Page 6 - cely_gh0322
P. 6

kdo je kdo






                                       Ing. Luděk Reichl                              Tanyia
                                       Pracuje na pozici sládka pivovaru Holba již více   Podgoretska
                                       než pětadvacet let. Jeho chutě jsou zodpovědné   V hotelu Hilton Prague
                                       nejen za produkty, které jsou stále v sortimentu,   Old Town proběhla význam-
                                       jako je například vlajková loď Holba Šerák (loň-  ná personální změna. Do
                                       ská nejlepší jedenáctka v ČR v soutěži České   funkce generální ředitelky
                                       pivo), ale také za různé pivní speciály, mezi které   byla jmenována paní Tanyia
                                       patří třeba Václavův ležák či sezonní Holba Ke-  Podgoretska. Od roku 2018
                                       prník s unikátní surovinou, horským chmelem.   působila v Praze jako ko-
                                       Kladný vztah k pivu měl současný sládek Holby   merční ředitelka hotelů Hil-
                                       již od mládí. Pracovat v pivovaru byl vždy jeho   ton Prague a Hilton Prague
                                       velký sen, za nímž si vytrvale šel. Hanušovice   Old Town. „Jsem nadšená,
             a obecně Jesenicko, své rodiště, si velmi oblíbil. Proto zde bydlí víceméně celý   že se mohu připojit k tak
             život, kromě několika let na vysoké škole v Brně, kde studoval na Agronomické   různorodému a profesionál-
             fakultě obor fytotechnika. V roce 1994 nastoupil do pivovaru Holba. Nejdříve   nímu týmu. Udělám vše, co
             prošel všechny provozy na pozicích mistra výroby, a když mu bylo v roce 1996   bude v mých silách, abych
             nabídnuto místo sládka, pochopitelně neváhal. Pokud Luděk Reichl nepracuje   udržela skvělé výsledky
             pro pivovar, snaží se vyhledávat činnosti, kde si vzhledem k velké pracovní vytí-  hotelu Hilton Prague Old
             ženosti vyčistí hlavu.                                                   Town a také reputaci, kterou
                                                                                      si během svého provozu
                                                                                      vydobyl,“ říká Tanya. Pochází
                                                                                      z Ukrajiny, kde vystudovala
                                                                                      Univerzitu cestovního ruchu,
             Pavel Býček                                                              ekonomiky a práva v Kyjevě.
             Pavel Býček, jehož restaurace The Eatery                                 V hotelovém průmyslu sbí-
             obdržela prestižní ocenění Bib Gourmand, bude                            rala zkušenosti přes dvacet
             letos připravovat nebeské menu pro žádanou                               let. Ve společnosti Hilton
             kulinární atrakci Dinner in the Sky v Praze.                             pracuje již devět let a před
             Večeře v oblacích se bude letos konat v září na                          přestěhováním do Prahy
             pražské náplavce na Dvořákově nábřeží. Dříve,                            pracovala v hotelech Hilton
             než si rodák z Rožnova pod Radhoštěm v roce                              Kyjev a Hilton Warsaw City
             2018 otevřel vlastní restauraci, působil šest                            jako ředitelka obchodního
             let v pražském Alcronu pod vedením Romana                                rozvoje. Tanya se v nové roli
             Pauluse. Předtím čerpal zkušenosti v zahraničí,                          zaměří na udržení výjimeč-
             vařil hned v několika michelinských restau-                              né kvality poskytovaných
             racích ve Velké Británii, třeba v Galvin at Windows v Londýně. Pavel je velkým   služeb, díky které si hote-
             milovníkem a inovátorem koprovky, recept na ni patří k jeho nevyhlášenějším.  loví hosté budou z pobytu
                                                                                      i nadále odnášet neza-
                                                                                      pomenutelné vzpomínky.
                                                                                      Nelze opomenout i její další
                                                                                      důležitou roli, kterou je to,
                                       Jiří Malina                                    aby hotel Hilton Prague
                                       Pracuje ve společnosti Aramark, zajišťující    Old Town byl pracovním
                                       firemní stravování, jako létající šéfkuchař. Vedle   prostředím, kde se všichni
                                       vaření má na starosti také otevírání nových pro-  členové týmu cítí skvěle
                                       vozů a řešení nových konceptů. A protože má    a pozitivní energii předávají
                                       výjimečný talent pro cukrářství, které je i jeho   hotelovým hostům.
                                       koníčkem, stal se v Aramarku také šéfcukrářem.
                                       Do roku 2016 pobýval pracovně v zahraničí, pů-
                                       sobil v golfovém klubu v Londýně či na zaoceán-
                                       ské lodi. Když v roce 2017 přišla nabídka od Ara-
                                       marku, vnímal ji jako tu pravou výzvu a motivaci
                                       do budoucna. Díky tomu mohl vycestovat třeba
             na stáž do Německa nebo měl možnost účastnit se mnoha soutěží. Za všechna                             TEXT: STÁŇA KREJČOVÁ / FOTO: ARCHIV
             umístění můžeme jmenovat například druhé místo na soutěži Cukrář roku 2018,
             bronzovou medaili z IKA olympiády 2020 ve Stuttgartu či nejnověji stříbrnou
             příčku na prestižní mezinárodní soutěži International Chefs‘ Cup 2022 v Praze,
             kterou obsadil v týmu spolu s kolegyní Romanou Flídrovou.





       4 www.gastroahotel.cz
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11