Page 23 - cely_gh0621
P. 23
Jaký byl první impuls ky koordinaci,
ke vzniku Českého například mezi
Gastronomického Institutu? námi, Apronem,
Potřeba poskytnout gastronomii jednot- Hospodářskou
ný hlas a profesionální platformu přišla komorou a další-
už před pár lety a jen akcelerovala díky mi, jsme dokázali
covidu. Se spoluzakladateli Lubošem bránit naše hřiště.
Kastnerem, Jirkou Roithem
a Petrem Lupínkem jsme se rozhodli Jeden z bodů vašeho sterstvo školství a získali jsme záštitu
zúročit své zkušenosti, dostatek nápa- programu je změna ministra zdravotnictví, který našim akti-
dů a energie k realizaci trvalé a dlouho- ve školním stravování. vitám velmi fandí. Je to běh na dlouhou
dobé změny. Můžete popsat, jaké trať, ale my jsme připraveni pracovat.
kroky podnikáte?
Čeho chcete v rámci Spolu se Státním zdravotním ústavem V rámci institutu nabízíte
institutu dosáhnout? jsme vytvořili pilotní projekt Máme to na placené členství, proč by se
Chceme vytvářet prostředí, ve kterém talíři a není nám to jedno, ve kterém se měli stát členy právě majitelé
se podnikatelům a dodavatelům dobře nám podařilo posadit k jednomu stolu restaurací, hotelů, lázní?
podniká, zaměstnancům dobře pracuje všechny odborníky a instituce, kterých se Obrovským benefitem pro naše členy je TEXT: KATEŘINA FIŠEROVÁ / FOTO: ČESKÝ GASTRONOMICKÝ INSTITUT
a máme spokojené hosty. Chceme mo- téma školního stravování týká. Schází- pozice, kterou jsme si vybudovali naší
derní gastronomii a spolupráci se všemi me se u našeho kulatého stolu Zdraví. činností v době pandemie. Díky naší plat-
obory, s kterými můžeme spolupracovat. Společně s odborníky nastavujeme stan- formě kulatých stolů nám naši členové
V pandemii se jasně ukázalo, že jen dí- dardy kvality pro suroviny, přípravu jídel, mohou předkládat témata, která je tíží.
personál, přístrojové vybavení a komu- My jsme schopni je rozpracovat a začít
nikaci se zákazníkem. Protože dítě ne- je řešit na příslušných místech. Chceme
má být rukojmí systému, ale opravdový lepší gastronomii, lepší podnikatelské pro-
zákazník. Vážíme si toho, že s námi na středí, dlouhodobou vizi a profesionalitu,
tomto projektu aktivně pracuje i Mini- proto bojujeme #ZAGASTRO.
INZERCE