Page 6 - cely_gh0220_fin
P. 6
KOKTEJL
Koláčky
DoubleTree se
vydaly do vesmíru
Koláčky DoubleTree podle receptu
stejnojmenné značky ze skupiny
Hilton upekli astronauti na palu-
bě Mezinárodní kosmické stanice
(ISS). Staly se tak prvním pokrmem
upečeným ve vesmíru. Partnerem
projektu byla spolu s hotely Hilton
společnost Zero G Kitchen, která
pod názvem Nanoracks vytvořila
první pečicí troubu adaptovanou
na mimozemské podmínky. Podle
Shawna McAteera, vicepreziden-
ta značky DoubleTree, potvrdil
vesmírný experiment nyní už více
než globální důraz společnosti na
to, aby hosté měli vždy pohodl-
ný pobyt, ať už cestují kdekoli.
Tři z koláčků se vrátily na Zemi
s kosmickou lodí SpaceX Dragon,
po laboratorním zkoumání budou
Vzniká hotel na konečné legendárního vlaku darovány do sbírek Smithsonian
National Air and Space Museum
Konečná železniční stanice Chattanooga Choo Choo v Tennessee byla po ukonče- ve Washingtonu.
ní provozu v roce 1973 přestavěna na hotel řetězce Hilton. V roce 1989 proběhla
nákadná renovace, přibyly restaurace a obchody a z původního nástupiště vznikla
růžová zahrada. Hotel se 132 pokoji v autentických luxusních vagonech Pullman
připomíná historii prvního železničního spojení mezi severem a jihem Spojených
států. Ve spolupráci s hotelovou značkou Life House, specializovanou na obnovu
historických hotelů, projde areál další proměnou letos na podzim. Znovu otevřen
má být na jaře 2021. V posledních čtyřech letech sloužily dva sály hotelu jako
vyhledávaná koncertní místa, je tam i muzeum s největší soukromou sbírkou kytar
na světě. Nedávno byla otevřena minipalírna Gate 11, klenotnictví, fitness a ame-
rický pivní bar. Chattanooga se stane prvotřídním butikovým hotelem.
Automatický sběr a záznam teploty
Restaurace a další gastronomické provozy zpracovávající potra-
viny, jako jsou běžné pokrmy, nebo třeba i delikatesy – stojí před
zvláštním požadavkem. Zpracování, skladování a distribuce po-
travin hostům a zákazníkům se často musí odehrávat pod jednou
střechou. Také ve velkokapacitních kuchyních, jako jsou kantýny
a cateringové provozy, je požadována vysoká míra pečlivosti,
opatrnosti a odborných znalostí. Systém záznamníků testo
Saveris 2 vám v tomto směru ubere značné množství práce tím,
že zajistí, aby byly všechny teploty ve všech kritických bodech
automaticky sledovány. A spolehlivé vyslání alarmu pro případ,
že by měla být narušena hraniční hodnota, se postará o další
plus v bezpečnosti. S tímto vědomím se můžete v klidu soustředit
na podstatu – nadchnout své zákazníky a hosty kvalitou vámi
připravovaných pokrmů. Více informací o měřicích přístrojích pro
gastronomii se dozvíte na www.testo.cz.
4 www.gastroahotel.cz