Page 15 - AHRzpravodaj_0322
P. 15

HOTEL/PENZION


       WHO IS WHO                                                                 V PRAZE PROBĚHLO
                                                                                  SETKÁNÍ
                                                                                  HOTELSTARS UNION
       PETR ČERMÁK
       Společnost Lázně Velichovky 1897 jmenovala nového výkonného ředitele,      U příležitosti třetího valného
                                                                                  shromáždění se unie Hotelstars
       kterým se dne 1. června 2022 stal Petr Čermák. Petr se pohybuje v oblasti   Union (HSU) vrátila do Prahy, tedy,
       hotelnictví, gastronomie a lázeňství od roku 1979. Vystudoval Střední      na místo, kde byl v roce 2009 položen
       hotelovou školu v Praze a po vzniku Vysoké školy hotelové byl jedním       základní kámen systému jednotných
       z prvních studentů, kde vystudoval obor hotelnictví a lázeňství. Největší   hotelových hvězdiček v Evropě.
       osobní devizou Petra je, že si obor hotelnictví vybral jako hobby a tím je   Zasedání reagovalo na současnou situaci
       mu dodnes. Přestože nejdelší část jeho profesní kariéry je spjata s Krko-  a nastavilo budoucí směřování marketingu.
       nošemi, kde je také doma, posledních dvanáct let působil na pozici ředitele Letoviska Studánka   Značka Hotelstars nabývá na významu ze-
       v podhůří Orlických hor. Při působní v Letovisku Studánka mu byl AHR udělen titul Hoteliér   jména nyní v době digitálních rezervačních
       roku 2019 (hotely do 80 pokojů). Petr má rád aktivní pohyb v přírodě v jakékoliv formě a jeho   možností. „Chtěli bychom obnovit zájem
       životní krédo je: „Průšvihy byly, jsou a budou. Je pouze třeba se k nim umět postavit.“  hoteliérů o klasifikaci hotelů jako o moder-
                                                                                  ní, atraktivní marketingový nástroj, a také
       MICHAL HORVÁTH                                                             poukázat na skutečnost, že klasifikace
                                                                                  hotelů s neustále se vyvíjejícími kritérii je
       Kuchyni restaurace Spices hotelu Mandarin Oriental, Prague, nově vládne šéfkuchař Michal    výslovně otevřená i moderním hotelům
       Horváth. Michal začal kariéru kuchaře v roce 2005 v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech.   s neobvyklými koncepty,“ vysvětluje Mar-
     TEXT: DAVID HLOCH / FOTO: ARCHIV Díky této zkušenosti a vlastní houževnatosti se mu otevřely dveře do kuchyně hotelu Four Seasons   usnadnil i těm hotelům, které doposud   ZDROJ: HOTELSTARS UNION
                                                                                  kus Luthe, prezident HSU.
       v Praze, kde následně strávil čtyři roky na různých kuchařských pozicích nově otevřené restaurace
                                                                                    Aby se přístup ke klasifikačnímu procesu
       Cotto Crudo. Poté se Michal přestěhoval do Londýna, aby nasbíral zkušenosti v zahraničí. Nejpr-
                      ve pracoval jako Chef de Partie v restauraci Oblix, dokud nepřijal nabídku
                                                                                  klasifikovány nebyly, byl testovací klasifi-
                      stejné pozice v hotelu Mandarin Oriental, Hyde Park, kde postoupil na
                                                                                  kační nástroj zpřístupněn rovněž všem
                      pozici zástupce šéfkuchaře a měl možnost sbírat zkušenosti například i od
                                                                                  členským státům unie HSU na interneto-
                      michelinského šéfkuchaře Hestona Blumenthala. V roce 2018 se vrátil zpět
                                                                                  vých stránkách www.hotelstars.eu. Zájem-
                      do České republiky, do hotelu Mandarin Oriental, Prague, jako zástupce
                                                                                  ci z řad ubytovacích zařízení mají možnost
                      šéfkuchaře. Od května letošního roku je šéfkuchařem restaurace a baru
                                                                                  se bezplatně seznámits 247 kritérii klasi-
                      Spices a vede mezinárodní tým kuchařů. Ve svém volném čase se Michal
                      věnuje cestování a hudbě, nejčastěji ho však potkáte na kole.
                                                                                  hvězdiček by dosáhli.
                                                             INZERCE              fikačního katalogu a vyzkoušet si, kolika

                                         +420 733 613 174
                                         info@bettaroe.cz
                                         bettaroe.cz




                                                                                        MOŽNOST
          AUTONOMNÍ                                                                   PRONÁJMU
          gastro a facility roboti


          S obsluhou restaurace či úklidem prostor
          vám pomohou naši autonomní roboti.
          Robotičtí pomocníci za vás rozvezou
          jídlo, sklidí nádobí, doprovodí hosty,
          poskytnou room service nebo
          pomůžou v oblasti úklidu.
          Nabízíme vám komplexní
          poradenství s návrhem
          optimálního řešení.
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20