Page 7 - cely_gh0120
P. 7

12.02.20   18:47































        Lázně Poděbrady letos otevřou nový hotel
        s kapacitou 90 lůžek

        Lázně Poděbrady v první polovině letošního roku otevřou nový hotel, pojmenovaný
        po manželce zakladatele lázní, kterým byl Arnošt Filip Hohenlohe. Hotel Chariclea
        nabídne klientům nejen ubytování a restauraci, jeho součástí bude i moderní balneo
        provoz, plavecký bazén, saunový svět a wellness centrum. Hotel vzniká přestavbou
        budovy bývalých Centrálních lázní. Bude mít čtyři nadzemní podlaží, ve wellness
        centru budou i masážní bazény, dvě sauny – parní a finská i Kneippův chodník,
        vhodný pro rehabilitace.

                                                                              INZERCE
          Vychutnejte si novinky

          v podobě irských whiskey

          Nový rok přináší atraktivní novinky na poli irských
          whiskey. Díky přednímu distributorovi alkoho-
          lických a nealkoholických prémiových nápojů
          Premier Wines & Spirits si nově můžete vychutnat
          irské whiskey Writers’ Tears a očekávaný The
          Dead Rabbit z dílny stejnojmenného newyorské-
          ho baru. Novinky můžete vyzkoušet třeba ke dni
          svatého Patrika, který připadá na 17. března.                                          PŘEDPLAŤTE SI GASTRO&HOTEL profi revue Objednávejte na  www.gastroahotel.cz



        Nové londýnské „Michelinky“

        Londýn je sice vnímán jako kulinářské hlavní město světa, michelinskou hvězdu
        v průvodci pro rok 2020 v něm však obdržely jen čtyři nové restaurace. Nejpozoru-
        hodnější je podnik v klubovém stylu Maõs v Shoreditch, který získal svou první hvěz-
        du 18 měsíců po otevření. Portugalský šéfkuchař Nuno Mendes posadí nekonvenčně
        všech svých 16 hostů ke společnému stolu v jídelně v šestipodlažním obytném domě.
        V nabídce je 14 chodů progresivního vaření ovlivněných kuchyní Evropy a Asie,
        například humr macerovaný v hovězím tuku nebo fermentovaný sladký brambo-
        rový chléb. Dalším oceněným podnikem je Da Terra v Town Hall Bethnal Green.
        Da Terra, ve španělštině „ze země“, která se otevřela ochutnávkovým menu před
        rokem v únoru a inspirovala se pohostinností Latinské Ameriky, Itálie a Španělska.
        Zbývající dva londýnské podniky oceněné první hvězdou jsou Endo at Rotunda ve
        White City a The Dysart Petersham v Richmondu. V očekávání michelinské hvězdy se
        zdají být Frog Adama Handlinga v Covent Garden, Launceston Place v Kensingtonu,
        Tom Brown’s Cornerstone v Hackney a Monica Galetti’s Mere ve Fitzrovii.                                             inzPREDPLATTE SI-GH_tretina.indd   1
                                                                         g
   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12