Page 7 - Gastro&Hotel 06/2022
P. 7

FAGOR - MEAT -AGER


                     MEAT -AGER je koncept
                     společnosti Fagor pro suché
                     zrání, které zvyšuje hodnotu
                     vloženého produktu.




                  Staření či zrání masa, salámů a sýrů je proces,   dokonalou cirkulaci vzduchu uvnitř skříní.
                  který výrobku poskytuje přidanou hodnotu.    Provozní teplota těchto chladicích skříní je
                  Meat -Ager je ideálním produktem pro každou   +0 °C až +20 °C. Vlhkost v rozmezí mezi 60 %
                  firmu, která chce prodávat vyzrálé maso, salámy   až 90 % bez potřeby připojení na přívod vody.
                  nebo sýry, protože slouží dvojímu účelu: produkt   Inteligentní ovládání senzorů teploty a vlhkosti
                  zraje díky velmi přesným kontrolním systémům,   pomáhá řídit elektrický ohřívač odmrazování
                  které umožňují udržovat jídlo v optimální    při potřebě zvýšit vlhkost a kompresor, který
                  zóně pro zrání a současně zobrazí nabídku    se aktivuje při potřebě udržení či snížení
                  zákazníkovi. Součástí procesu zrání je  úbytek   správné teploty a vlhkosti v komoře. Filtr
                  hmotnosti způsobený vypařováním vody         s aktivním uhlím zajišťuje při procesu stárnutí
                  zadržené uvnitř produktu, zejména v mase.    úplné odstranění všech mikroorganismů.
                  Díky regulaci vlhkosti dokáže Meat -Ager     Filtr s aktivním uhlím je ve spodní části, kde
                  minimalizovat úbytek hmotnosti způsobený     vzduch vstupuje do komory. Tímto způsobem
                  vypařováním. Během zrání se maso vyvíjí      je vzduch před vstupem filtrován a organické
                  a změkčuje se jeho struktura, zatímco jeho   sloučeniny prostředí jsou odstraněny. Každá
                  chuť se koncentruje. Tato skutečnost umožňuje   chladící skříň na zrání masa obsahuje podpěru
                  prodej masa za cenu vyšší než původní, což   s bloky himalájské soli. Bloky soli jsou složený
                  následně zvyšuje obchodní zisky.             z 84 minerálů a stopových prvků, jako je
                                                               vápník, hořčík a draslík, který podporuje tvorbu
                  FAGOR vyrábí dvě produktové řady Meat        vnější kůry v kusech masa při zachování
                  Ager-ADVANCE (vitríny) a CONCEPT             maximální čerstvosti a optimální vlhkosti
                  (chladicí skříně na zrání masa).             uvnitř. Rovnoměrné rozložení chladu uvnitř
                  Skříňě na zrání masa řady Concept vynikají   komory skříně je dosaženo díky vynikajícímu
                  nad konkurencí díky inovativnímu designu     ventilovanému chladicímu systému
                  a efektivnímu výkonu. Jejich systém kontroly   a antikoroznímu výparníku. V nabídce
                  vlhkosti a teploty spolu s UVC sterilizací zajišťují   firmy FAGOR jsou dvě velikosti s dvěma
                  maximální bezpečnost potravin a vytvářejí    provedeními vnějšího pláště (černý a nerezový).
                                                               Model FMA-1650 o hrubém objemu 496 l je
                                                               vybaven čtyřmi kovovými policemi potaženými
                                                               plastem, z nichž každá má nosnost až 40 kg
                                                               a menší model FMA-900 o hrubém objemu
                                                               140 l je vybaven dvěma policemi s max. nosností
                                                               do 20 kg. Tyto skříně je možno navíc doplnit
                                                               o různá příslušenství, jako jsou podstavce
                                                               nebo háky na zavěšení masa.
   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12