Page 10 - cely_gh0220_fin
P. 10
KDO JE KDO
Miroslav Soukup Štefan Roďom
Je šéfkuchařem Clarion Congress Hotelu V gastronomickém srdci Beskyd
Prague, čerstvým držitelem ocenění Re- rozvíjí své kulinářské umění šéfku-
stauratér 2019 AHR ČR. Má vystudované chař butikového hotelu Cattaleya
učňovské středisko v pražském Hloubětí- Resort, Štefan Roďom. Jeho lokální
ně, které patřilo pod hotel InterConti- provedení fine diningu si v ničem
nental, a tam také později nastoupil jako nezadá ani s nejlepšími restauracemi
kuchař a postupně se vypracoval až na post v Praze. Hlavní myšlenkou gastro-
Executive Sous Chef. Nastoupil do firmy CPI Ho- nomického konceptu Cattaleya je
tels a přímo do vysočanského Clarionu v roce 2007. respekt k přírodě a co největší vy-
Má zde na starosti tým cca 40 zaměstnanců. Se svými kolegy se užívání čerstvých lokálních surovin.
stará o stravování pro více než 1000 hotelových hostů, stará se Svět moravské gastronomie utváří
také o catering během eventů, kongresových a společenských přes šestnáct let. Inspiraci čerpá
akcí hotelu. „Práce v kuchyni je vždy o lidech, bez skvělého z pravidelných cest po světových mi-
týmu daleko nedojdete. Chci vychovat a inspirovat mladou chelinských restauracích, od Francie
generaci kuchařů, která se nebojí vzít za práci a udrží v gastro- přes Vídeň, Madeiru až po Singapur.
nomii prestiž, kterou si zaslouží. Je to krásná práce, která mě Štefan je kuchařských samoukem
provází po celou pracovní kariéru. Kuchyně odhalí charakter, a absolventem řady gastronomic-
pokud se na někoho můžete spolehnout v kuchyni, většinou se kých kurzů zaměřených na zážitko-
na něj můžete spolehnout i v životě.“ vou a molekulární kuchyni. Za své
kulinářské umění byl v rámci českých
i zahraničních soutěží několikrát
oceněn. V minulosti působil
například jako šéfkuchař
KDO bo byl zodpovědný za
Zámečku Petrovice ane-
přípravu slavnostního
menu dvou českých
prezidentů. Štefan
JE KDO komisařem AKC ČR.
je certifikovaným
Jindřich Švestka Andrea Škodná
Posílil začátkem dubna česko-slovenský Vystudovala hotelovou školu v Pelhřimo-
tým RATIONAL o nového a důležitého vě, obor Hotelnictví a lázeňství. Hned
člena. Nastoupil na pozici obchodního po maturitě v roce 2000 nastoupila
ředitele pro Českou republiku a Slo- do hotelu InterContinental Praha, kde
vensko a postupně přebírá svoji agen- začala pracovat na oddělení Guest
du. Jeho jméno není v gastro byznysu Relations. Během několika let vystří-
nikterak nové. Jindřich Švestka se do dala různé pracovní pozice vždy v první
týmu RATIONAL připojil z předchozí- linii připravena plnit běžné i nadstandartní
ho angažmá u společnosti Compass požadavky hotelových hostů. Nejdříve jako Club
Group, kde v posledních letech působil FloorSupervisor, poté CF Manager, později přešla na pozici
také na pozici obchodního ředitele. Duty Managera. Poslední čtyři roky na pozici HeadofConcierge.
„Věřím, že se svými zkušenostmi budu Při zaměstnání vystudovala Vysokou školu cestovního ruchu,
přínosem pro pro- hotelnictví, lázeňství, obor Ekonomika a managment cestovního
hloubení našich ruchu. Magisterské vzdělání v oboru Veřejná správa a regionální FOTO: ARCHIV
obchodních rozvoj získala loni na ČZU v Praze. Během své dlouholeté praxe
vztahů v oboru sledovala trendy v oblasti vzdělávání zaměstnanců a zá-
a další spo- roveň se věnovala interním školením pro tým pracovníků Front
lečný růst office v oblasti zákaznického servisu, efektivní komunikace
na českém a správného řešení konfliktů a stížností. Získané znalosti a zku-
a sloven- šenosti z praxe v hotelovém provozu Andrea od února zúročí TEXT: STÁŇA KREJČOVÁ
ském trhu.“ jako manažerka vzdělávacích programů Akademie AHR.
8 www.gastroahotel.cz