Page 6 - OPRAVA celyN_gh0222
P. 6

kdo je kdo






                                   David Rejhon                                      Roman Řezáč
                                   David Rejhon je šéfkuchař nové restaurace The     Přímo u řevnického nádraží
                                   Artisan, která je součástí pražského hotelu Mar-   najdete Pivovar Řevnice. A právě
                                   riott. V Marriottu působí od roku 2018 a pyšní se   zde vaří pivo sládek Roman Ře-
                                   bohatými kulinářskými zkušenostmi. První praxi    záč. Dříve paradoxně pivo vůbec
                                   získal v pražském hotelu Ambassador. Násle-       nevyhledával a jeho cesta ke
                                   dovalo zahraniční studium na hotelové škole ve    sládkovi byla poměrně zdlouha-
                                   Švýcarsku. Po návratu do Prahy strávil tři roky   vá. Svou kariéru začal sice v pivo-
                                   v restauraci Bellevue. Ve francouzské restauraci   varu, nicméně s vařením piva
                                   Circle Line působil několik let jako zástupce šéf-  neměl tehdy ještě nic společ-
                                   kuchaře. V období jeho působení se restaurace     ného. V konkurenčním pivovaru
                                   pyšnila titulem Prague’s Finest Restaurant. Dva   se zabýval otázkou financování.
             roky pracoval jako zástupce šéfkuchaře ve francouzské restauraci L‘ Adour   Láska k pivu ho však dovedla na
             Restaurant v New Yorku. Za další velkou zahraniční zkušenost považuje   kurzu rekvalifikace, po kterém
             David pobyt ve Vietnamu. V saigonském hotelu Marriott se vypracoval na   nabral zkušenosti v Plzni u pana
             pozici šéfkuchaře a podařilo se mu vytvořit úplně nový koncept restaurace.   Krýsla, který teď do řevnického
             Během šestiletého působení v Asii pracoval také v Bangkoku, Hongkongu,   pivovaru dodává technologie. Vů-
             Thajsku či Bombaji. V roce 2010 se vrátil do Česka a ve své práci se zaměřil   bec poprvé se s pivovarnictvím
             na catering. Během působení v Zátiší Group organizoval velké cateringové   setkal během studia na ČZU, kde
             akce na závodech Moto Grand Prix pro VIP lounge vybraných závodních stá-  mají vlastní minipivovar. Dal se
             jí. Po narození prvního potomka se David rozhodl změnit pracoviště. Jeho   do řeči se sládkem Ladislavem
             novým zázemím se stala restaurační síť Ambiente, kde řídil catering White   Chládkem, který ho namotivoval
             Circus. David Rejhon nemá rád stereotyp v kuchyni. Je zapáleným milov-  k tomu, aby vaření sám vyzkou-
             níkem lokální kuchyně. Potrpí si na ty nejkvalitnější lokální suroviny, které   šel. „Člověk musí být v této profe-
             hledá u místních dodavatelů, s nimiž udržuje velmi úzké vztahy.         si zkrátka připraven na ledasco,
                                                                                     musí být kreativní a umět si
                                                                                     poradit, i když není čas od času
                                                                                     na škodu požádat zkušenějšího
             Kateřina Hajná                                                          kolegu o pomoc. Na sektoru
             Nová posila marketingového týmu pražského hotelu                        řemeslné výroby piva je krásné,
             Marriott na pozici marketingové ředitelky má bohaté                     že si dokážeme pomoci a poradit
             zkušenosti z oblasti hotelnictví. Kateřina dříve půso-                  i přes to, že jsme si navzájem
             bila v řadě předních pražských hotelů. Jejím hlavním                    často i konkurenty. Doufám, že
             úkolem v nové roli bude příprava, realizace a vyhod-                    tento stav vydrží i do budoucna.“
             nocování marketingových aktivit hotelu, ale i nové
             restaurace The Artisan, hotelového baru a kavárny.
             Podílet se bude také na koordinaci nových marketin-
             gových strategií, zajišťovat komunikaci s externími
             dodavateli služeb a zodpovídat za tvorbu obsahu
             a správu sociálních sítí i digitálního marketingu
             hotelu. Před nástupem do Marriottu působila v pražském Tower Park, a to
             v roli marketingové a PR manažerky, zkušenosti sbírala také v rámci jejího
             dřívějšího působení v hotelu Mama Shelter či v hotelu Augustine, kde se
             podílela na aktivitách z oblasti marketingu, komunikace a obchodu.




                                 Marek Hosnedl
                                 Šéfkuchař nedávno znovuotevřené restaurace Masaryčka má za sebou řadu zajímavých pracov-
                                 ních zkušeností doma i v zahraničí. Spolupracoval s mnoha oblíbenými pražskými podniky. Několik
                                 let pracoval v Holandsku jako Corporate Chef pro výletní říční lodě, kde musel sestavovat menu
                                 na míru pro náročné hosty z celého světa. Menu restaurace Masaryčka postavil na poctivých
                                 základech tradiční české kuchyně. „Inspiraci čerpám ze starých kuchařských knih, počínaje ručně
                                 psanými kuchařkami našich prababiček, až po výtisky publikací pana Šroubka z antikvariátu. Stud- TEXT: STÁŇA KREJČOVÁ / FOTO: ARCHIV
                                 na receptů z dávných dob je téměř bezedná. Já se jen soustředím na využití oblíbených surovin,“
                                 říká Marek, který tradici mistrně spojil s aktuálními gastronomickými trendy. Do nabídky nádražní
                                 restaurace s tradicí od roku 1873 zařadil například žemlovku v kombinaci se slaným karamelem,
                                 vepřová líčka na červeném víně a kořenové zelenině nebo pikantní škvarky v uzené paprice.





       4 www.gastroahotel.cz
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11