Page 10 - cely_gh0120
P. 10
KDO JE KDO
Ing. Martin Schlögl Ing. Miroslav Bukva, MBA
Je absolventem Vysoké školy Profesně vyrůstal v hotelových řetězcích Hilton,
chemicko-technologické v Praze. InterContinental, The Leading Hotels of the
V posledních 17 letech působil World, Preferred Hotels a 10 let řídil Clarion
na obchodních a manažerských Congress Hotel Prague. Hotely pod jeho vede-
pozicích v zahraničních firmách, pů- ním získaly celou řadu významných úspěchů
sobících v průmyslu. V srpnu loňského a ocenění. Miroslav Bukva také obdržel cenu
roku nastoupil do společnosti Testo, s.r.o. Hoteliér roku 2015, kterou každoročně uděluje
a od 1. 1. 2020 byl jmenován do pozice ře - AHR ČR. V říjnu 2019 byl jmenován generálním
ditele a jednatele. „Firma Testo, s.r.o. je ve velmi dobré kondici, má ředitelem Aquapalace Hotel Prague. Jde o dobře
schopný a motivovaný tým. Zavedené portfolio měřicích přístrojů fungující čtyřhvězdičkový hotel s výbornou
má stabilní pozici na trhu. Tuto pozici chci dále rozvíjet spolu s při - gastronomií, flexibilním konferenčním cent-
danou hodnotou našeho pražského servisu a kalibrační laboratoře. rem a propojením do sousedního Aquaparku.
Výrazně se také budu věnovat novince v oblasti Food & Gastro, „Potenciál úspěchu vidím především v precizním
systému Testo Saveris, což je ve zkratce implementace digitální pří - Revenue Managementu. Ten musí zohledňovat
ručky jakosti pro retailové a gastro řetězce. Data naměřená našimi dvě základní skupiny hostů, které se vhodně
přístroji tak mohou zákazníci vzdáleně spravovat a pracovat s nimi doplňují nejen svými prioritami, ale i v čase.
v digitální příručce jakosti dle směrnic HACCP. S tímto systémem Rodiny s dětmi si o víkendech, svátcích a do-
pak budou mít úplnou kontrolu nad svým chladicím řetězcem od volených užívají vodních radovánek a ve všední
výroby, přes transport až k zákazníkovi,“ říká Martin Schlögl. dny firemní hosté a účastníci konferencí využívají
služeb konferenčního centra. Ale i tito hosté
si rádi dopřejí odpočinek ve wellness
a fitness centru i ve vodním
KDO dobrá spolupráce hotelu se
či saunovém světě. Proto je
sousedním Aquaparkem
naprosto zásadní. Jde sice
JE KDO všem,“ říká Miroslav Bukva.
o dva ekonomicky i techno-
logicky samostatné subjekty,
ale spolupráce přináší výhody
Radim Beneš Peter Džurňák
Vystudoval hotelo- Od podzimu 2019 je novým kreativním šéfkuchařem Spa ho-
vý management na telu Lanterna v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích. Pochází
FESCR VŠE v Banské z malého města pod Tatrami, ale většinu
Bystrici. Od roku 1990 profesního života působil mimo rodné
do roku 2010 řídil hote- Slovensko, naposledy jako zástupce
ly v Piešťanech, v Tatrách šéfkuchaře v legendárním pražském
a v té době největší kongre- Alcronu, kde byl přes šest let součás-
sový hotel v Bratislavě, kde za- tí týmu michelinského šéfkuchaře
vedl systém ISO 9000:2001. Od roku 2010 působí Romana Pauluse. „Alcron byl mou
v hotelové skupině CPI Hotels, a.s. Do dubna 2019 nejlepší školou. Naučil jsem se tu
zastával pozici ředitele hotelu Clarion v Ostravě, od pracovat se surovinou a vážit si jí,
jara 2019 řídí rezidenční značku Mamaison v Brati- využívat ji v maximální míře. Takzva-
slavě a od léta 2019 také hotel Holiday Inn v Brně. ně zpracovat rybu / maso od ocasu po
V hotelech uplatňuje Český systém kvality služeb hlavu,“ říká. Z Prahy na Valašsko jej přivedla
a elementy společenské odpovědnosti, za což byl rodina, a Spa hotel Lanterna se svým stylem gas-
oceněn v roce 2015 Národní cenou ČR za společen- tronomie byl pro něj jasnou volbou. Nosným tématem prvního FOTO: ARCHIV
skou odpovědnost a v roce 2016 získal výroční cenu à la carte menu, které v pozici šéfkuchaře sestavil ve Spa hotelu
AHR ČR. „Po 27 letech značka Holiday Inn z Brna Lanterna, je kořenová zelenina. „Kořenová zelenina nabízí mno-
odchází a nahradí ji značka Quality a s tím souvisí ho příležitostí ztvárnit ji neobvykle a v rámci jednoho pokrmu
nastavení všech procesů. Hosté, personál, obchodní třeba i ve více podobách. V pokrmech kombinujeme petržel,
partneři a veřejnost si budou muset zvykat na nový dva druhy mrkve, celer, řepu, kedlubnu... tepelně upravené, různě TEXT: STÁŇA KREJČOVÁ
název hotelu Quality Hotel Brno Exhibition Centre dochucené, čerstvé i nakládané. To vše dokonale podtrhuje chuť
a bude opatřen 4*,“ dodává Radim Beneš. ryb a jiných druhů masa,“ říká Peter Džurňák.
8 www.gastroahotel.cz