Page 5 - cely_gh0120
P. 5

KOKTEJL





























        Gastronomický svátek
        pod taktovkou InterGast

        O oslavu gastronomie se postarala koncem ledna
        firma InterGast, která uspořádala v nových prostorách
        kongresového komplexu O2 universum velkolepou
        akci plnou kulinářských zážitků i technologických
        novinek. Hosté večera si mohli po celou dobu vychut-
        návat nejen gastronomické kouzlení mistrů kuchařů
        a prémiová vína z nejlepších vinařských oblastí Evropy,
        ale také bohatý kulturní i odborně technologický
        zážitek. Senzací večera bylo představení nejnovějšího
        přístroje FlexiChef 2.0 značky MKN a zároveň nový
        přírůstek do portfolia InterGast Produktů. Světová
        technologická novinka FlexiChef 2.0 je přístrojem nové
        generace, který zajišťuje ještě rychlejší úpravy pokrmů   Nový přírustek do hotelové
        a přesnější mytí. Hosté si mohli následně individuálně   skupiny společnosti Jan Hotels
        prohlédnout jako první v ČR dva vystavené exponáty
        a poslechnout si odborný výklad z úst profesionálů   Hotel Carol, situovaný v rychle se rozvíjející oblasti Prahy v blíz-
        týmu InterGast. Na závěr večera hosté degustovali   kosti O2 Arény a multifunkčního centra O2 universum, je známý
        olympijské menu, které pro ně nachystali dva národ-  svojí příjemnou atmosférou. Nyní se stává nejnovějším přírůstkem
        ní a jeden regionální kuchařský tým – Národní tým   do hotelové skupiny společnosti Jan Hotels. „Akvizice Hotelu Ca-
        kuchařů a cukrářů AKC ČR, Juniorský národní tým   rol je součástí naší strategie pro rozšiřování působnosti Jan Hotels
        kuchařů a cukrářů AKC ČR a InterGast Culinary team,   do oblastí, kterým můžeme přinést naši přidanou hodnotu,“ říká
        kteří se budou právě tímto menu prezentovat na blížící   pan Eytan Goldman, Managing Director společnosti Jan Hotels.
        se kulinářské olympiádě ve Stuttgartu.



                                        Moravská a česká vína mají ve světě úspěch

                                        Z mezinárodních soutěží si moravští a čeští vinaři odvezli v uplynulém roce 990 medailí,
                                        z nichž bylo 34 velkých zlatých a jedna medaile platinová. Medailové zisky doplnilo
                                        11 titulů Šampion. Nejvíce medailí (298) přivezli vinaři ze soutěže AWC Vienna. Šest
                                        titulů Šampion pochází ze soutěže San Francisco International Wine and Spirits Compe-
                                        tition. Vinař Marek Líbal z Horních Dunajovic získal zmíněný titul již potřetí, loni za Ryz-
                                        link rýnský 2017. Ze soutěže Finger Lakes International Wine Competition v New Yorku
                                        přivezli vinaři devět velkých zlatých medailí, na San Francisco International Wine Compe-
                                        tition získali 8 velkých zlatých medailí a v soutěži Texas International Wine Competition
                                        6 velkých zlatých medailí. Na největší africké soutěži vín – Michelangelo International
                                        Wine and Spirits Awards v Jihoafrické republice – získalo Nové vinařství z Drnholce
                                        ocenění za Cépage Ryzlink vlašský 2017 výběr z cibéb jako nejvýše hodnocené zahranič-
                                        ní víno. Absolutně nejlepším vínem 14. ročníku izraelské soutěže Terravino byl vyhlášen
                                        slámový Ryzlink rýnský 2015 z vinařství Vinné sklepy Lechovice.          g


                                                                                                  www.gastroahotel.cz 3
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10