Page 15 - AHRzpravodaj_0322
P. 15
HOTEL/PENZION
WHO IS WHO V PRAZE PROBĚHLO
SETKÁNÍ
HOTELSTARS UNION
PETR ČERMÁK
Společnost Lázně Velichovky 1897 jmenovala nového výkonného ředitele, U příležitosti třetího valného
shromáždění se unie Hotelstars
kterým se dne 1. června 2022 stal Petr Čermák. Petr se pohybuje v oblasti Union (HSU) vrátila do Prahy, tedy,
hotelnictví, gastronomie a lázeňství od roku 1979. Vystudoval Střední na místo, kde byl v roce 2009 položen
hotelovou školu v Praze a po vzniku Vysoké školy hotelové byl jedním základní kámen systému jednotných
z prvních studentů, kde vystudoval obor hotelnictví a lázeňství. Největší hotelových hvězdiček v Evropě.
osobní devizou Petra je, že si obor hotelnictví vybral jako hobby a tím je Zasedání reagovalo na současnou situaci
mu dodnes. Přestože nejdelší část jeho profesní kariéry je spjata s Krko- a nastavilo budoucí směřování marketingu.
nošemi, kde je také doma, posledních dvanáct let působil na pozici ředitele Letoviska Studánka Značka Hotelstars nabývá na významu ze-
v podhůří Orlických hor. Při působní v Letovisku Studánka mu byl AHR udělen titul Hoteliér jména nyní v době digitálních rezervačních
roku 2019 (hotely do 80 pokojů). Petr má rád aktivní pohyb v přírodě v jakékoliv formě a jeho možností. „Chtěli bychom obnovit zájem
životní krédo je: „Průšvihy byly, jsou a budou. Je pouze třeba se k nim umět postavit.“ hoteliérů o klasifikaci hotelů jako o moder-
ní, atraktivní marketingový nástroj, a také
MICHAL HORVÁTH poukázat na skutečnost, že klasifikace
hotelů s neustále se vyvíjejícími kritérii je
Kuchyni restaurace Spices hotelu Mandarin Oriental, Prague, nově vládne šéfkuchař Michal výslovně otevřená i moderním hotelům
Horváth. Michal začal kariéru kuchaře v roce 2005 v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech. s neobvyklými koncepty,“ vysvětluje Mar-
TEXT: DAVID HLOCH / FOTO: ARCHIV Díky této zkušenosti a vlastní houževnatosti se mu otevřely dveře do kuchyně hotelu Four Seasons usnadnil i těm hotelům, které doposud ZDROJ: HOTELSTARS UNION
kus Luthe, prezident HSU.
v Praze, kde následně strávil čtyři roky na různých kuchařských pozicích nově otevřené restaurace
Aby se přístup ke klasifikačnímu procesu
Cotto Crudo. Poté se Michal přestěhoval do Londýna, aby nasbíral zkušenosti v zahraničí. Nejpr-
ve pracoval jako Chef de Partie v restauraci Oblix, dokud nepřijal nabídku
klasifikovány nebyly, byl testovací klasifi-
stejné pozice v hotelu Mandarin Oriental, Hyde Park, kde postoupil na
kační nástroj zpřístupněn rovněž všem
pozici zástupce šéfkuchaře a měl možnost sbírat zkušenosti například i od
členským státům unie HSU na interneto-
michelinského šéfkuchaře Hestona Blumenthala. V roce 2018 se vrátil zpět
vých stránkách www.hotelstars.eu. Zájem-
do České republiky, do hotelu Mandarin Oriental, Prague, jako zástupce
ci z řad ubytovacích zařízení mají možnost
šéfkuchaře. Od května letošního roku je šéfkuchařem restaurace a baru
se bezplatně seznámits 247 kritérii klasi-
Spices a vede mezinárodní tým kuchařů. Ve svém volném čase se Michal
věnuje cestování a hudbě, nejčastěji ho však potkáte na kole.
hvězdiček by dosáhli.
INZERCE fikačního katalogu a vyzkoušet si, kolika
+420 733 613 174
info@bettaroe.cz
bettaroe.cz
MOŽNOST
AUTONOMNÍ PRONÁJMU
gastro a facility roboti
S obsluhou restaurace či úklidem prostor
vám pomohou naši autonomní roboti.
Robotičtí pomocníci za vás rozvezou
jídlo, sklidí nádobí, doprovodí hosty,
poskytnou room service nebo
pomůžou v oblasti úklidu.
Nabízíme vám komplexní
poradenství s návrhem
optimálního řešení.