Page 5 - cely_gh0221
P. 5

kdo je kdo






                                                Zdeněk Střížek
                                                O burgerech toho ví víc než dost. Šéfkuchař Zdeněk Střížek je totiž provozo-
                                                vatelem americké restaurace Sugar Daddy by Bejzment, která je upgradem
                                                legendární burgrárny Bejzment, která patří mezi nejstarší v Česku. Starono-
                                                vou burgrárnu najdete na nové pražské adrese, Na Bělidle 31, jen kousek od
                                                původní. Dvě patra restaurace narvaná Amerikou, kde najdou své staří i noví
                                                zákazníci. Zdeněk je také pořadatelem Burgerfestu, největšího festivalu svého
                                                druhu v Evropě. Gastronomické zkušenosti posbíral nejen doma, ale i ve
                                                Spojených státech, kde strávil celkem devět let. Před odjezdem do Ameriky
                                                pracoval jako kuchař ve francouzské restauraci U Malířů nebo v Bel Ami na
                                                Kampě. Za velkou louží začínal v malé české restauraci v Los Angeles a pro-
           Klára Vaníčková                      razit se svým gastronomickým umem se mu podařilo v roce 2006 v jedné
           Je absolventkou Právnické            z nejdražších restaurací v Atlantě. Ve finediningové restauraci Anthony’s pů-
                                                sobil tři roky, pak se rozhodl vrátit do Čech s ideou pracovat za americké
           fakulty Univerzity Karlovy v Pra-    peníze, což se mu podařilo. Skupina Pravda si ho
           ze. Kromě právního vzdělání          tehdy najala, aby pro ně otevřel dvě restaurace
           disponuje rozsáhlými manažer-        v pražském Palladiu – UNO a Taste of the World,
           skými zkušenostmi. Během let         poté následovalo manažerské angažmá Zdeňka
           1995–1999 byla vedoucí práv-         v hotelech Paříž a Rott. Zaměstnanecké kariéry
           ního odboru a členkou výkon-         dosáhl v proslulém Hard Rock Cafe Prague, kde
           ného výboru FNM ČR, místo-           rok a půl šéfoval jeho kuchyni. Přesycen korpo-
           předsedkyní dozorčí rady České       rátní kulturou se rozhodl skončit a v roce 2011
           pojišťovny, a.s. a Západočeské       otevřít Bejzment, jednu z nejlepších burgerových
           plynárenské, a.s. (1995–2000).       restaurací u nás. Podnik si od samého počátku
           Po mateřské dovolené zastáva-        klade za cíl popularizovat a zvyšovat burgerovou
           la pozici manažera ohrožených        kulturu a vymezovat se proti nekvalitním produk-
           aktiv v ČSOB Leasing, a.s. Klára     tům nadnárodních fast foodů.
           Vaníčková byla také odpovědna
           po řadu let za právní a roz-
           vojovou agendu společnosti
           HOTELPRO. Od května 2003
           do listopadu 2019 řídila Best
           Western hotel Meteor Plaza                                Daniela Purkrabková
           (provozován společností HO-                               Začala pracovat pro HOTELPRO v roce 2003
           TELPRO) zároveň 2011–2015                                 jako Sales and Reservation Manager v Best
           byla členkou představenstva                               Western Hotelu Meteor Plaza a měla na sta-
           Austria Partner Hotels Best                               rosti denní kontrolu revenue, prodej, rezervace,
           Western Central Europe. Od                                jakož i firemní účty. Od roku 2010 převzala roli
           ledna 2019 je zodpovědná za                               Sales and Marketing Manager HOTELPRO.
           obchodní agendu společnosti,                              Během své rozsáhlé praxe v oblasti hotelnictví,
           podílí se na studiích provedi-                            zastávala Daniela rozmanité pozice od úrovně
           telnosti a řídí přípravu nových                           služeb až po management a má velké zkuše-
           hotelových projektů.                                      nosti v oblasti prodeje, marketingu, kvality
                                                                     a revenue managementu.





        David Murárik
        Absolvent Manchester Metropolitan University v oboru International Tourism Management. Od
        dob studií na vysoké škole pracoval v různých hotelech a postupně se vypracoval až na pozici Front
        of House Manager v Britannia Hotel Manchester. Po návratu do Prahy (v roce 2013) nastoupil do
        společnosti Booking.com, kde 2 roky pracoval jako Account Manager. Od roku 2015 pracuje pro
        společnost ResMaster Systems s.r.o. jako Project Manager a má na starosti vývoj a správu rezervač-
        ního systému a věrnostního programu, které jsou zaměřeny na posílení prodeje přes webové strán-
        ky ubytovacích zařízení. Nedílnou součástí je i vývoj API konectivit na hotelové systémy a prodejní
        portály ResMaster Systems. Poskytuje svým klientům komplexní služby v oblasti E-commerce –
        od poradenství po vytváření webových stránek až po nastavení strategie online prodeje.
                                                                                                                 g


                                                                                                 www.gastroahotel.cz 3
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10