Page 11 - cely_gh0221
P. 11

Kvalita z poctivých řeznických rukou – makro je tu pro vás



             Od příjmu až do skladu          Kalibrované plátky                údaje, které jsou pro něj specifické.
             „Už při samotném příjmu dochází   a polotovary                    Kromě množství a expirace jsou to
             k vizuální kontrole masa, jak   Díky moderně vybavené bourárně    např. u hovězího masa údaje o zemi
             kvalitativní, tak i kvantitativní.   a přilehlému velkokapacitnímu   narození, vykrmení, porážce, bourání
             Hodnotí se teplota a samozřejmě   skladu můžeme v makro zákazníkům   a také referenční číslo zvířete. Bez
             všechny legislativní náležitosti –   nabídnout produkty upravené podle   těchto údajů nelze příjem dokončit
             označení, šarže, datum porážky   jejich požadavků. „Zákazníci se na   a se surovinou jsou propojené
             apod. Pokud je vše v pořádku,   nás mohou obrátit s požadavkem    i během dalšího zpracování.
             uloží se maso do skladovacích   na specifické řezy a gramáže      Každý výrobek je po zabalení
             prostor (teplota 2 °C). Poté se   v přesném množství, které potřebují   označen etiketou, které nese
             přemisťuje na bourárnu, kde     pro své provozovny. Kromě         unikátní dohledatelný čárový kód.
             pracují řezníci – zde je z důvodu   kalibrovaných plátků a kostek,   Ten zahrnuje čtyři informace –
             pracovních podmínek teplota     které jsou vhodné k okamžitému    identifikaci výrobku, expiraci,
             vyšší (10 °C). Vstupní surovinu   zpracování, vyrábíme také polotovary   množství a výrobní šarži, která
             je třeba rychle opracovat, aby   z mletého masa. Součástí celého   má k sobě v systému navázány
             nedošlo ke zvýšení teploty,     procesu je vždy přísná kontrola    všechny informace o vstupní
             a mohli jsme tak garantovat     kvality výsledných produktů.      surovině. Takový systém pak
             nejlepší kvalitu. S ohledem na                                    umožňuje dohledat produkty od
             danou objednávku tak řezníci    Čtení z etikety                   dodavatele až po koncového
             maso co nejdříve opracují,      Abychom mohli zajistit dohledatelnost   zákazníka. V případě jakýchkoli
             to se pak zabalí, označí        každého kusu masa, je nutné už    problémů lze dané maso a výrobky
             a expeduje do skladu.           během příjmu zanést do systému    z něj okamžitě stáhnout z trhu.


                                        DRUHY BALENÍ      1. Vakuum: Maso se umístí do sáčku, odsaje se přebytečný vzduch
                                                          a sáček se zataví.
                                                          2. Ochranná atmosféra: Maso se umístí do plastové vaničky, která se
                                                          naplní plynem (kombinace kyslíku a oxidu uhličitého v poměru 80:20).
                                                          3. Skin: Maso na tmavém tácku se obtáhne průhlednou fólií, která
                                                          kopíruje tvar misky i řezu masa.
                                                          4. Volně ložené maso: Používá se pro objednávky většího množství
                                                          masa. Maso se uloží do sáčku o velikosti přepravky, okraje obalu se
                                                          přeloží jako psaníčko přes zboží a přelepí se etiketou se všemi údaji.
                                                          (Vše uloženo v přepravce)









   MakroPR_gh0221.indd   1                                                                                    13.05.21   12:57
   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16