Page 8 - cely_gh0220_fin
P. 8
KDO JE KDO
Tomáš Kučera Martin Dell
Je šéfkuchařem největší Byl jmenován novým generálním ředitelem Four Seasons
pražské provozovny nově Hotel Prague. Donedávna pracoval jako Resort Manager
vznikající sítě restaurací pro Four Seasons na havajském ostrově Maui. Narodil se
s rychlým občerstvením Mul- a vyrůstal v České republice. Na post generálního ředitele
tifood, kde je kromě kuchyně pražského hotelu Four Seasons nastupuje s bohatými
zodpovědný za její celý provoz. zkušenostmi z oblasti hotelnictví, které po téměř dvě
Mimo tuto pobočku pomáhal pro- desetiletí získával v hotelech po celém světě. Svou kariéru
vozovateli sítě, skupině Dang Investment Group, rozjet i pro- zahájil v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech, poté své
voz a kuchyň nedávno otevřené provozovny v Obchodním manažerské dovednosti rozvíjel mimo jiné v hotelech v
centru Stromovka. Tomášovým gastronomickým zaměřením Sydney, Hongkongu či Dauhá. V hotelovém řetězci Four
je česká i mezinárodní kuchyně. V minulosti působil deset Seasons začal pracovat v roce 2010, kdy se stal součástí
let jako vedoucí směny v hotelu Best Western Kampa, a od týmu hotelu v Singapuru. Bakalářský titul získal na William
roku 2011 po následujících šest let jako šéfkuchař restaurací Blue Hospitality School v australském Sydney, kde vystu -
U Bílého lva a Čertousy. Před nástupem do Multifoodu šéfo - doval obor Business and Hotel Management. Je současně
val dva roky studené kuchyni ve společnosti Prague catering. certifikovaným someliérem Vinařské akademie ve Valti-
„V nové provozovně na Černém Mostě nabízíme kromě cích. Podílel se i na vzniku mnoha prestižních hotelových
jiného i pestrobarevná jídla z vietnamské kuchyně doplněná restaurací a barů. Jeho práce na konceptu Manhattan bar
o pokrmy z dalších zahraničních kuchyní,“ vysvětluje zamě- v hotelu Regent Singapore vyhrála řadu ocenění, včetně
ření kuchyně její šéfkuchař Tomáš Kučera. prestižního třetího místa v žebříčku The World´s 50 Best
Bars, ve kterém byl Manhattan bar oceněn jako nejlep -
ší bar v Asii. „Jde především o to, aby nás prá-
ce bavila. Zdravá firemní kultura, nadšení
KDO úspěch. Snažím se zejména podporo-
a odhodlání jsou podle mě receptem na
vat naše zaměstnance v jejich rozvoji
a v plnění cílů. Společně chceme na-
JE KDO Českou republiku,“ říká Martin Dell.
šim hostům ukázat z Prahy to nejlep-
ší, aby odjížděli s unikátními zážitky
a uchovali si ty nejlepší vzpomínky na
Jan Wozniak Pavel Záleský
Je obchodním a marketingovým ma- V gastronomii má bohaté zkušenosti, v současné
nažerem skupiny Dang Investment době má na starosti gastro provoz v Nemocnici
Group (DIG), provozovatele nově Na Homolce. Podílel se na ote-
vznikající sítě restaurací s rychlým vření několika významných
občerstvením Multifood. Kromě mar- restaurací po celé Praze,
ketingu a obchodu je ve firmě zodpo- některé i provozoval
vědný za rozvoj pobočkové sítě, která by (hotel BW Meteor
se v nadcházejících třech letech měla rozšířit Plaza, Hotel Atlantic,
po celém Česku i větší části Slovenska. „Naším cílem je nabídnout Hotel Sovereign, BW
českým zákazníkům co nejchutnější a cenově nejdostupnější jídla Hotel Páv) a v Praze
z čerstvých surovin.“ Svoji profesní kariéru Wozniak začal v roce měl i svou vlastní
2009 v Třineckých železárnách jako ekonom řízení dceřiných restauraci. Na Homolku
společností. V této pozici zodpovídal především za reporting ho přivedla hlavně potřeba
a vyváženost ekonomických ukazatelů (BSC). Pak vstoupil do změny, nutnost seberealizace
oblasti sportovního managementu. V roce 2014 zastával funkci a předávání zkušeností, kterých má
ekonoma třineckého hokejového klubu Oceláři a v letech 2015 na rozdávání, zvláště co se týká většího počtu za-
až 2018, v roli výkonného manažera, zodpovídal za kompletní městnanců. Po několika letech práce v hotelnictví
realizaci strategie Hokejového klubu Frýdek Místek. Jan Wozniak a v restauracích chtěl poznat něco nového. „Ku-
vystudoval studijní obor Ekonomiky a managementu v průmyslu chař je umělec, psycholog a stratég. Pokud kucha-
na Fakultě metalurgie a materiálového inženýrství VŠB – Technic- ře práce baví, je výsledkem jeho snažení umělecké
ké univerzity v Ostravě. V roce 2018 absolvoval studijně pracovní dílo. Stratégem je vždy, když musí improvizovat.
cestu do Austrálie, kde na International House Sydney získal certi- A psycholog je každý z nás, kdo pochopil, že se
fikát jazykového kurzu General English – Upper Intermediate. jedná o týmovou práci.“
g
6 www.gastroahotel.cz