Page 11 - cely_gh0221
P. 11
Kvalita z poctivých řeznických rukou – makro je tu pro vás
Od příjmu až do skladu Kalibrované plátky údaje, které jsou pro něj specifické.
„Už při samotném příjmu dochází a polotovary Kromě množství a expirace jsou to
k vizuální kontrole masa, jak Díky moderně vybavené bourárně např. u hovězího masa údaje o zemi
kvalitativní, tak i kvantitativní. a přilehlému velkokapacitnímu narození, vykrmení, porážce, bourání
Hodnotí se teplota a samozřejmě skladu můžeme v makro zákazníkům a také referenční číslo zvířete. Bez
všechny legislativní náležitosti – nabídnout produkty upravené podle těchto údajů nelze příjem dokončit
označení, šarže, datum porážky jejich požadavků. „Zákazníci se na a se surovinou jsou propojené
apod. Pokud je vše v pořádku, nás mohou obrátit s požadavkem i během dalšího zpracování.
uloží se maso do skladovacích na specifické řezy a gramáže Každý výrobek je po zabalení
prostor (teplota 2 °C). Poté se v přesném množství, které potřebují označen etiketou, které nese
přemisťuje na bourárnu, kde pro své provozovny. Kromě unikátní dohledatelný čárový kód.
pracují řezníci – zde je z důvodu kalibrovaných plátků a kostek, Ten zahrnuje čtyři informace –
pracovních podmínek teplota které jsou vhodné k okamžitému identifikaci výrobku, expiraci,
vyšší (10 °C). Vstupní surovinu zpracování, vyrábíme také polotovary množství a výrobní šarži, která
je třeba rychle opracovat, aby z mletého masa. Součástí celého má k sobě v systému navázány
nedošlo ke zvýšení teploty, procesu je vždy přísná kontrola všechny informace o vstupní
a mohli jsme tak garantovat kvality výsledných produktů. surovině. Takový systém pak
nejlepší kvalitu. S ohledem na umožňuje dohledat produkty od
danou objednávku tak řezníci Čtení z etikety dodavatele až po koncového
maso co nejdříve opracují, Abychom mohli zajistit dohledatelnost zákazníka. V případě jakýchkoli
to se pak zabalí, označí každého kusu masa, je nutné už problémů lze dané maso a výrobky
a expeduje do skladu. během příjmu zanést do systému z něj okamžitě stáhnout z trhu.
DRUHY BALENÍ 1. Vakuum: Maso se umístí do sáčku, odsaje se přebytečný vzduch
a sáček se zataví.
2. Ochranná atmosféra: Maso se umístí do plastové vaničky, která se
naplní plynem (kombinace kyslíku a oxidu uhličitého v poměru 80:20).
3. Skin: Maso na tmavém tácku se obtáhne průhlednou fólií, která
kopíruje tvar misky i řezu masa.
4. Volně ložené maso: Používá se pro objednávky většího množství
masa. Maso se uloží do sáčku o velikosti přepravky, okraje obalu se
přeloží jako psaníčko přes zboží a přelepí se etiketou se všemi údaji.
(Vše uloženo v přepravce)
MakroPR_gh0221.indd 1 13.05.21 12:57