Page 6 - cely_gh0322
P. 6
kdo je kdo
Ing. Luděk Reichl Tanyia
Pracuje na pozici sládka pivovaru Holba již více Podgoretska
než pětadvacet let. Jeho chutě jsou zodpovědné V hotelu Hilton Prague
nejen za produkty, které jsou stále v sortimentu, Old Town proběhla význam-
jako je například vlajková loď Holba Šerák (loň- ná personální změna. Do
ská nejlepší jedenáctka v ČR v soutěži České funkce generální ředitelky
pivo), ale také za různé pivní speciály, mezi které byla jmenována paní Tanyia
patří třeba Václavův ležák či sezonní Holba Ke- Podgoretska. Od roku 2018
prník s unikátní surovinou, horským chmelem. působila v Praze jako ko-
Kladný vztah k pivu měl současný sládek Holby merční ředitelka hotelů Hil-
již od mládí. Pracovat v pivovaru byl vždy jeho ton Prague a Hilton Prague
velký sen, za nímž si vytrvale šel. Hanušovice Old Town. „Jsem nadšená,
a obecně Jesenicko, své rodiště, si velmi oblíbil. Proto zde bydlí víceméně celý že se mohu připojit k tak
život, kromě několika let na vysoké škole v Brně, kde studoval na Agronomické různorodému a profesionál-
fakultě obor fytotechnika. V roce 1994 nastoupil do pivovaru Holba. Nejdříve nímu týmu. Udělám vše, co
prošel všechny provozy na pozicích mistra výroby, a když mu bylo v roce 1996 bude v mých silách, abych
nabídnuto místo sládka, pochopitelně neváhal. Pokud Luděk Reichl nepracuje udržela skvělé výsledky
pro pivovar, snaží se vyhledávat činnosti, kde si vzhledem k velké pracovní vytí- hotelu Hilton Prague Old
ženosti vyčistí hlavu. Town a také reputaci, kterou
si během svého provozu
vydobyl,“ říká Tanya. Pochází
z Ukrajiny, kde vystudovala
Univerzitu cestovního ruchu,
Pavel Býček ekonomiky a práva v Kyjevě.
Pavel Býček, jehož restaurace The Eatery V hotelovém průmyslu sbí-
obdržela prestižní ocenění Bib Gourmand, bude rala zkušenosti přes dvacet
letos připravovat nebeské menu pro žádanou let. Ve společnosti Hilton
kulinární atrakci Dinner in the Sky v Praze. pracuje již devět let a před
Večeře v oblacích se bude letos konat v září na přestěhováním do Prahy
pražské náplavce na Dvořákově nábřeží. Dříve, pracovala v hotelech Hilton
než si rodák z Rožnova pod Radhoštěm v roce Kyjev a Hilton Warsaw City
2018 otevřel vlastní restauraci, působil šest jako ředitelka obchodního
let v pražském Alcronu pod vedením Romana rozvoje. Tanya se v nové roli
Pauluse. Předtím čerpal zkušenosti v zahraničí, zaměří na udržení výjimeč-
vařil hned v několika michelinských restau- né kvality poskytovaných
racích ve Velké Británii, třeba v Galvin at Windows v Londýně. Pavel je velkým služeb, díky které si hote-
milovníkem a inovátorem koprovky, recept na ni patří k jeho nevyhlášenějším. loví hosté budou z pobytu
i nadále odnášet neza-
pomenutelné vzpomínky.
Nelze opomenout i její další
důležitou roli, kterou je to,
Jiří Malina aby hotel Hilton Prague
Pracuje ve společnosti Aramark, zajišťující Old Town byl pracovním
firemní stravování, jako létající šéfkuchař. Vedle prostředím, kde se všichni
vaření má na starosti také otevírání nových pro- členové týmu cítí skvěle
vozů a řešení nových konceptů. A protože má a pozitivní energii předávají
výjimečný talent pro cukrářství, které je i jeho hotelovým hostům.
koníčkem, stal se v Aramarku také šéfcukrářem.
Do roku 2016 pobýval pracovně v zahraničí, pů-
sobil v golfovém klubu v Londýně či na zaoceán-
ské lodi. Když v roce 2017 přišla nabídka od Ara-
marku, vnímal ji jako tu pravou výzvu a motivaci
do budoucna. Díky tomu mohl vycestovat třeba
na stáž do Německa nebo měl možnost účastnit se mnoha soutěží. Za všechna TEXT: STÁŇA KREJČOVÁ / FOTO: ARCHIV
umístění můžeme jmenovat například druhé místo na soutěži Cukrář roku 2018,
bronzovou medaili z IKA olympiády 2020 ve Stuttgartu či nejnověji stříbrnou
příčku na prestižní mezinárodní soutěži International Chefs‘ Cup 2022 v Praze,
kterou obsadil v týmu spolu s kolegyní Romanou Flídrovou.
4 www.gastroahotel.cz