Page 6 - cely_gh0120
P. 6
KOKTEJL
Britské vinařství
Bolney uvádí na trh
svůj první gin
Bolney Wine Estate ze Sussexu vstoupil
do kategorie lihovin ginem vyrobeným
z hroznového destilátu a ochuceným
řadou přírodních ingrediencí: listy
hlohu, jalovcem, bobkovým listem,
kmínem, citronovou kůrou, fenyklem
a semeny koriandru. Hroznový destilát
pochází ze šťávy z pozdějších lisovacích
frakcí, která obsahovala příliš mnoho
polyfenolů, včetně tříslovin a antokya-
nů, než aby mohla být použitá k výro-
bě šumivých a tichých vín.
Patnáctka Jamieho Olivera se zavřela
Další hřebík do rakve slavného britského restauračního impéria? Patnáctka (Fifteen
Cornwall) šéfkuchaře Jamieho Olivera a Cornish, školicí středisko pro šéfkucha-
ře v Cornwalu, byly uzavřeny. Oliver byl tváří Patnáctky, školicí centrum vlastnila
Cornwall Food Foundation, která licencovala obchodní značku Oliver. Oba podniky
pracovaly samostatně, středisko odborně připravilo na dvě stovky kuchařů. V květ-
nu minulého roku se Oliverův britský restaurační podnik, včetně italského řetězce
Jamie’s, vlajkové lodi Fifteen na Old Street a dvou míst Barbecoa, dostal pod nuce-
nou správu a ohroženo bylo více než 1000 pracovních míst. Oliver mezitím oznámil
spuštění nového globálního konceptu restaurace s názvem Jamie Oliver Kitchen,
který se objeví po celém světě. První dvě místa Jamie Oliver Kitchen se otevřela na
pláži Kuta na Bali a v nákupním centru Siam Discovery v Bangkoku.
Waldorf Astoria Dubai
Palm Jumeirah má Společně – chytře – odpovědně
nového šéfkuchaře Přijďte si vyzkoušet 11. ročník Equal Pay Day – konferenci, která přiná-
Andrea Fioravanti byl koncem minulého ší pohled žen na komunikaci a aktuální otázky byznysu a vzdělávání.
roku jmenován novým výkonným šéf- Konference nabízí originální vhled do myšlení a chování žen, aniž by se
kuchařem hotelu Waldorf Astoria Dubai vyhýbala zkušenostem a postojům mužů. Předkládá realitu, fakta, ale
Palm Jumeirah. Má za sebou více než zejména reálné příběhy a emoce, ze kterých se můžeme nejvíce naučit.
dvacetiletou kariéru, pracoval v luxusních Tradičním tématem je, proč ženy stále berou za stejnou práci méně
hotelech, michelinských restauracích peněz. Každým rokem
a nejlepších institucích po celém světě od se však naše pozor-
Velké Británie, Španělska a Tchaj-wanu nost posouvá dále,
po Macao a Střední východ. Donedávna letos se zaměříme na
byl Fioravanti výkonným šéfkuchařem Roli ženy v odpověd-
v luxusním resortu kasina v Macau v Číně. ném byznysu. Jeden
V Dubaji povede tým, jehož úkolem je den je věnován setkání
zajišťovat stravování v šesti hotelových u kulatých stolů se za-
restauracích a barech: Social Heinz Beck, jímavými osobnostmi.
Serafina, LAO, Mezzerie, Palm Avenue Na konferenci vystou-
a Waldorf Astoria Peacock Alej. Ve snaze pí Edita Szabóová,
sdílet s hosty svoji vášeň pro pokrmy bude generální ředitelka Mary Kay CZ SK, Taťána G. Brzobohatá a Ondřej G. Brzo-
Fioravanti hledat způsoby, jak vytvořit bohatý, Natalia Stroe, Country Manager Coca Cola, Mirka Čejková, Bára
interaktivnější kulinářské nabídky, zejmé- Nesvadbová a desítky dalších. Buďte u toho i letos. Svou vstupenku si
na kurzy vaření nebo luxusní prezentace rezervujte včas na www.equalpayday.cz/vstupenky.
místní gastronomie.
4 www.gastroahotel.cz