Page 6 - cely_gh0220_fin
P. 6

KOKTEJL




                                                                                     Koláčky
                                                                                     DoubleTree se
                                                                                     vydaly do vesmíru

                                                                                     Koláčky DoubleTree podle receptu
                                                                                     stejnojmenné značky ze skupiny
                                                                                     Hilton upekli astronauti na palu-
                                                                                     bě Mezinárodní kosmické stanice
                                                                                     (ISS). Staly se tak prvním pokrmem
                                                                                     upečeným ve vesmíru. Partnerem
                                                                                     projektu byla spolu s hotely Hilton
                                                                                     společnost Zero G Kitchen, která
                                                                                     pod názvem Nanoracks vytvořila
                                                                                     první pečicí troubu adaptovanou
                                                                                     na mimozemské podmínky. Podle
                                                                                     Shawna McAteera, vicepreziden-
                                                                                     ta značky DoubleTree, potvrdil
                                                                                     vesmírný experiment nyní už více
                                                                                     než globální důraz společnosti na
                                                                                     to, aby hosté měli vždy pohodl-
                                                                                     ný pobyt, ať už cestují kdekoli.
                                                                                     Tři z koláčků se vrátily na Zemi
                                                                                     s kosmickou lodí SpaceX Dragon,
                                                                                     po laboratorním zkoumání budou
             Vzniká hotel na konečné legendárního vlaku                              darovány do sbírek Smithsonian
                                                                                     National Air and Space Museum
             Konečná železniční stanice Chattanooga Choo Choo v Tennessee byla po ukonče-  ve Washingtonu.
             ní provozu v roce 1973 přestavěna na hotel řetězce Hilton. V roce 1989 proběhla
             nákadná renovace, přibyly restaurace a obchody a z původního nástupiště vznikla
             růžová zahrada. Hotel se 132 pokoji v autentických luxusních vagonech Pullman
             připomíná historii prvního železničního spojení mezi severem a jihem Spojených
             států. Ve spolupráci s hotelovou značkou Life House, specializovanou na obnovu
             historických hotelů, projde areál další proměnou letos na podzim. Znovu otevřen
             má být na jaře 2021. V posledních čtyřech letech sloužily dva sály hotelu jako
             vyhledávaná koncertní místa, je tam i muzeum s největší soukromou sbírkou kytar
             na světě. Nedávno byla otevřena minipalírna Gate 11, klenotnictví, fitness a ame-
             rický pivní bar. Chattanooga se stane prvotřídním butikovým hotelem.





                                                           Automatický sběr a záznam teploty

                                                           Restaurace a další gastronomické provozy zpracovávající potra-
                                                           viny, jako jsou běžné pokrmy, nebo třeba i delikatesy – stojí před
                                                           zvláštním požadavkem. Zpracování, skladování a distribuce po-
                                                           travin hostům a zákazníkům se často musí odehrávat pod jednou
                                                           střechou. Také ve velkokapacitních kuchyních, jako jsou kantýny
                                                           a cateringové provozy, je požadována vysoká míra pečlivosti,
                                                           opatrnosti a odborných znalostí. Systém záznamníků testo
                                                           Saveris 2 vám v tomto směru ubere značné množství práce tím,
                                                           že zajistí, aby byly všechny teploty ve všech kritických bodech
                                                           automaticky sledovány. A spolehlivé vyslání alarmu pro případ,
                                                           že by měla být narušena hraniční hodnota, se postará o další
                                                           plus v bezpečnosti. S tímto vědomím se můžete v klidu soustředit
                                                           na podstatu – nadchnout své zákazníky a hosty kvalitou vámi
                                                           připravovaných pokrmů. Více informací o měřicích přístrojích pro
                                                           gastronomii se dozvíte na www.testo.cz.



       4 www.gastroahotel.cz
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11