Page 12 - cely_gh0520
P. 12
AKTUÁLNĚ
Výzva k předkládání žádostí o poskytnutí
dotace pro dotační titul COVID–Ubytování
V souladu s usnesením vlády ze dne výzvu k předkládání žádostí o poskytnutí bí, kdy musely být provozovny na základě
20. července 2020 č. 766 o podpoře uby- dotace pro dotační titul COVID-Ubytová- vládního usnesení uzavřeny, tj. celkem
tovacích zařízení (Program COVID-Ubyto- ní. Žádosti se přijímají online přes Státní maximálně za 72 dní trvající období od FOTO: ARCHIV
vání) a usnesením vlády ze dne 8. 6. 2020 fond podpory investic do 30. října 2020. 14. 3. 2020 do 24. 5. 2020 (včetně).
č. 631 o Krizovém akčním plánu cestov- Stát hotelům, motelům, penzionům, Veškeré dostupné informace jsou
ního ruchu v České republice 2020–2021 kempům a chatovým osadám přispěje k dispozici na webových stránkách
a v souladu s notifikačním rozhodnutím částkou 100 až 330 Kč na pokoj a noc Státního fondu podpory investic TEXT: REDAKCE
Evropské komise č. SA.58398(2020/N) v závislosti na kategorii a třídě ubytova- (www.sfpi.cz) a Ministerstva pro místní
zveřejnilo Ministerstvo pro místní rozvoj cího zařízení. Pomoc poskytne za obdo- rozvoj (www.mmr.cz).
Soutěž o nejlepší kuchařky
a kuchaře 2020 ve společném
stravování zná své vítěze
Poslední srpnový týden se v Makro Akademii nesl ve znamení veřejného
stravování. V jejích prostorách proběhlo finále 3. ročníku soutěže o nejlepší
kuchařky a kuchaře 2020 ve společném stravování. Soutěž vyhlašuje Asociace
kuchařů a cukrářů ČR a je určena pro kuchařky a kuchaře z mateřských škol,
základních škol, středních škol, nemocnic, domovů seniorů atd. Porotci během
tří dnů ochutnali celkem 52 nápaditých jídel a vyhlásili vítěze 6 kategorií.
Výherci kategorií jsou z celé ČR: nost F-Gastro catering zařízení školního Plzeň. Soutěž ovládla díky smoothie
Nejlepší pokrm pro seniory 70+ stravování z Vrchlabí. U poroty kuchaři misce, domácí lučině s česnekovou
První místo v této kategorii porota udělila zabodovali marinovanou vepřovou trávou a pomazánce z tempehu
Rehabilitačnímu ústavu Hostinné za pečení s dýňovým pyré, cherry rajčát- a fermentované papriky.
kroupové rizoto s červenou řepou, ky a trhanými listovými saláty. Nejchutnější pokrm
bramborem a tuřínovým „zelím” Nejlepší moderní bezmasý v základních školách
s fenyklem. pokrm První místo v poslední kategorii získala
Nejlepší bezlepkový pokrm I v kategorii bezmasých pokrmů obsadila Základní škola Svitavy. Porotu zaujaly
Na první místo v této kategorii dosáhly první místo společnost F-Gastro catering jejich šťavnaté kuřecí minikarbanátky FOTO: MATĚJ PROCHÁZKA
Léčebné lázně Konstantinovy Lázně. zařízení školního stravování z Vrchlabí. Ve se sýrem a zeleninou, bramborovo-ba-
Porota ocenila jejich vepřovou pečeni středu tedy naprosto dominovala. Jejich tátové pyré a pečená červená řepa
s kapustou, smaženým hráškovým barevná letní miska plná luštěnin s mrkví a bylinkami.
pyré a paprikovou omáčkou. porotce ohromila.
Nejatraktivnější pokrm ve Nejchutnější svačinky Kompletní výsledky
středních školách v mateřských školách a fotogalerii najdete na webu TEXT: AKC ČR
V kategorii středních škol zvítězila společ- První místo si vyvařila 51. mateřská škola AKC ČR www.akc.cz.
10 www.gastroahotel.cz