Page 13 - AHR zpravodaj
P. 13

HOTEL/PENZION


       WHO IS WHO                                                                        VÍTÁME
                                                                                         NOVÉ ČLENY
                                                                                         Apartmány Dalov – Dalov;
                                                                                         Café Mozart – Praha 1;
       JANA MARKOVÁ                                                                      El Toro Negro – Praha 1;
       Je již téměř 10 let ředitelkou Střední školy Brno, Charbulova, p. o., největší    Grand hotel Praha – Praha 1;
       střední školy v ČR poskytující vzdělávání v oborech gastronomických, obchodu      Hotel Brdy – Spálené Poříčí;
       a služeb. Tato škola je současně Centrem odborného vzdělávání pro obory gastro-   Hotel Centrum – Hranice;
       nomické a služeb v Jihomoravském kraji.                                           Hotel Forea – Lanškroun;
       RNDr. Jana Marková je absolventkou Přírodovědecké fakulty MU v Brně a Peda-       Hotel Hron – Náchod;
       gogické fakulty UK v Praze. Je členkou vzdělávací sekce AHR a místopředsedkyní    Hotel Michael – Praha 4;
       Asociace ředitelů hotelových škol, spolupracuje s MŠMT a NPI v Praze.             Hotel Stein Elbogen – Loket;
       Úzce spolupracuje i s ostatními profesními asociacemi a odbornou veřejností ve    Hotel Zelený potok – Pec
       snaze co nejvíce propojit teorii s praxí a vytvořit žákům co nejlepší podmínky    pod Sněžkou; Kábrtova
       pro jejich úspěšné ukončení studia a jejich profesní uplatnění. Její snahou je co největší možné zapojení   Bouda – Janské Lázně – Černá
       odborníků z praxe přímo do výuky jako učitelů odborného výcviku, učební a odborné praxe. Zároveň   Hora; Kameňácká myslivna –
       podporuje a umožňuje profesní růst jak pedagogických, tak i nepedagogických pracovníků školy.  Moravany; Kometa Pub
       Janu Markovou její práce baví a naplňuje. Ztotožňuje se zcela s motty „Vzděláváme pro život“, „Řemeslo   Arena – Brno; Kometa Pub
       má zlaté dno“ a „Teorie a praxe = Tvoje budoucnost“.                              MIKI – Brno; Kometa Pub
                                                                                         U Lasa – Brno; Le Petit Hotel
                                                                                         Prague – Praha 7; Maralák –
                                                                                         hotel pod horami – Kunčice
                         JAKUB BUREŠ                                                     pod Ondřejníkem; Oliva
                         Působí v oboru hotelnictví a gastronomie 25 let. Do společnosti Lagardere Travel   Verde – Praha 1; Panský dům
                         Retail (LTR) nastoupil v roce 2011, aktuálně zastává pozici Chief Operations   a Pyramida – Kořenov;
                         Officer Foodservice. V České republice společnost provozuje jako master   Penzion u Šípků – Ostrava –
                         franšízant kavárny Costa Coffee a síť francouzských pekařství PAUL, dále pak   Poruba; Prázdninový dům –
                         franšízy Burger King, UGO, restaurace Pilsner Urquell Original Restaurant,   Valtice; Restaurace Penzion
                         Potrefená Husa, nebo vlastní značky jako například pekařství Hello, Bread&Co,   Eduard – Františkovy
                         So! Coffee. Společnost spravuje i obchody v oblasti Travel Essentials (např.   Lázně; Ski Penzion – Kvilda;  TEXT: DAVID HLOCH / FOTO: ARCHIV
                         Relay, Inmedio, 1 minute) a v oblasti Duty Free & Fashion na Letišti Praha   Gastrobohemia.cz –
                         (Aelia Duty Free). Během svého působení ve společnosti LTR byl Jakub Bureš   Praha – Klecany; U Zlaté
       také zodpovědný za převzetí businessu při akvizicích kaváren Coffeheaven, společnosti Airest a v roce   podkovy – Praha 1; U Zlaté
       2019 společnosti Autogrill v ČR. Nyní se svým týmem intenzivně připravuje nový projekt a otevření   konvice – Praha 1; Ubytování
       restaurace MASARYČKA v prostoru bývalé Císařské restaurace na Masarykově nádraží v Praze.     v Tachově – Tachov.




       KLASIFIKACE NOVÉ

       KATEGORIE HOTELSTARS

       – APARTMÁNOVÝ HOTEL/


       APARTMÁNOVÝ KOMPLEX


       Trendem současné doby je čím dál více ubytování v apartmánech
       a doba pandemie poptávku po ubytování tohoto typu ještě navýšila.

       Pobyt v apartmánech vnímá mnoho cestova-  Pro ujasnění, o jaký druh ubytovací jednotky   Chtěli bychom také vyvrátit možnou domněn-
       telů jako komfortnější alternativu, především   se jedná, přibližujeme definici apartmá:   ku, že Apartmánové hotely/komplexy nemusejí
       z hlediska dostupnosti většího prostoru a ku-  Apatmá/appartment je ubytování, které dispo-  poskytovat snídaně, protože Apartmány dispo-
       chyně, která v době pandemie byla nespornou   nuje oddělenou místností na spaní a místností   nují kuchyňským koutem. Povinné kritérium
       výhodou a hojně je využívána především rodi-   se sedací soupravou a kuchyňským koutem. Z de-   servírování snídaní jsme zachovali i u kategorie
       nami s dětmi.                      finice tedy vyplývá, že Apartmán musí dispono-   Apartmánový hotel/komplex pro vyšší komfort
        Na narůstající poptávku po apartmánech re-   vat kuchyňským koutem, nikoliv pouze oddě-  a pohodlí hostů, kteří si mohou vybrat, zda po-
       aguje i trh a za poslední dobu vzniklo mnoho za-   lenou ložnicí a obývacím prostorem.  skytovanou snídani využijí.
       řízení apartmánového typu. Jako asociace sledu-   Mnoho provozovatelů často chybně zaměňuje   Všem zájemcům o tuto novou kategorii Apart-  TEXT: VERONIKA STRÁNSKÁ / FOTO: ARCHIV
       jeme tyto nové trendy a přicházíme s metodikou   označení Apartmá s označením Suite, a přestože   mánový hotel/komplex rádi poradíme a pomů-
       klasifikace kategorie Apartmánový hotel/Apart-   Suite nedisponuje kuchyňským koutem, pre-   žeme se získáním certifikátu, jsme vám kdyko-
       mánový komplex. Metodika bude k dispozici   zentuje ho jako Apartmá. Suite je ubytování,   liv k dispozici.
       koncem léta a zájemci o certifikát budou   poskytované ve vzájemně oddělených propo-
       moci nově žádat o tuto kategorii, která vychá-  jených místnostech – ložnice a obývací pokoj,
       zí z metodiky pro kategorii Hotel.  bez kuchyňského koutu.

                                                                                                               11
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18