Page 10 - cely_gh0220_fin
P. 10

KDO JE KDO





            Miroslav Soukup                                                     Štefan Roďom
            Je šéfkuchařem Clarion Congress Hotelu                              V gastronomickém srdci Beskyd
            Prague, čerstvým držitelem ocenění Re-                              rozvíjí své kulinářské umění šéfku-
            stauratér 2019 AHR ČR. Má vystudované                               chař butikového hotelu Cattaleya
            učňovské středisko v pražském Hloubětí-                             Resort, Štefan Roďom. Jeho lokální
            ně, které patřilo pod hotel InterConti-                             provedení fine diningu si v ničem
            nental, a tam také později nastoupil jako                           nezadá ani s nejlepšími restauracemi
            kuchař a postupně se vypracoval až na post                          v Praze. Hlavní myšlenkou gastro-
            Executive Sous Chef. Nastoupil do firmy CPI Ho-                     nomického konceptu Cattaleya je
            tels a přímo do vysočanského Clarionu v roce 2007.                  respekt k přírodě a co největší vy-
            Má zde na starosti tým cca 40 zaměstnanců. Se svými kolegy se       užívání čerstvých lokálních surovin.
            stará o stravování pro více než 1000 hotelových hostů, stará se     Svět moravské gastronomie utváří
            také o catering během eventů, kongresových a společenských          přes šestnáct let. Inspiraci čerpá
            akcí hotelu. „Práce v kuchyni je vždy o lidech, bez skvělého        z pravidelných cest po světových mi-
            týmu daleko nedojdete. Chci vychovat a inspirovat mladou            chelinských restauracích, od Francie
            generaci kuchařů, která se nebojí vzít za práci a udrží v gastro-   přes Vídeň, Madeiru až po Singapur.
            nomii prestiž, kterou si zaslouží. Je to krásná práce, která mě     Štefan je kuchařských samoukem
            provází po celou pracovní kariéru. Kuchyně odhalí charakter,        a absolventem řady gastronomic-
            pokud se na někoho můžete spolehnout v kuchyni, většinou se         kých kurzů zaměřených na zážitko-
            na něj můžete spolehnout i v životě.“                               vou a molekulární kuchyni. Za své
                                                                                kulinářské umění byl v rámci českých
                                                                                i zahraničních soutěží několikrát
                                                                                     oceněn. V minulosti působil
                                                                                        například jako šéfkuchař
       KDO                                                                                 bo byl zodpovědný za
                                                                                          Zámečku Petrovice ane-
                                                                                            přípravu slavnostního
                                                                                            menu dvou českých
                                                                                            prezidentů. Štefan
       JE KDO                                                                              komisařem AKC ČR.
                                                                                            je certifikovaným








            Jindřich Švestka                             Andrea Škodná
            Posílil začátkem dubna česko-slovenský       Vystudovala hotelovou školu v Pelhřimo-
            tým RATIONAL o nového a důležitého           vě, obor Hotelnictví a lázeňství. Hned
            člena. Nastoupil na pozici obchodního        po maturitě v roce 2000 nastoupila
            ředitele pro Českou republiku a Slo-         do hotelu InterContinental Praha, kde
            vensko a postupně přebírá svoji agen-        začala pracovat na oddělení Guest
            du. Jeho jméno není v gastro byznysu         Relations. Během několika let vystří-
            nikterak nové. Jindřich Švestka se do        dala různé pracovní pozice vždy v první
            týmu RATIONAL připojil z předchozí-          linii připravena plnit běžné i nadstandartní
            ho angažmá u společnosti Compass             požadavky hotelových hostů. Nejdříve jako Club
            Group, kde v posledních letech působil       FloorSupervisor, poté CF Manager, později přešla na pozici
            také na pozici obchodního ředitele.          Duty Managera. Poslední čtyři roky na pozici HeadofConcierge.
            „Věřím, že se svými zkušenostmi budu         Při zaměstnání vystudovala Vysokou školu cestovního ruchu,
            přínosem pro pro-                            hotelnictví, lázeňství, obor Ekonomika a managment cestovního
            hloubení našich                              ruchu. Magisterské vzdělání v oboru Veřejná správa a regionální   FOTO: ARCHIV
            obchodních                                   rozvoj získala loni na ČZU v Praze. Během své dlouholeté praxe
            vztahů                                       v oboru sledovala trendy v oblasti vzdělávání zaměstnanců a zá-
            a další spo-                                 roveň se věnovala interním školením pro tým pracovníků Front
            lečný růst                                   office v oblasti zákaznického servisu, efektivní komunikace
            na českém                                    a správného řešení konfliktů a stížností. Získané znalosti a zku-
            a sloven-                                    šenosti z praxe v hotelovém provozu Andrea od února zúročí   TEXT: STÁŇA KREJČOVÁ
            ském trhu.“                                  jako manažerka vzdělávacích programů Akademie AHR.




       8 www.gastroahotel.cz
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15