Page 16 - cely_gh0521
P. 16
anketa Zlatý kuchař
Oldřich Sahajdák, Patrik Bečvář, Objev roku 2014
1. místo v letech 2013 a 2014,
2. místo v letech 2015 a 2016, Koronavirové restrikce moji profesní stránku ovlivnily velice zásadně.
V době, kdy začínala epidemie, jsem pracoval ve Francouzské restaura-
3. místo v roce 2017 ci v Obecním domě, kde byli nejčastějšími klienty turisté. Pandemie nás
o turisty připravila a vládní nařízení nás připravila i o tuzemské akce.
Covid nás jako každého Bylo to opravdu devastující období pro firmu, protože nájem v Obecním
tvrdě poznamenal, bo- domě byl neúprosný a příjem téměř nulový a vládní podpora velice
hužel. Nějakou dobu zdlouhavá. Zkoušelo se i okénko, ale pro tak velkou firmu nemělo díky
jsme měli zavřeno téměř liduprázdným ulicím prakticky žádný význam. Firma French –
a poté jsme otevřeli Rest šla v první vlně koronaviru do insolvence. Pro mě to znamenalo
alespoň prodej přes jít na úřad a hledat si novou práci. Dva měsíce jsem u kamaráda dělal
okénko. Vařili jsme skladníka, se zdravotními potřebami se roztrhl pytel, a oni měli v tu
jídla jako vždy, trochu dobu málo lidí a hodně poptávek. Restaurace byly v tu dobu zavřené,
větší porce a dávali když nepočítám rozvoz jídel nebo okénka.
je do ešusů. Hospodu Měl jsem najednou hodně volného času,
jsme otevřeli trochu takže jsem se pustil i do jiných akcí. Byl
změněnou, naše menu se jsem třeba vařit na dětském táboře na
zlevnilo a má nyní méně chodů. Co se deset dní, kde nebyla elektřina a voda
naší práce týká, nic se nemění, stále jsme ta stejná se tahala ze studny. Netušil jsem, že
hospoda, kde kuchaři dělají česká jídla, jak nejlépe to bude takový zápřah, dětí bylo asi
umí. O konci jsme neuvažovali.
třicet a měly jídlo 5× za den. Byla to
super zkušenost a moc jsem si to užil.
Povedlo se mi i natočit videoknihu
s recepty s Tomášem Poppem.
Nakonec jsem se od loňského září uhnízdil
Ondřej Dulanský, v Hotelu Královka v Bedřichově, kde se bude teď
Objev roku 2017 otevírat nádherná restaurace s výhledem na hory. A už se moc těším
na restaurační provoz, krásná jídla a spokojené hosty. Český národní
Koronavirová krize mě zasáhla poměrně značně. tým se už taky pomalu probouzí k životu, za rok nás čeká mistrovství
Už v první vlně jsem podal výpověď v restauraci světa v Lucembursku, tak snad už se všechno vrací do starých kolejí.
Pavillon, která změnila koncept, jehož jsem se už
nechtěl účastnit. Nevěděl jsem, co budu dál dělat,
gastronomie byla v podstatě nedobytná, protože
majitelé restauraci buď
zavřeli a pracovníky
propustili, nebo si své
zaměstnance střežili.
Přemýšlel jsem, zda
vůbec zůstanu v obo-
ru. Zkusil jsem si i jiné
povolání, nicméně
jsem zjistil, že tato cesta
není pro mě. Naštěstí
jsem se na Instagramu
dočetl, že kluci z Ramen Brno
hledají nového kolegu. Kontaktoval
jsem Jiřího Vyzourka, se kterým jsem spolupra-
coval v Entrée, a vyšlo to.
14 www.gastroahotel.cz