Page 6 - novy_gh0121
P. 6
aktuálně
Komplex
potravinářských
veletrhů SALIMA
až v červnu
Vedení společnosti Veletrhy Brno rozhodlo
s ohledem na aktuální situaci o přesunutí
veletrhu SALIMA na 28.–30. června 2021.
„Věříme, že v polovině roku dojde zásluhou
očkování k normalizaci situace alespoň
tak, aby bylo umožněno konání odborných
obchodních veletrhů, jakými je například
komplex veletrhů SALIMA. Nejedná se o akci
pro širokou veřejnost, ale úzkou odbornou
cílovou skupinu. Snažíme se, aby matice PES
umožňovala konání takovýchto akcí i v přípa-
dě, že nedojde k celkovému uvolnění. Potra-
vinářské veletrhy patří mezi tradiční veletržní
akce v portfoliu Veletrhů Brno. Společně
s našimi partnery věříme v jejich letošní
obnovení,“ uvedl ke změně termínu generální
ředitel společnosti Veletrhy Brno Jiří Kuliš.
PROJEKT ČESKO PLATÍ KARTOU
V rámci projektu Česko platí kartou mohou firmy i OSVČ
využít nabídku platebního terminálu zdarma na jeden rok.
Platebních terminálů bylo již poskytnuto 4500 a nejvíce
(26 %) jich využívají gastronomické provozy. Terminál si lze
bez jakýkoliv poplatků vyzkoušet na rok zdarma a pokud
nesplní očekávání, bezplatně a bez sankcí ho vrátit.
O platební terminál zdarma lze žádat do konce března.
Více informací na webu www.ceskoplatikartou.cz
akce
Jak znovu rozjet provoz F&B úseků
od A do Z
KDY: 24. 3. 2021 KDE: Praha, sídlo AHR
Kurz zaměřený na efektivní plánování personálu a počítání Food a Beverage
nákladů. Část kurzu se věnuje i pozici šéfkuchaře.
Recepční profesionál modul I.
KDY: 31. 3. 2021 KDE: Praha, sídlo AHR
Seznámení se základními pojmy a terminologií, profesionální služby tváří
v tvář, po telefonu i e-mailu. Společenská etiketa a správný způsob provázení
hosta hotelem, profesionální check-in a check-out, služby concierge.
Více informací na www.akademieahr.cz
4 www.gastroahotel.cz