Page 12 - cely_gh0520
P. 12

AKTUÁLNĚ





























           Výzva k předkládání žádostí o poskytnutí

           dotace pro dotační titul COVID–Ubytování

           V souladu s usnesením vlády ze dne    výzvu k předkládání žádostí o poskytnutí   bí, kdy musely být provozovny na základě
           20. července 2020 č. 766 o podpoře uby-   dotace pro dotační titul COVID-Ubytová-   vládního usnesení uzavřeny, tj. celkem
           tovacích zařízení (Program COVID-Ubyto-   ní. Žádosti se přijímají online přes Státní    maximálně za 72 dní trvající období od   FOTO: ARCHIV
           vání) a usnesením vlády ze dne 8. 6. 2020   fond podpory investic do 30. října 2020.  14. 3. 2020 do 24. 5. 2020 (včetně).
           č. 631 o Krizovém akčním plánu cestov-   Stát hotelům, motelům, penzionům,   Veškeré dostupné informace jsou
           ního ruchu v České republice 2020–2021   kempům a chatovým osadám přispěje   k dispozici na webových stránkách
           a v souladu s notifikačním rozhodnutím   částkou 100 až 330 Kč na pokoj a noc   Státního fondu podpory investic    TEXT: REDAKCE
           Evropské komise č. SA.58398(2020/N)   v závislosti na kategorii a třídě ubytova-   (www.sfpi.cz) a Ministerstva pro místní
           zveřejnilo Ministerstvo pro místní rozvoj   cího zařízení. Pomoc poskytne za obdo-   rozvoj (www.mmr.cz).




           Soutěž o nejlepší kuchařky
           a kuchaře 2020 ve společném
           stravování zná své vítěze

           Poslední srpnový týden se v Makro Akademii nesl ve znamení veřejného
           stravování. V jejích prostorách proběhlo finále 3. ročníku soutěže o nejlepší
           kuchařky a kuchaře 2020 ve společném stravování. Soutěž vyhlašuje Asociace
           kuchařů a cukrářů ČR a je určena pro kuchařky a kuchaře z mateřských škol,
           základních škol, středních škol, nemocnic, domovů seniorů atd. Porotci během
           tří dnů ochutnali celkem 52 nápaditých jídel a vyhlásili vítěze 6 kategorií.
           Výherci kategorií jsou z celé ČR:  nost F-Gastro catering zařízení školního   Plzeň. Soutěž ovládla díky smoothie 
             Nejlepší pokrm pro seniory 70+   stravování z Vrchlabí. U poroty kuchaři   misce, domácí lučině s česnekovou 
           První místo v této kategorii porota udělila   zabodovali marinovanou vepřovou   trávou a pomazánce z tempehu  
           Rehabilitačnímu ústavu Hostinné za   pečení s dýňovým pyré, cherry rajčát-  a fermentované papriky.
           kroupové rizoto s červenou řepou,   ky a trhanými listovými saláty.     Nejchutnější pokrm
           bramborem a tuřínovým „zelím”        Nejlepší moderní bezmasý         v základních školách
           s fenyklem.                        pokrm                              První místo v poslední kategorii získala
             Nejlepší bezlepkový pokrm        I v kategorii bezmasých pokrmů obsadila   Základní škola Svitavy. Porotu zaujaly
           Na první místo v této kategorii dosáhly   první místo společnost F-Gastro catering   jejich šťavnaté kuřecí minikarbanátky  FOTO: MATĚJ PROCHÁZKA
           Léčebné lázně Konstantinovy Lázně.   zařízení školního stravování z Vrchlabí. Ve   se sýrem a zeleninou, bramborovo-ba- 
           Porota ocenila jejich vepřovou pečeni   středu tedy naprosto dominovala. Jejich   tátové pyré a pečená červená řepa 
           s kapustou, smaženým hráškovým     barevná letní miska plná luštěnin   s mrkví a bylinkami.
           pyré a paprikovou omáčkou.         porotce ohromila.
             Nejatraktivnější pokrm ve          Nejchutnější svačinky            Kompletní výsledky
           středních školách                  v mateřských školách               a fotogalerii najdete na webu     TEXT: AKC ČR
           V kategorii středních škol zvítězila společ-  První místo si vyvařila 51. mateřská škola   AKC ČR www.akc.cz.


       10 www.gastroahotel.cz
   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17