Page 15 - cely_gh0322
P. 15
Cena Czech Specials udělena
V rámci akce Bid Food Expo a Kuchař roku, prestižní odborné soutěže Asociace
kuchařů a cukrářů ČR, byl pod záštitou projektu Czech Specials 26. května poprvé
udělen čestný titul a cena NOSITEL TRADIC ČESKÉ KUCHYNĚ.
Prvním držitelem tohoto titulu se stal Vítáme nově
pan Martin Jiskra, majitel a šéfkuchař certifikované restaurace
zájezdního hostince U Jiskrů v Kbelnici. Nově byly certifikovány tyto
Jeho pojetí a hlavně kvalita nabízené restaurace: Restaurace Ossegg
tradiční české kuchyně v jeho restauraci, a Triton Praha, Hotel Valeč,
kde využívá hlavně regionální suroviny, Restaurace Zdejší kuchyně v Třeboni,
i úzká spolupráce s ostatními podnikateli Hotel Luna Kouty, Bechers Bar Karlovy
v regionu, je vynikající příklad skvělé Vary, Hotel Havel z Rychnova nad
prezentace a podpory české národní Kněžnou a U Labutě v Přerově.
i regionální kuchyně.
Je mezi nimi například Cukrářství Kdo může zažádat
Certifikace cukráren Martinák z Brna, Cukrárna Jánský o certifikaci?
pokračuje ze Sedlčan a Cukrárna Stáňa O certifikaci Czech Specials může
Od února 2022 certifikujeme v rámci v Dobříši, v Malé Hraštici i na Jílovišti. na www.czechspecials.cz zažádat ta
projektu Czech Specials i cukrárny Certifikujeme i hotelové cukrárny restaurace, která má ve své nabídce
a kavárny, které mají v nabídce a kavárny. Certifikované restaurace minimálně jednu polévku a dvě hlavní jídla
minimálně tři české zákusky ve si mohou tuto certifikaci o cukrářské české kuchyně, ať už v tradiční, nebo
vynikající kvalitě. V současné době je výrobky rozšířit. Veškeré informace moderní formě. Kvalitu podávaných jídel
již certifikováno jedenáct cukráren. naleznete na www.czechspecials.cz. a obsluhy následně posoudí kontroloři
z řad odborníků AKC ČR. Certifikát má
platnost tři roky. Projekt Czech Specials
Čestný titul Nositel tradic české kuchyně bude je nejen certifikační značkou, ale zároveň
udělován vždy v roce konání soutěže Kuchař i průvodcem po těchto certifikovaných
roku, tedy jednou za dva roky. O nositeli čestného restaurací. Restauracím je poskytovaná
titulu rozhodují zástupci agentury CzechTourism marketingová podpora. Veškeré
a Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
informace o postupu certifikace
Nositelem se může stát ten, kdo se v uplynulých a žádost o certifikaci jsou k dispozici TEXT A FOTO: CZECH SPECIALS
letech nejvíce zasloužil o zviditelnění české na www.czechspecials.cz.
kuchyně, kdo českou kuchyni nejen tvoří, rozvíjí,
Autorem uměleckého podporuje, ale i propaguje svými aktivitami doma
artefaktu je kuchař-kovář, nebo v zahraničí.
pan Pavel Bortník.
14.06.2022 12:36:33
CzechSpec_co-noveho_gh0322.indd 1 14.06.2022 12:36:33
CzechSpec_co-noveho_gh0322.indd 1