Page 11 - AHRzpravodaj_0621
P. 11

AKTUÁLNĚ


       TISKOVÁ ZPRÁVA – TŘETINOVÝ ÚBYTEK

       HOSTŮ RESTAURACÍ A HOTELŮ ZA PRVNÍ

       TÝDEN ZPŘÍSNĚNÍ VLÁDNÍCH OPATŘENÍ



       Praha, 9. listopadu 2021 – hoteliéry a provozovatele restaurací čeká zřejmě další těžká zima. Přestože vláda
       deklaruje, že lockdown není na pořadu dne, zpřísňování opatření a tlak na očkování vede k dalšímu poklesu
       zájmu o čerpání služeb všeobecně. Pomalu se rozjíždějící cestovní ruch opět přibržďuje. Je to hlavně kvůli
       nejistotě, která momentálně v budoucích krocích ministerstva zdravotnictví panuje mezi lidmi i firmami.

       Asociace hotelů a restaurací ČR provedla na kon-
       ci minulého týdne rychlý průzkum mezi členy, do   DATA Z PRŮZKUMU AHR ČR:
       kterého se obratem zapojilo celkem 522 hotelů,
       restaurací a penzionů z celé republiky. Z průzkumu   Ubytování
       jasně vyplývá další vlna poklesu poptávky do konce    Téměř čtvrtina ubytovacích zařízení zaznamenala jen v minulém týdnu
       roku. Václav Stárek, prezident AHR ČR, k tomu   rušení rezervací v rozsahu do 10 %, téměř čtvrtina zaznamenala storna více
       uvedl: „Momentálně prožíváme smart lockdown, kdy   než 30 % původních rezervací. Pouze 14 % respondentů nezaznamenalo
       vláda sice služby nezavírá, ale využívá je jako nástroj   navýšení storen.
       pro motivaci občanů k očkování. To způsobilo již od    78 % provozovatelů zaznamenalo rušení hromadných akcí, téměř
       minulého týdne poměrně zřetelné propady v tržbách   20 % stornovalo polovinu a více akcí původně rezervovaných.
       a počtu zákazníků. Náš obor je opět využíván pro    Více než polovina oslovených očekává obsazenost do konce listopadu
       dosažení cílů státu, ale finanční riziko za tato opatření   maximálně do 30 %.
       nesou samotní podnikatelé. Vláda by měla jednoznač-  Restaurace
       ně stanovit, jaká opatření a za jakých podmínek budou    70 % restaurací zaznamenalo v minulém týdnu snížení počtu zákazníků
       následovat, a zároveň začít řešit, jak podnikatelům   o jednu třetinu.                                     TEXT: VÁCLAV STÁREK
       ve službách pomoci. Nástroje k tomu již má, a to ve    Polovina restaurací zaznamenala propad tržeb 20–40 %.
       formě možnosti otevřít kurzarbeit, stejně jako obnovit    Celoroční tržby v letošním roce poklesly oproti roku 2019 o 50 %.
       program Covid – Nepokryté náklady.“
                                                             INZERCE












                                                    I VŠEDNÍ DEN PROMĚNÍ

                                                    VE SVÁTEK!




                                                    Český vepřík s moravským vínem
                                                    Tradiční receptura se neobejde bez kvalitního českého vepřového. To pochází
                                                    z  masných  plemen.  80  %  masa  je  libového,  tuk  tvoří  jen  20  %.  Stejně
                                                    důležitou ingrediencí je pak bílé víno. Toho je tam 10 % a jde o veltlínské
                                                    zelené z  Mikulovské  oblasti.  Tato  stará  odrůda  v  klobáse  patřičně  vynikne
                                                    a dodá jí typickou chuť.
     ZA KVALITU
     A POCTIVOU
     CHUŤ RUČÍ             Jaroslav Durček          Vinná klobása
                                                    Baleno ve vaničce
                                                    s ochrannou
                                                    atmosférou po cca 3 kg



     Veškerý sortiment pohodlně

     objednávejte na e-shopu
   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16