Page 13 - AHR04/2021
P. 13

Novinky v projektu Czech Specials



          Czech Specials – Ochutnejte Česko, je společným projektem agentury CzechTourism
          a Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Projekt již dvanáctým rokem pomáhá rozvíjet
          regionální gastronomii a podporuje restaurace, které nabízejí česká jídla v tradiční i moderní
          úpravě. V rámci projektu Czech Specials se snažíme zachovat kulinářské dědictví našich předků,
          gastronomickou identitu našich regionů a přenést vše do dnešní, moderní doby. Czech Specials
          je zároveň certifikační značkou, která potvrzuje, že v certifikované restauraci jsou poskytovány
          kvalitní služby a hosté dostanou české pokrmy v odpovídající kvalitě.

          Vítáme nově                       a českou kuchyni na webových       listopadu v Praze. Tentokrát budou
          certifikované restaurace          stránkách agentury CzechTourism    hlavním tématem droby v moderní úpravě.
          Od června získaly certifikát Czech   visitczechrepublic.com.         Přesný termín bude včas oznámen.
          Specials restaurace Bohém hotelu
          Aplaus v Litomyšli, restaurace Národní   Krátká videa přiblíží
          dům v Podbořanech, Statek 1738    další české speciality
          v Dušníkách nad Vltavou, Villa Patriot   Pod patronací CzechTourism a ve
          v Mariánských Lázních, restaurace   spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů
          Tarouca Park Hotel Průhonice, Gusto   ČR vznikly další krátká videa přípravy
          Plzeňka hotelu International Brno   nejznámějších českých specialit,
          a restaurace Zámek Liblice.       která budou seznamovat zahraniční
                                            návštěvníky na webech zahraničních
          Naše certifikované                zastoupení s českou kuchyní. Videa   Rozšíření certifikace
          restaurace jsou vidět!            v několika minutách ukazují, jaká jsou   Od ledna 2022 Připravujeme rozšíření
          I v době zcela uzavřených restaurací   u nás nejznámější vánoční a velikonoční   certifikace Czech Specials o cukrárny  TEXT: AGENTURA CZECHTOURISM / FOTO: FOTOBANKA CZECHTOURISM A MIKULÁŠ GOTTWALD
          jsme chtěli pokračovat v kvalitní   tradiční jídla, jak se pečou české buchty   a kavárny, které nabízejí typické české
          prezentaci restaurací certifikovaných   i svatomartinská husa s lokšemi.  cukrářské výrobky v tradiční nebo
          v projektu Czech Specials. Pravidelně                                v moderní formě. Certifikovat se budou
          jsme informovali o nabídce „z okének“   Chystáme třetí               moci i hotelové kavárny a cukrárny.
          našich certifikovaných restaurací. Do   odborný seminář              Veškeré podmínky a další informace
          certifikovaných restaurací jsme pozvali   Tradiční regionální kuchyně ve 21. století   najdete v nejbližší době na našem
          prostřednictvím časopisu Českých drah   bude tématem i dalšího praktického   webu czechspecials.cz.
          Meridian domácí i zahraniční hosty.   odborného semináře pro kuchaře
          Certifikované restaurace najdou ti,    certifikovaných restaurací, a pro všechny,
          kteří mají rádi českou kuchyni i na    kteří se o českou kuchyni zajímají.
          webu kudyznudy.cz. Pravidelně     Pokud to epidemiologická situace dovolí,
          prezentujeme certifikované restaurace   proběhne tento seminář začátkem






   CzechSpecialsPR_ahr0421.indd   1                                                                           20.08.21   16:22
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18