Page 5 - novy_gh0121
P. 5

kdo je kdo






                                           Simona Stavjaňová
                                           Je novou provozní manažerkou Bistrotéky Valachy – komplexního gastronomic-
                                           kého podniku s bistrem, kavárnou, cukrárnou, pekárnou, kornuterií, nočním barem
                                           a Školou vaření, který byl otevřen v listopadu 2018 v Obchodním domě Zlín. Bistroté-
                                           ce Valachy, která patří do portfolia skupiny HP TRONIC a jejího Resortu Valachy, se
                                           pod jejím vedením podařilo ustát nepříznivou situaci, takže podnik nemusel v první
                                           vlně přistoupit k propouštění zaměstanců a nesměřuje k tomu ani nyní. Simona
                                           má bohaté zkušenosti v oblasti cestovního ruchu a gastronomie. Svou profesní
                                           dráhu začala jako vedoucí recepce v lázeňském domě Tosca v Karlových Varech.
                                           Následně prošla dalšími karlovarskými hotely na různých pozicích, byla mj. provozní
                                           ředitelkou hotelu Excelsior či Humboldt, pět let působila
           Ondřej Dulanský                 v Grandhotelu Pupp na pozici sales manager a posléze
           Vystudoval hotelovou školu      front office manager. Má zkušenost z manažerských
           v Opavě, kde se mu naskytla     pozic hotelů také v dalších městech – Trnavě, Nitře či
           možnost vycestovat na stáž      Českých Budějovicích. Ve společnosti HP TRONIC zača-
           do Francie. Tam se zrodila      la nejprve pracovat v roce 2019 jako obchodní mana-
           touha stát se kuchařem. Po      žerka pro firemní klientelu Resortu Valachy a Bistrotéky
           dokončení studia měl jasno      Valachy. V Bistrotéce Valachy, jejíž vedení převzala na
           v tom, že pokud bude práci      jaře 2020, má dnes na starosti řízení týmu 80 lidí nejrůz-
           vykonávat, chce se učit od      nějších gastro profesí, protože podnik zahrnuje nejen
           těch nejlepších. V tu chvíli to   restauraci, ale také pekárnu, obchod, cukrárnu a bar.
           byli kluci z Koishi (Petr Fučík,   Nově se chystá i na rozšíření o cateringové služby.
           Jiří Nedorostek, Jiří Dittrich,
           Přemek Forejt). Pohovor
           dopadl skvěle. Vzali ho. Jeho
           cesta pak následovala přes
           Entrée do Pavillonu. Ten bo-
           hužel vloni v březnu, během                          Leeda Abrtová
           první vlny coronaviru, změ-                          Vystudovala FFUK obor francouzština lingvistika, ale jako
           nil koncept, kterého se už                           překladatelka a tlumočnice pracovala jen nárazově a táhlo jí
           nechtěl účastnit. Uvažoval,                          to k obchodně praktickým zkušenostem. Čtrnáct let pra-
           tak asi jako hodně lidí z gast-                      covala jako obchodní zástupkyně velké francouzské firmy
           ronomie, o změně oboru. Na                           z oblasti automobilového průmyslu, kde získala hodně zku-
           Instagramu se dočetl, že Kluci                       šeností. Přitom vytvořila s manželem novou značku v by-
           z Ramen Brno hledají nového                          tovém designu pod názvem Anglická sezóna, kde se snaží
           kolegu. Kontaktoval Jiřího                           skloubit anglický a francouzský styl bydlení a nabídnout
           Vyzourka, se kterým spolu-                           ho do českého interiéru a jejich společná firma funguje už
           pracoval v Entrée, a vyšlo                           přes 10 let. Obchod v Praze Podolí je zaměřený na prodej
           to. Není divu, vždyť Ondřej     stylového nábytku, svítidel, dekorací, anglických tapet a látek a samozřejmě nedílnou
           Dulanský se kromě zkuše-        součástí je její designérská činnost, této činnosti se věnuje přes 8 let a navrhuje nejen
           ností z těch nejlepších res-    pro soukromé osoby, ale i pro hotely a restaurace. Svoji lásku k interiérům zúročila při
           taurací může pochlubit titu-    přestavbě venkovského sídla v Hobšovicích, malé vesnici 20 min. za letištěm. Vytvo-
           lem Objev roku, který získal    řila zde centrum pro osobní rozvoj Statek Anglická sezóna, což je unikátní prostor pro
           v anketě Zlatý kuchař 2017.     rozvoj duše a těla, konají se zde jógové, meditační, kreativní a vzdělávací workshopy.







        Michaela Tomková
        O lásku k hotelnictví se postarali její rodiče, kteří měli na starost ubytovací zařízení ve Starých Spla-
        vech u Máchova jezera. Při výběru střední školy bylo jasné, že půjde na hotelovou školu a hned po
        maturitě odjela do Švýcarska. Tam místo plánovaných třech měsíců zůstala dva roky a nasbírala vy-
        nikající zkušenosti v oboru. Po návratu „otevřela“ v Praze hotel švýcarské společnosti Mövenpick, kde
        působila 13 let v recepci jako shiftleader. Fascinovalo ji, že se v této práci mísí cestování, poznávání,   TEXT: STÁŇA KREJČOVÁ / FOTO: ARCHIV
        kultury a národnosti. Před šesti lety zakotvila v přístavu jménem HOTEL PORT, zpátky doma na břehu
        Máchova jezera, kde se stará o firemní akce. Říká: „Každá akce je jiná, je to jako příběh, až do poslední
        chvíle nevíte, jak dopadne.“ Práce ji baví, nabíjí a dělá ji s velkou láskou; odměnou je jí prý skvělý tým
        lidí, který má kolem sebe, krásné prostředí a hlavně spokojený a vracející se klient, ten je nejvíce.




                                                                                                 www.gastroahotel.cz 3
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10