Page 13 - AHR04/2021
P. 13
Novinky v projektu Czech Specials
Czech Specials – Ochutnejte Česko, je společným projektem agentury CzechTourism
a Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Projekt již dvanáctým rokem pomáhá rozvíjet
regionální gastronomii a podporuje restaurace, které nabízejí česká jídla v tradiční i moderní
úpravě. V rámci projektu Czech Specials se snažíme zachovat kulinářské dědictví našich předků,
gastronomickou identitu našich regionů a přenést vše do dnešní, moderní doby. Czech Specials
je zároveň certifikační značkou, která potvrzuje, že v certifikované restauraci jsou poskytovány
kvalitní služby a hosté dostanou české pokrmy v odpovídající kvalitě.
Vítáme nově a českou kuchyni na webových listopadu v Praze. Tentokrát budou
certifikované restaurace stránkách agentury CzechTourism hlavním tématem droby v moderní úpravě.
Od června získaly certifikát Czech visitczechrepublic.com. Přesný termín bude včas oznámen.
Specials restaurace Bohém hotelu
Aplaus v Litomyšli, restaurace Národní Krátká videa přiblíží
dům v Podbořanech, Statek 1738 další české speciality
v Dušníkách nad Vltavou, Villa Patriot Pod patronací CzechTourism a ve
v Mariánských Lázních, restaurace spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů
Tarouca Park Hotel Průhonice, Gusto ČR vznikly další krátká videa přípravy
Plzeňka hotelu International Brno nejznámějších českých specialit,
a restaurace Zámek Liblice. která budou seznamovat zahraniční
návštěvníky na webech zahraničních
Naše certifikované zastoupení s českou kuchyní. Videa Rozšíření certifikace
restaurace jsou vidět! v několika minutách ukazují, jaká jsou Od ledna 2022 Připravujeme rozšíření
I v době zcela uzavřených restaurací u nás nejznámější vánoční a velikonoční certifikace Czech Specials o cukrárny TEXT: AGENTURA CZECHTOURISM / FOTO: FOTOBANKA CZECHTOURISM A MIKULÁŠ GOTTWALD
jsme chtěli pokračovat v kvalitní tradiční jídla, jak se pečou české buchty a kavárny, které nabízejí typické české
prezentaci restaurací certifikovaných i svatomartinská husa s lokšemi. cukrářské výrobky v tradiční nebo
v projektu Czech Specials. Pravidelně v moderní formě. Certifikovat se budou
jsme informovali o nabídce „z okének“ Chystáme třetí moci i hotelové kavárny a cukrárny.
našich certifikovaných restaurací. Do odborný seminář Veškeré podmínky a další informace
certifikovaných restaurací jsme pozvali Tradiční regionální kuchyně ve 21. století najdete v nejbližší době na našem
prostřednictvím časopisu Českých drah bude tématem i dalšího praktického webu czechspecials.cz.
Meridian domácí i zahraniční hosty. odborného semináře pro kuchaře
Certifikované restaurace najdou ti, certifikovaných restaurací, a pro všechny,
kteří mají rádi českou kuchyni i na kteří se o českou kuchyni zajímají.
webu kudyznudy.cz. Pravidelně Pokud to epidemiologická situace dovolí,
prezentujeme certifikované restaurace proběhne tento seminář začátkem
CzechSpecialsPR_ahr0421.indd 1 20.08.21 16:22