Page 14 - cely_gh0221
P. 14
téma
omu mimochodem v USA říkají A co myslíte? Rezervace na husí játra po- šil velmi kreativně a podařilo se mu díky
„doggybag“ – prostě krabička dávaná s krabí pěnou a pravou hovězí svíč- tomu nalákat spoustu hostů. Prázdná
Ts nedojedeným jídlem, které be- kovou ihned přeplnily kapacitu letadla. místa u stolů zaplnil voskovými figurína-
rete svému pejskovi. Pandemie otřásla Tip: Zákazníci touží po stále nových ga- mi z muzea Madame Tussauds. Mohli
našimi jistotami, i v této nelehké době se stronomických zážitcích a jsou kvůli nim jste tak například posnídat s Audrey He-
ale našla spousta firem i jednotlivců, kte- ochotni cestovat i přes polovinu republiky. pburn nebo s Jimmy Fallonem. Vzácná
ří se nebáli riskovat, přišli s novým podni- Přemýšlejte, co netradičního byste jim příležitost, která se nesmí promeškat!
katelským záměrem, inovativní technolo- mohli nabídnout při podávání jídla. Mů- Tip: Hosté se chtějí u jídla bavit. Pokud
gií nebo své podnikání „jen“ přizpůsobili žete si pořídit několik veteránů kabrioletů přemýšlíte o rekonstrukci interiéru restau-
aktuálním požadavkům zákazníků. Ty a udělat v nich stolečky nebo si zařiďte race, co to pojmout tematicky? Máte rádi
nejzajímavější ze světa i z našich končin stánek s jídlem na ostrůvku uprostřed ma- nějaký oblíbený film, knihu, hru na mobilu
vám teď představíme, třeba se některým lebného rybníka. Pozor ale na převozníka, nebo stále schováváte stavebnici Merkur,
z nich inspirujete i vy. od něhož za žádnou cenu nikdo nesmí pře- na kterou nedáte dopustit? Navrhněte svou
vzít veslo! Vřele vám doporučujeme pro- vysněnou restauraci do podobného stylu,
Nebeský zážitek pojit gastronomické zážitky se zajímavý- ještě lépe, pokud bude interaktivní. To
s nohama na zemi mi příběhy! Fantazii se meze nekladou. ocení nejvíce děti. Nebo propojte svoji
Pamatujete na občerstvení podávané restauraci s nějakým známým umělcem.
v letadlech? Nebyla to zrovna vysoká ga- U stolu v dobré společnosti Z jídla udělejte jedinečný zážitek. Podá-
stronomie, co říkáte? Přesto některým V březnu se v New Yorku znovu otevřely vání jednotlivých chodů spojte s různými
lidem jídlo v oblacích během pandemie restaurace, ale s podmínkou, že smělo vůněmi, světelnými efekty i hudbou. Jistě
chybělo. Toho se ujala jedna japonská být zaplněno jen 35 % kapacity. Jak bys- oslovíte spoustu zákazníků, kteří s vámi
společnost. Připravila lákavé menu a za- te si s prázdnými židlemi u stolů poradili sdílí stejný koníček nebo zálibu, ostatní
čala ho podávat v odstaveném letadle. vy? Známý americký steakhouse to vyře- rádi přijdou jen tak ze zajímavosti.
12 www.gastroahotel.cz