Page 23 - cely_gh0621
P. 23

Jaký byl první impuls              ky koordinaci,
        ke vzniku Českého                  například mezi
        Gastronomického Institutu?         námi, Apronem,
        Potřeba poskytnout gastronomii jednot-   Hospodářskou
        ný hlas a profesionální platformu přišla   komorou a další-
        už před pár lety a jen akcelerovala díky   mi, jsme dokázali
        covidu. Se spoluzakladateli Lubošem   bránit naše hřiště.
        Kastnerem, Jirkou Roithem
        a Petrem Lupínkem jsme se rozhodli   Jeden z bodů vašeho              sterstvo školství a získali jsme záštitu
        zúročit své zkušenosti, dostatek nápa-   programu je změna            ministra zdravotnictví, který našim akti-
        dů a energie k realizaci trvalé a dlouho-  ve školním stravování.     vitám velmi fandí. Je to běh na dlouhou
        dobé změny.                        Můžete popsat, jaké                trať, ale my jsme připraveni pracovat.
                                           kroky podnikáte?
        Čeho chcete v rámci                Spolu se Státním zdravotním ústavem   V rámci institutu nabízíte
        institutu dosáhnout?               jsme vytvořili pilotní projekt Máme to na   placené členství, proč by se
        Chceme vytvářet prostředí, ve kterém   talíři a není nám to jedno, ve kterém se   měli stát členy právě majitelé
        se podnikatelům a dodavatelům dobře   nám podařilo posadit k jednomu stolu    restaurací, hotelů, lázní?
        podniká, zaměstnancům dobře pracuje   všechny odborníky a instituce, kterých se   Obrovským benefitem pro naše členy je  TEXT: KATEŘINA FIŠEROVÁ / FOTO: ČESKÝ GASTRONOMICKÝ INSTITUT
        a máme spokojené hosty. Chceme mo-   téma školního stravování týká. Schází-   pozice, kterou jsme si vybudovali naší
        derní gastronomii a spolupráci se všemi   me se u našeho kulatého stolu Zdraví.   činností v době pandemie. Díky naší plat-
        obory, s kterými můžeme spolupracovat.   Společně s odborníky nastavujeme stan-   formě kulatých stolů nám naši členové
        V pandemii se jasně ukázalo, že jen dí-   dardy kvality pro suroviny, přípravu jídel,   mohou předkládat témata, která je tíží.
                                           personál, přístrojové vybavení a komu-   My jsme schopni je rozpracovat a začít
                                           nikaci se zákazníkem. Protože dítě ne-   je řešit na příslušných místech. Chceme
                                           má být rukojmí systému, ale opravdový   lepší gastronomii, lepší podnikatelské pro-
                                           zákazník. Vážíme si toho, že s námi na   středí, dlouhodobou vizi a profesionalitu,
                                           tomto projektu aktivně pracuje i Mini-   proto bojujeme #ZAGASTRO.


                                                             INZERCE
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28