Page 8 - cely_gh0220_fin
P. 8

KDO JE KDO





            Tomáš Kučera                                           Martin Dell
            Je šéfkuchařem největší                                Byl jmenován novým generálním ředitelem Four Seasons
            pražské provozovny nově                                Hotel Prague. Donedávna pracoval jako Resort Manager
            vznikající sítě restaurací                             pro Four Seasons na havajském ostrově Maui. Narodil se
            s rychlým občerstvením Mul-                            a vyrůstal v České republice. Na post generálního ředitele
            tifood, kde je kromě kuchyně                           pražského hotelu Four Seasons nastupuje s bohatými
            zodpovědný za její celý provoz.                        zkušenostmi z oblasti hotelnictví, které po téměř dvě
            Mimo tuto pobočku pomáhal pro-                         desetiletí získával v hotelech po celém světě. Svou kariéru
            vozovateli sítě, skupině Dang Investment Group, rozjet i pro-  zahájil v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech, poté své
            voz a kuchyň nedávno otevřené provozovny v Obchodním   manažerské dovednosti rozvíjel mimo jiné v hotelech v
            centru Stromovka. Tomášovým gastronomickým zaměřením   Sydney, Hongkongu či Dauhá. V hotelovém řetězci Four
            je česká i mezinárodní kuchyně. V minulosti působil deset   Seasons začal pracovat v roce 2010, kdy se stal součástí
            let jako vedoucí směny v hotelu Best Western Kampa, a od   týmu hotelu v Singapuru. Bakalářský titul získal na William
            roku 2011 po následujících šest let jako šéfkuchař restaurací   Blue Hospitality School v australském Sydney, kde vystu -
            U Bílého lva a Čertousy. Před nástupem do Multifoodu šéfo -  doval obor Business and Hotel Management. Je současně
            val dva roky studené kuchyni ve společnosti Prague catering.   certifikovaným someliérem Vinařské akademie ve Valti-
            „V nové provozovně na Černém Mostě nabízíme kromě      cích. Podílel se i na vzniku mnoha prestižních hotelových
            jiného i pestrobarevná jídla z vietnamské kuchyně doplněná   restaurací a barů. Jeho práce na konceptu Manhattan bar
            o pokrmy z dalších zahraničních kuchyní,“ vysvětluje zamě-  v hotelu Regent Singapore vyhrála řadu ocenění, včetně
            ření kuchyně její šéfkuchař Tomáš Kučera.              prestižního třetího místa v žebříčku The World´s 50 Best
                                                                     Bars, ve kterém byl Manhattan bar oceněn jako nejlep -
                                                                            ší bar v Asii. „Jde především o to, aby nás prá-
                                                                               ce bavila. Zdravá firemní kultura, nadšení
       KDO                                                                        úspěch. Snažím se zejména podporo-
                                                                                 a odhodlání jsou podle mě receptem na
                                                                                  vat naše zaměstnance v jejich rozvoji
                                                                                   a v plnění cílů. Společně chceme na-
       JE KDO                                                                    Českou republiku,“ říká Martin Dell.
                                                                                   šim hostům ukázat z Prahy to nejlep-
                                                                                  ší, aby odjížděli s unikátními zážitky
                                                                                  a uchovali si ty nejlepší vzpomínky na







                                  Jan Wozniak                           Pavel Záleský
                                  Je obchodním a marketingovým ma-      V gastronomii má bohaté zkušenosti, v současné
                                  nažerem skupiny Dang Investment       době má na starosti gastro provoz v Nemocnici
                                  Group (DIG), provozovatele nově       Na Homolce. Podílel se na ote-
                                  vznikající sítě restaurací s rychlým   vření několika významných
                                  občerstvením Multifood. Kromě mar-    restaurací po celé Praze,
                                 ketingu a obchodu je ve firmě zodpo-   některé i provozoval
                               vědný za rozvoj pobočkové sítě, která by   (hotel BW Meteor
                            se v nadcházejících třech letech měla rozšířit   Plaza, Hotel Atlantic,
            po celém Česku i větší části Slovenska. „Naším cílem je nabídnout   Hotel Sovereign, BW
            českým zákazníkům co nejchutnější a cenově nejdostupnější jídla   Hotel Páv) a v Praze
            z čerstvých surovin.“ Svoji profesní kariéru Wozniak začal v roce   měl i svou vlastní
            2009 v Třineckých železárnách jako ekonom řízení dceřiných   restauraci. Na Homolku
            společností. V této pozici zodpovídal především za reporting   ho přivedla hlavně potřeba
            a vyváženost ekonomických ukazatelů (BSC). Pak vstoupil do   změny, nutnost seberealizace
            oblasti sportovního managementu. V roce 2014 zastával funkci   a předávání zkušeností, kterých má
            ekonoma třineckého hokejového klubu Oceláři a v letech 2015   na rozdávání, zvláště co se týká většího počtu za-
            až 2018, v roli výkonného manažera, zodpovídal za kompletní   městnanců. Po několika letech práce v hotelnictví
            realizaci strategie Hokejového klubu Frýdek Místek. Jan Wozniak   a v restauracích chtěl poznat něco nového. „Ku-
            vystudoval studijní obor Ekonomiky a managementu v průmyslu   chař je umělec, psycholog a stratég. Pokud kucha-
            na Fakultě metalurgie a materiálového inženýrství VŠB – Technic-  ře práce baví, je výsledkem jeho snažení umělecké
            ké univerzity v Ostravě. V roce 2018 absolvoval studijně pracovní   dílo. Stratégem je vždy, když musí improvizovat.
            cestu do Austrálie, kde na International House Sydney získal certi-  A psycholog je každý z nás, kdo pochopil, že se
            fikát jazykového kurzu General English – Upper Intermediate.  jedná o týmovou práci.“
                                                                                                                  g


       6 www.gastroahotel.cz
   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13