Page 13 - AHR zpravodaj
P. 13
HOTEL/PENZION
WHO IS WHO VÍTÁME
NOVÉ ČLENY
Apartmány Dalov – Dalov;
Café Mozart – Praha 1;
JANA MARKOVÁ El Toro Negro – Praha 1;
Je již téměř 10 let ředitelkou Střední školy Brno, Charbulova, p. o., největší Grand hotel Praha – Praha 1;
střední školy v ČR poskytující vzdělávání v oborech gastronomických, obchodu Hotel Brdy – Spálené Poříčí;
a služeb. Tato škola je současně Centrem odborného vzdělávání pro obory gastro- Hotel Centrum – Hranice;
nomické a služeb v Jihomoravském kraji. Hotel Forea – Lanškroun;
RNDr. Jana Marková je absolventkou Přírodovědecké fakulty MU v Brně a Peda- Hotel Hron – Náchod;
gogické fakulty UK v Praze. Je členkou vzdělávací sekce AHR a místopředsedkyní Hotel Michael – Praha 4;
Asociace ředitelů hotelových škol, spolupracuje s MŠMT a NPI v Praze. Hotel Stein Elbogen – Loket;
Úzce spolupracuje i s ostatními profesními asociacemi a odbornou veřejností ve Hotel Zelený potok – Pec
snaze co nejvíce propojit teorii s praxí a vytvořit žákům co nejlepší podmínky pod Sněžkou; Kábrtova
pro jejich úspěšné ukončení studia a jejich profesní uplatnění. Její snahou je co největší možné zapojení Bouda – Janské Lázně – Černá
odborníků z praxe přímo do výuky jako učitelů odborného výcviku, učební a odborné praxe. Zároveň Hora; Kameňácká myslivna –
podporuje a umožňuje profesní růst jak pedagogických, tak i nepedagogických pracovníků školy. Moravany; Kometa Pub
Janu Markovou její práce baví a naplňuje. Ztotožňuje se zcela s motty „Vzděláváme pro život“, „Řemeslo Arena – Brno; Kometa Pub
má zlaté dno“ a „Teorie a praxe = Tvoje budoucnost“. MIKI – Brno; Kometa Pub
U Lasa – Brno; Le Petit Hotel
Prague – Praha 7; Maralák –
hotel pod horami – Kunčice
JAKUB BUREŠ pod Ondřejníkem; Oliva
Působí v oboru hotelnictví a gastronomie 25 let. Do společnosti Lagardere Travel Verde – Praha 1; Panský dům
Retail (LTR) nastoupil v roce 2011, aktuálně zastává pozici Chief Operations a Pyramida – Kořenov;
Officer Foodservice. V České republice společnost provozuje jako master Penzion u Šípků – Ostrava –
franšízant kavárny Costa Coffee a síť francouzských pekařství PAUL, dále pak Poruba; Prázdninový dům –
franšízy Burger King, UGO, restaurace Pilsner Urquell Original Restaurant, Valtice; Restaurace Penzion
Potrefená Husa, nebo vlastní značky jako například pekařství Hello, Bread&Co, Eduard – Františkovy
So! Coffee. Společnost spravuje i obchody v oblasti Travel Essentials (např. Lázně; Ski Penzion – Kvilda; TEXT: DAVID HLOCH / FOTO: ARCHIV
Relay, Inmedio, 1 minute) a v oblasti Duty Free & Fashion na Letišti Praha Gastrobohemia.cz –
(Aelia Duty Free). Během svého působení ve společnosti LTR byl Jakub Bureš Praha – Klecany; U Zlaté
také zodpovědný za převzetí businessu při akvizicích kaváren Coffeheaven, společnosti Airest a v roce podkovy – Praha 1; U Zlaté
2019 společnosti Autogrill v ČR. Nyní se svým týmem intenzivně připravuje nový projekt a otevření konvice – Praha 1; Ubytování
restaurace MASARYČKA v prostoru bývalé Císařské restaurace na Masarykově nádraží v Praze. v Tachově – Tachov.
KLASIFIKACE NOVÉ
KATEGORIE HOTELSTARS
– APARTMÁNOVÝ HOTEL/
APARTMÁNOVÝ KOMPLEX
Trendem současné doby je čím dál více ubytování v apartmánech
a doba pandemie poptávku po ubytování tohoto typu ještě navýšila.
Pobyt v apartmánech vnímá mnoho cestova- Pro ujasnění, o jaký druh ubytovací jednotky Chtěli bychom také vyvrátit možnou domněn-
telů jako komfortnější alternativu, především se jedná, přibližujeme definici apartmá: ku, že Apartmánové hotely/komplexy nemusejí
z hlediska dostupnosti většího prostoru a ku- Apatmá/appartment je ubytování, které dispo- poskytovat snídaně, protože Apartmány dispo-
chyně, která v době pandemie byla nespornou nuje oddělenou místností na spaní a místností nují kuchyňským koutem. Povinné kritérium
výhodou a hojně je využívána především rodi- se sedací soupravou a kuchyňským koutem. Z de- servírování snídaní jsme zachovali i u kategorie
nami s dětmi. finice tedy vyplývá, že Apartmán musí dispono- Apartmánový hotel/komplex pro vyšší komfort
Na narůstající poptávku po apartmánech re- vat kuchyňským koutem, nikoliv pouze oddě- a pohodlí hostů, kteří si mohou vybrat, zda po-
aguje i trh a za poslední dobu vzniklo mnoho za- lenou ložnicí a obývacím prostorem. skytovanou snídani využijí.
řízení apartmánového typu. Jako asociace sledu- Mnoho provozovatelů často chybně zaměňuje Všem zájemcům o tuto novou kategorii Apart- TEXT: VERONIKA STRÁNSKÁ / FOTO: ARCHIV
jeme tyto nové trendy a přicházíme s metodikou označení Apartmá s označením Suite, a přestože mánový hotel/komplex rádi poradíme a pomů-
klasifikace kategorie Apartmánový hotel/Apart- Suite nedisponuje kuchyňským koutem, pre- žeme se získáním certifikátu, jsme vám kdyko-
mánový komplex. Metodika bude k dispozici zentuje ho jako Apartmá. Suite je ubytování, liv k dispozici.
koncem léta a zájemci o certifikát budou poskytované ve vzájemně oddělených propo-
moci nově žádat o tuto kategorii, která vychá- jených místnostech – ložnice a obývací pokoj,
zí z metodiky pro kategorii Hotel. bez kuchyňského koutu.
11