Page 13 - AHR Zpravodaj 04/22
P. 13

REPORTÁŽ


       Více než třicet let jste vařil a vedl kuchyně
       v předních hotelech vesměs v centru Prahy.
       Co Vás přivedlo do Loučeně?
       Vždycky jsem byl hotelový kuchař a vždycky
       v Praze. Moje poslední štace byl Iron Gate u Sta-
       roměstského náměstí. Když se prodal, byl to
       signál k tomu, abych odešel. Tehdy mi někdo
       z kolegů volal, že kousek od naší chalupy hleda-
       jí v hotelu na zámku Loučeň šéfkuchaře. Řekl
       jsem si, možná je to osud. A jsem tu už šest let.
       Někdy se mi samozřejmě stýská, mám Prahu
       rád a strávil jsem tam celý život.

       Máte tady i jiné hosty, než jste potkával
       v pražských hotelech?
       Máme, ale i tady se to trochu mění. Tím, že ne.
       jsme daleko od Prahy tady často bydlí kromě těch,
       co přijíždějí za odpočinkem také ti, kteří přes
       den odjíždějí do Prahy a večer se vracejí. Hotel
       v Praze jim většinou nenabídne to, co my, že
       ráno vstanou a jdou se projít do parku nebo se   pro dnešní mladé kluky nic neznamená. My, když   protože si za svoje peníze chceme užít, zatímco
       vykoupat do biotopu.               jsme se chtěli ukázat a vzít holku do vinárny, tak   cizinci to nerozlišují a dají si na co mají chuť.
                                          jsme ji vzali na biftek. Dnes jsou steaky v každé
       … a dobře tu vaří…                 druhé hospodě, tak už to není tak zajímavé.  Máte tři děti, potatil se někdo?  TEXT: OLGA VOMÁČKOVÁ / FOTO: ARCHIV A JAN PŘEROVSKÝ
       Tak já doufám☺.                    V resortu se nespecializujeme na konkrétní typ   Jeden, syn Tomáš. Učil se v Hiltonu. Je rád, že to
                                          kuchyně. Ale nedělal jsem to ani dřív. Myslím   dělá, i když samozřejmě občas nadává, že je to
       Jsou chutě dnešních hostů jiné, než když jste   si, že hotel je mix lidí a každý by si měl vybrat.   práce od nevidím do nevidím, jak to znají všichni
       začínal?                           A pokud jde o chutě, přesně poznám, kdo si ob-   v oboru, ale ti, co to nedělají nebo nejsou z oboru,
       Určitě. Dnes je hodně požadavků na bezlep-  jednává. Například u předplaceného menu, kde   to nevidí. Děvčata šla jinou cestou, i když obě
       kovou dietu, lidé si hlídají laktózu. Je to trend.   jsou tři jídla, steak, něco z kuřete a špagety aglio   k tomu přičuchly. Všechny moje děti mají hote-
       Je hodně lidí, kteří chtějí bezmasá jídla, to dříve   olio, poznám, jestli si objednává skupina Čechů   lovku. Děvčata šla dále na vysokou školu, už
       nebylo. To, co třeba pro moji generaci bylo top,   nebo cizinců. My Češi dáváme přednost masu,   ale v jiných oborech.

                                                             INZERCE













        Připojte konvektomat


        k internetu



        Jednoduše, bezpečně a se zcela novými možnostmi




        Objevte svět Retigo Combionline     ®
        • Kuchařka se zásobou receptů
        • Vzdálená správa i monitoring všech zařízení
        • Automatická záloha dat
        • Okamžité notifikace
        • Statistiky využití a spotřeby energie






        combionline.com






                                                                                                             16.03.2022   13:03
   RETIGO_Inzerce_AHR_210x146_01.indd   3                                                                    16.03.2022   13:03
   RETIGO_Inzerce_AHR_210x146_01.indd   3
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18