Page 18 - AHR Zpravodaj 04/22
P. 18

GASTRONOMIE





















































          JAK SE DAŘÍ ČESKÉ GASTRONOMII?



          Návštěvnost gastronomických podniků je ve druhém kvartálu letošního roku vyšší ve srovnání s obdobím
          před covidem. V meziročním srovnání přišlo letos do českých restaurací, kaváren a barů o 140 % více
          hostů než ve stejném období v roce 2021.

          Nárůst počtu hostů reflektuje to, že trh byl   gionů, jako jsou Praha, jižní Čechy nebo jižní   Největší meziroční nárůst návštěvnosti za dru-
          v loňském roce kvůli covidovým restrikcím   Morava.                    hý kvartál byl zaznamenán v Praze, v regionu
          z části uzavřen. Letos si návštěvníci s přícho-  Nárůst návštěvnosti za druhý kvartál je +21 % ve   jižních Čech a na jižní Moravě.
          dem pěkného počasí užívají pobyt kdekoliv mi-   srovnání s předchozím prvním čtvrtletím 2022.
          mo domov. Po dvouletém období nikdo nechce   A pokud srovnáme současnou návštěvnost za dru-   TRŽBY V GASTRONOMII
          promarnit možnost vyrazit ven a zajít si bez   hý kvartál 2022 s obdobím před covidem v roce   ZA DRUHÝ KVARTÁL 2022
          omezení na jídlo nebo pivo. Vidíme také návrat   2019, tak i zde dochází k nárůstu návštěvníků   S rostoucí návštěvností jdou nahoru také tržby
          zahraničích hostů – turistů do atraktivních re-   v gastronomii o +31 %.  v české gastronomii. Ve srovnání s druhým čtvrt-


           Návštěvnost gastronomických zařízení za druhý kvartál 2022   Tržby v gastronomii za druhý kvartál 2022















       16
   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23