Page 14 - AHRzpravodaj_0322
P. 14
AKCE
6. ROČNÍK STUDENTSKÉ 15. KONFERENCE
SOUTĚŽE GASTRO LABE AHR ČR
Dne 12. května 2022 se v Děčíně konal již 6. ročník Srdečně vás zveme na 15. konferenci
soutěže odborných škol GASTRO LABE, kterou organizuje AHR ČR, která se letos bude konat již
místní Střední škola řemesel a služeb. ve dnech 20.–21. října v hotelu Best
Western Premier International Brno.
Studenti posledních ročníků zde soutěžili v oboru cukrář, kuchař a číšník. Zúčast-
nilo se jí 12 odborných škol z celé České republiky a jedna ze slovenského Ru- Věříme, že ji po dlouhé době odmlky budeme moci
žomberoku. Potěšující na celé akci byl především zájem žáků o účast, předvedení uskutečnit dle plánu. Kromě odborného programu
svých dovedností a invence před závěrečnými zkouškami. se můžete těšit také na zábavnou GTG párty a stej-
TEXT: MILAN NEMRAVA / FOTO: ARCHIV a úsilí připravit tyto mladé lidi na řemeslo, na konferenci budou inspirovat, odborný program TEXT: VERONIKA STRÁNSKÁ
Není rozhodující, která škola vyhrála jednotlivé disciplíny, ale odhodlání svými vý-
ně tak i na slavnostní Galavečer, jako tomu bylo
v minulosti. Doufáme, že vás vybrané přednášky
kony poděkovat odborným učitelům za jejich snahu
konference jsme připravili tematicky tak, aby si
které si vybrali. Potěšující pro mě bylo, že většina ze
všichni z širokého spektra našich hostů vybrali.
soutěžících hodlá v oboru pokračovat. Zda tomu tak
Pozvali jsme řadu odborníků a profesionálů, kteří
bude, je i na nás, budoucích zaměstnavatelích. Roz-
jsou jedničkami ve svých oblastech. Brzy uveřejníme
hodující bude, jaké jim k tomu vytvoříme podmínky.
AHR ČR svým příspěvkem ukázala, že podobné akce
program a jsme přesvědčeni, že se máte na co těšit.
hodlá podporovat jako výraz uznání významu odbor-
Náš tým udělá maximum, abyste byli spokojeni
a aby vaše dny strávené v Brně se staly nezapomenu-
ného školství a profesní přípravy našich budoucích
zaměstnanců.
telným zážitkem. Těšíme se na vás.
FOR GASTRO & HOTEL 2022 – POZNEJTE
SOUČASNOU TVÁŘ ČESKÉHO POHOSTINSTVÍ
Již podvanácté se na letňanském výstavišti sejdou profesionálové segmentu HoReCa i amatérští milovníci
gastronomie. Mezinárodní veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR
GASTRO & HOTEL ve dnech 29. září až 1. října 2022 představí nové technologie, trendy i významné osobnosti.
Součástí největšího specializovaného veletrhu zaměřených na toto odvětví. Jedním z velkých ROZDÍLOVÍ HRÁČI se bude věnovat inspira-
v Česku bude také odborný kongres. Veletrh je témat veletrhu bude také digitalizace oboru tivním příběhům lidí i konceptů, kterým se po- +420 733 613 174
zaměřený především na kontraktační jednání a její stále více rostoucí význam pro úspěšné dařilo uspět i v současné složité situaci v oboru. info@bettaroe.cz
vystavovatelů, výrobců a obchodníků. Nabízí podnikání v gastronomii a hotelnictví. Nebu- V rámci kongresu vystoupí mnoho význam- bettaroe.cz
ucelený přehled produktů a služeb pro oblast de chybět inspirace, inovace a kreativita. ných osobností, které představí trendy na
gastronomie a hotelnictví z ČR a ze zahrani- trhu, klíčová data, nastíní perspektivy, vize bu-
čí. Svými parametry se proto veletrh FOR ODBORNÝ KONGRES doucnosti a také poradí, jak pojmout koncept
GASTRO & HOTEL řadí mezi nejvýznamněj- Jaká je reálná tvář dnešního českého světa gastronomického či hotelového zařízení v do- MOŽNOST
ší akce svého druhu ve střední Evropě. HoReCa? Na toto téma bude zaměřeno největ- bách vlády moderních technologií. Účastníci AUTONOMNÍ
Také letos se v Letňanech uskuteční přehlíd- ší setkání profesionálů a fanoušků moderní kongresu se setkají také například s uznávaný- PRONÁJMU
ka toho nejlepšího, co současný HoReCa seg- gastronomie a hotelnictví v rámci doprovod- mi foodblogery, mohou si vychutnat baristic- gastro a facility roboti
ment nabízí. Návštěvníci se seznámí s aktuálními ného programu veletrhu. Tím je odborný kou či barmanskou show nebo okusit párování TEXT: JOSEF VENC
trendy, poctivým řemeslem, ale také nahléd- KONGRES FOR GASTRO & HOTEL, který jídel a nápojů z rukou profesionálů. S obsluhou restaurace či úklidem prostor
nou do fungování odborných institucí a firem se bude konat první den veletrhu. Jeho téma Více informací najdete na www.for ‑gastro.cz. vám pomohou naši autonomní roboti.
Robotičtí pomocníci za vás rozvezou
jídlo, sklidí nádobí, doprovodí hosty,
poskytnou room service nebo
pomůžou v oblasti úklidu.
Nabízíme vám komplexní
poradenství s návrhem
12. MEZINÁRODNÍ VELETRH HOTELOVÉHO A RESTAURAČNÍHO optimálního řešení.
ZAŘÍZENÍ, POTRAVINÁŘSTVÍ A GASTRONOMIE
29.–30. 9. 2022
6. SETKÁNÍ LÍDRŮ ČESKÉHO POHOSTINSTVÍ
www.for-gastro.cz OFICIÁLNÍ VOZY
29. 9.–1. 10. 2022
12 FOR-GASTRO_22_Kongres_180x59_01.indd 1 25.05.2022 11:47
FOR-GASTRO_22_Kongres_180x59_01.indd 1
25.05.2022 11:47