Page 10 - cely_gh0120
P. 10

KDO JE KDO





            Ing. Martin Schlögl                                          Ing. Miroslav Bukva, MBA
            Je absolventem Vysoké školy                                  Profesně vyrůstal v hotelových řetězcích Hilton,
            chemicko-technologické v Praze.                              InterContinental, The Leading Hotels of the
            V posledních 17 letech působil                               World, Preferred Hotels a 10 let řídil Clarion
            na obchodních a manažerských                                 Congress Hotel Prague. Hotely pod jeho vede-
            pozicích v zahraničních firmách, pů-                         ním získaly celou řadu významných úspěchů
            sobících v průmyslu. V srpnu loňského                        a ocenění. Miroslav Bukva také obdržel cenu
            roku nastoupil do společnosti Testo, s.r.o.                  Hoteliér roku 2015, kterou každoročně uděluje
            a od 1. 1. 2020 byl jmenován do pozice ře -                  AHR ČR. V říjnu 2019 byl jmenován generálním
            ditele a jednatele. „Firma Testo, s.r.o. je ve velmi dobré kondici, má   ředitelem Aquapalace Hotel Prague. Jde o dobře
            schopný a motivovaný tým. Zavedené portfolio měřicích přístrojů   fungující čtyřhvězdičkový hotel s výbornou
            má stabilní pozici na trhu. Tuto pozici chci dále rozvíjet spolu s při -  gastronomií, flexibilním konferenčním cent-
            danou hodnotou našeho pražského servisu a kalibrační laboratoře.  rem a propojením do sousedního Aquaparku.
            Výrazně se také budu věnovat novince v oblasti Food & Gastro,   „Potenciál úspěchu vidím především v precizním
            systému Testo Saveris, což je ve zkratce implementace digitální pří -  Revenue Managementu. Ten musí zohledňovat
            ručky jakosti pro retailové a gastro řetězce. Data naměřená našimi   dvě základní skupiny hostů, které se vhodně
            přístroji tak mohou zákazníci vzdáleně spravovat a pracovat s nimi   doplňují nejen svými prioritami, ale i v čase.
            v digitální příručce jakosti dle směrnic HACCP. S tímto systémem   Rodiny s dětmi si o víkendech, svátcích a do-
            pak budou mít úplnou kontrolu nad svým chladicím řetězcem od   volených užívají vodních radovánek a ve všední
            výroby, přes transport až k zákazníkovi,“ říká Martin Schlögl.  dny firemní hosté a účastníci konferencí využívají
                                                                           služeb konferenčního centra. Ale i tito hosté
                                                                                  si rádi dopřejí odpočinek ve wellness
                                                                                     a fitness centru i ve vodním
       KDO                                                                              dobrá spolupráce hotelu se
                                                                                       či saunovém světě. Proto je
                                                                                         sousedním Aquaparkem
                                                                                         naprosto zásadní. Jde sice
       JE KDO                                                                          všem,“ říká Miroslav Bukva.
                                                                                         o dva ekonomicky i techno-
                                                                                         logicky samostatné subjekty,
                                                                                        ale spolupráce přináší výhody







                                  Radim Beneš                Peter Džurňák
                                  Vystudoval hotelo-         Od podzimu 2019 je novým kreativním šéfkuchařem Spa ho-
                                  vý management na           telu Lanterna v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích. Pochází
                                  FESCR VŠE v Banské         z malého města pod Tatrami, ale většinu
                                  Bystrici. Od roku 1990     profesního života působil mimo rodné
                                  do roku 2010 řídil hote-   Slovensko, naposledy jako zástupce
                                 ly v Piešťanech, v Tatrách   šéfkuchaře v legendárním pražském
                               a v té době největší kongre-  Alcronu, kde byl přes šest let součás-
                            sový hotel v Bratislavě, kde za-  tí týmu michelinského šéfkuchaře
            vedl systém ISO 9000:2001. Od roku 2010 působí   Romana Pauluse. „Alcron byl mou
            v hotelové skupině CPI Hotels, a.s. Do dubna 2019   nejlepší školou. Naučil jsem se tu
            zastával pozici ředitele hotelu Clarion v Ostravě, od   pracovat se surovinou a vážit si jí,
            jara 2019 řídí rezidenční značku Mamaison v Brati-  využívat ji v maximální míře. Takzva-
            slavě a od léta 2019 také hotel Holiday Inn v Brně.   ně zpracovat rybu / maso od ocasu po
            V hotelech uplatňuje Český systém kvality služeb   hlavu,“ říká. Z Prahy na Valašsko jej přivedla
            a elementy společenské odpovědnosti, za což byl   rodina, a Spa hotel Lanterna se svým stylem gas-
            oceněn v roce 2015 Národní cenou ČR za společen-  tronomie byl pro něj jasnou volbou. Nosným tématem prvního   FOTO: ARCHIV
            skou odpovědnost a v roce 2016 získal výroční cenu   à la carte menu, které v pozici šéfkuchaře sestavil ve Spa hotelu
            AHR ČR. „Po 27 letech značka Holiday Inn z Brna   Lanterna, je kořenová zelenina. „Kořenová zelenina nabízí mno-
            odchází a nahradí ji značka Quality a s tím souvisí   ho příležitostí ztvárnit ji neobvykle a v rámci jednoho pokrmu
            nastavení všech procesů. Hosté, personál, obchodní   třeba i ve více podobách. V pokrmech kombinujeme petržel,
            partneři a veřejnost si budou muset zvykat na nový   dva druhy mrkve, celer, řepu, kedlubnu... tepelně upravené, různě   TEXT: STÁŇA KREJČOVÁ
            název hotelu Quality Hotel Brno Exhibition Centre   dochucené, čerstvé i nakládané. To vše dokonale podtrhuje chuť
            a bude opatřen 4*,“ dodává Radim Beneš.          ryb a jiných druhů masa,“ říká Peter Džurňák. 



       8 www.gastroahotel.cz
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15