Page 9 - index_cely_gh0620_prosinec
P. 9

Co nového v projektu


        CZECH SPECIALS






        Zájem o certifikace stále trvá. Těsně před uzavřením restaurací

        se stihla certifikovat do projektu Czech Specials nově otevřená
        restaurace Yalta Craft Bistro, kde se o prezentaci moderní české

        kuchyně stará šéfkuchař Marek Šáda.
      O                                    vým pyré, karotkovým prachem a opeče-  Každý úspěšný projekt by se měl dále
                                                                              CO PŘIPRAVUJEME
        Ochutnat zde můžete například netra-
                                           ným škubánkem, dále králíka na smetaně
        diční pojetí koprové omáčky s raviolou
        s trhaným hovězím masem, kachnu s ri-
                                           a jako dezert překvapivě jednoduché a vý-
        zotem z červeného zelí či vynikající větrník.   s králičími ledvinkami a širokými nudlemi   rozvíjet, proto připravujeme rozšíření cer-
                                                                              tifikace na cukrárny a kavárny. Certifiko-
        O certifikaci požádalo dalších pět restaura-  borné pražské kružálky. Seminář byl určen   vány do projektu Czech Specials budou ty
        cí a kontroloři se do nich vydají hned, jak   pro kuchaře z certifikovaných i necerti-  provozovny, které splní podmínku vlastní
        to situace dovolí.                 fikovaných restaurací, ale nové znalosti   výroby několika druhů typicky českých
                                           zde načerpali i odborní učitelé. Seminá-  cukrářských výrobků. V současné době
        MODERNÍ REGIONÁLNÍ                 ře na téma regionální kuchyně budou   se připravují nejen pravidla, ale i seznam
        GASTRONOMIE NA TALÍŘI              pokračovat i v příštím roce.       výrobků Czech Specials. 
        Jaké jsou typické pražské a středočeské
        speciality? Jak je upravit moderně a láka-
        vě pro hosty? Na tyto otázky dával odpo-
        vědi v pořadí již druhý odborný kuchařský
        seminář pod patronací Czech Specials
        „Regionální gastronomie v 21. století“,
        který se konal v gastronomickém studiu
        Vysoké školy hotelové v Praze. Poté, co si
        účastníci poslechli o historii a vývoji praž-                                                            TEXT A FOTO: CZECH SPECIALS
        ské a středočeské kuchyně, si pod vede-
        ním lektora AKC ČR Pavla Bortníka uvařili
        polévku Pajšlouku z králíka s kreplachem,
        nadívaného telecího pavoučka s hráško-
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14