Page 20 - cely_gh0521
P. 20

restaurace
























































       Bude se SPROPITNÉ




       legalizovat?






       O LEGALIZACI SPROPITNÉHO SE HOVOŘILO I PŘED PANDEMIÍ. PRÁVĚ

       MOŽNOST ZAHRNOUT SPROPITNÉ DO DAŇOVĚ UZNATELNÉHO
       PŘÍJMU, ANIŽ BY PODLÉHALO ZDANĚNÍ A ODVODŮM, SE ZDÁLO BÝT

       PRO ZAMĚSTNANCE GASTRA DOBROU MOTIVACÍ.


                    inisterstvo financí z nápadu   downů panuje stále nervozita z dalších   zpátky přilákat mimo jiné i legálně
                    ale nikdy nadšené nebylo.   možných uzávěr a hlavně chybí kvalitní   přiznávané spropitné, které by přitom
          MJaká je situace teď, když obor     personál.                          bylo vyloučeno z předmětu odvodů na
           patří k pandemií nejvíc postiženým?   Personální krize panovala v gastru   politiku zaměstnanosti, sociální pojiš-
             Pandemii dosud nepřežila pětina gast-   i před covidem, nyní ale chybí asi třicet   tění a zdravotní pojištění. Řada z nich
           ro provozovatelů a s největší pravdě-  procent zaměstnanců. Ti často změ-   dokonce věří, že legalizace spropitného
           podobností to nebude konečné číslo.   nili obor a k původní profesi se jim   by měla být jedním z opatření, která by
           Chybí turisté, Češi se zpátky do hospod   vracet nechce. Profesionálové z gastro   pomohla gastro byznysu postavit se
           také moc neženou. Po třech vlnách lock-   byznysu se domnívají, že by je mohlo   znovu na nohy.



       18 www.gastroahotel.cz
   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25