Page 8 - cely_gh0520
P. 8

KDO JE KDO





            Jan Snopek                                                     Vlastimil Pavlica
            Od tří let chtěl být kuchařem, v kuchyni                       Šéfkuchař a spoluzakladatel nově vznikající
            se „motal “ od 15 let. Celou střední                           sítě streetfoodových bister Meat Vandals,
            školu chodil na praxi do široko daleko                         která se zaměřuje na pokrmy z trhaného masa
            vyhlášené restaurace U Štěpána na                              a hovězího pastrami. Gastronomický koncept
            Šumavě, kam po škole nastoupil a pů-                           je založen na fúzích nových prvků, různých
            sobil zde pět a půl roku. Byla to pro něj                      kuchyní a chutí, což se výrazně promítá do
            obrovská škola a zde se naučil, jak se říká,                   celého konceptu dlouze a kvalitně připravova-
            pořádně makat. Poté šel objevovat svět do Pra-                 ných pokrmů v duchu moderního fast foodu.
            hy, kde nastoupil jako kuchař do hotelu Kempinski. Po roce následoval   Vlastimil Pavlica pochází z gastronomické
            návrat zpět ke kořenům na Šumavu (narodil se v Sušici). Nastoupil   rodiny. Už od raného mládí pomáhal v rodinné
            zpět na rok a půl ke Štěpánovi, kde se naučil, jak perfektně zpracovat   restauraci Štěpánovve Valašském Meziříčí,
            celou krávu a získal neskutečné vědomosti o mase. Dále jej kariérou   který vlastnil a provozoval přes 40 let jeho
            prováděla La Bottega Bistroteka, kde byl půl roku a pak následoval   tatínek. Rodinný podnik si zakládal na poctivé
            přesun do jejich další restaurace Bottega Tusarova na dalších dva a půl   kuchyni bez polotovarů a vyhlášen byl hlavně
            roku, z toho rok a půl působil jako šéfkuchař. V současné době šéfuje   pro jeho rybí a zvěřinové hody v mysliveckém
            kuchyni v nové pražské pivnici Churchill Pub v Italské ulici, pasáž Chu-  salonku, protože děda Vlasty byl myslivec,
            rchill. „Pracovat v kuchyni byl můj cíl odjakživa a je jím i nadále. Je to   a navíc také rodinný cukrář. Vlastimil se kromě
            zkrátka a dobře můj životní styl. Nabíjí mě to, přináší radost a naplně-  rozsáhlé zahraniční praxe inspiruje převážně
            ní. Mám hodně rád legraci, společnost a miluji svou rodinu, manželku   v zahraničních publikacích, v mládí byl jeho
            a syna. Snažím se chodit na tréninky boxu a jsem rád v přírodě.“  kuchařským idolem Heston Blumenthal,
                                                                                     pro kterého pak i později vařil.“
                                                                                        V současnosti se inspiruje spí-
                                                                                         še menšími projekty, hlavně
       KDO                                                                                ze Spojených států. Nej-
                                                                                           více jej profesně ovlivnil
                                                                                           šéfkuchař Michal Hájek,
                                                                                           který jej i dlouhodobě
       JE KDO                                                                             skou kariérou po Česku.
                                                                                           provázel jeho kuchař-








                              Michal Brokeš                                    Ing. Vladimír Macho
                                Několik let působil ve čtyřhvězdičkových hotelech   Pracuje jako vedoucí recepce táborského
                                 ve Velké Británii, po návratu do Česka v roce   Romantik hotelu Eleonora, který se v udí-
                                 2008 se stal Food & Beverage managerem v praž-  lení cen Czech Hotel
                                 ském hotelu Corinthia. Před angažmá v Grand   Awards – Hotel
                                 Hotelu Hradec zastával funkci Cluster Deputy   roku 2020 stal
                                Managera v NH Collection Prague & NH Prague    absolutním
                                City. „Základem úspěchu každého hoteliéra je tým,   vítězem v
                              protože tvoří atmosféru v hotelu. Jestliže dokážete   kategorii tří
                            pro svou vizi získat celý tým, výsledkem bude spokoje-  hvězd v celé
                        nost hostů, a ta se zákonitě odrazí na popularitě a úspěšnosti   České repub-
            hotelu. V případě Grand Hotelu Hradec máme k dispozici úžasný „hardware“,   lice. Vladimír
            tedy krásnou budovu s výborným vybavením na ideálním místě. Teď je naším    svými životními
            prvořadým úkolem vybudovat stejně kvalitní „software“, tedy tým, který bu-   zkušenostmi
            de zvládat náročnou práci a bude z ní mít radost. Pro nás to v praxi znamená   a moudrým pohledem
            sladit za plného provozu tým cca 35 lidí, který prakticky ode dne otevření   na svět inspiruje a obohacuje své kolegy.
            zažívá křest ohněm. Zahájili jsme na začátku července a zatím máme prů-  Je pro ně dobrým rádcem a mentorem.   FOTO: ARCHIV
            měrnou obsazenost 85 %, což je podobné jako v top sezoně. Určitě nám   Zodpovědnost, spolehlivost a profesi-
            jako horskému hotelu nahrává i to, že Češi letos tolik necestují do zahraničí.   onalita jsou pro něj na prvním místě.
            U čtyřhvězdičkových provozů, jako je Grand Hotel Hradec, hosté personálu   Cílem Vladimíra jsou nejen bezproblé-
            zaváhání neodpustí. Pokud se tedy ptáte, jak motivovat tým, aby podával   mové a přátelské vztahy na pracovišti,
            neustále stoprocentní výkon, který hosté očekávají, můj recept je jednodu -  ale zejména spokojenost hostů, aby se   TEXT: STÁŇA KREJČOVÁ
            chý: Vytvořte svým lidem co nejlepší pracovní prostředí a nabídněte takové   cítili jako doma a rádi se do Romantik
            podmínky, které jim dokážou vykompenzovat náročné pracovní nasazení.“   hotelu Eleonora vraceli.



       6 www.gastroahotel.cz
   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13