Page 5 - cely_gh0221
P. 5
kdo je kdo
Zdeněk Střížek
O burgerech toho ví víc než dost. Šéfkuchař Zdeněk Střížek je totiž provozo-
vatelem americké restaurace Sugar Daddy by Bejzment, která je upgradem
legendární burgrárny Bejzment, která patří mezi nejstarší v Česku. Starono-
vou burgrárnu najdete na nové pražské adrese, Na Bělidle 31, jen kousek od
původní. Dvě patra restaurace narvaná Amerikou, kde najdou své staří i noví
zákazníci. Zdeněk je také pořadatelem Burgerfestu, největšího festivalu svého
druhu v Evropě. Gastronomické zkušenosti posbíral nejen doma, ale i ve
Spojených státech, kde strávil celkem devět let. Před odjezdem do Ameriky
pracoval jako kuchař ve francouzské restauraci U Malířů nebo v Bel Ami na
Kampě. Za velkou louží začínal v malé české restauraci v Los Angeles a pro-
Klára Vaníčková razit se svým gastronomickým umem se mu podařilo v roce 2006 v jedné
Je absolventkou Právnické z nejdražších restaurací v Atlantě. Ve finediningové restauraci Anthony’s pů-
sobil tři roky, pak se rozhodl vrátit do Čech s ideou pracovat za americké
fakulty Univerzity Karlovy v Pra- peníze, což se mu podařilo. Skupina Pravda si ho
ze. Kromě právního vzdělání tehdy najala, aby pro ně otevřel dvě restaurace
disponuje rozsáhlými manažer- v pražském Palladiu – UNO a Taste of the World,
skými zkušenostmi. Během let poté následovalo manažerské angažmá Zdeňka
1995–1999 byla vedoucí práv- v hotelech Paříž a Rott. Zaměstnanecké kariéry
ního odboru a členkou výkon- dosáhl v proslulém Hard Rock Cafe Prague, kde
ného výboru FNM ČR, místo- rok a půl šéfoval jeho kuchyni. Přesycen korpo-
předsedkyní dozorčí rady České rátní kulturou se rozhodl skončit a v roce 2011
pojišťovny, a.s. a Západočeské otevřít Bejzment, jednu z nejlepších burgerových
plynárenské, a.s. (1995–2000). restaurací u nás. Podnik si od samého počátku
Po mateřské dovolené zastáva- klade za cíl popularizovat a zvyšovat burgerovou
la pozici manažera ohrožených kulturu a vymezovat se proti nekvalitním produk-
aktiv v ČSOB Leasing, a.s. Klára tům nadnárodních fast foodů.
Vaníčková byla také odpovědna
po řadu let za právní a roz-
vojovou agendu společnosti
HOTELPRO. Od května 2003
do listopadu 2019 řídila Best
Western hotel Meteor Plaza Daniela Purkrabková
(provozován společností HO- Začala pracovat pro HOTELPRO v roce 2003
TELPRO) zároveň 2011–2015 jako Sales and Reservation Manager v Best
byla členkou představenstva Western Hotelu Meteor Plaza a měla na sta-
Austria Partner Hotels Best rosti denní kontrolu revenue, prodej, rezervace,
Western Central Europe. Od jakož i firemní účty. Od roku 2010 převzala roli
ledna 2019 je zodpovědná za Sales and Marketing Manager HOTELPRO.
obchodní agendu společnosti, Během své rozsáhlé praxe v oblasti hotelnictví,
podílí se na studiích provedi- zastávala Daniela rozmanité pozice od úrovně
telnosti a řídí přípravu nových služeb až po management a má velké zkuše-
hotelových projektů. nosti v oblasti prodeje, marketingu, kvality
a revenue managementu.
David Murárik
Absolvent Manchester Metropolitan University v oboru International Tourism Management. Od
dob studií na vysoké škole pracoval v různých hotelech a postupně se vypracoval až na pozici Front
of House Manager v Britannia Hotel Manchester. Po návratu do Prahy (v roce 2013) nastoupil do
společnosti Booking.com, kde 2 roky pracoval jako Account Manager. Od roku 2015 pracuje pro
společnost ResMaster Systems s.r.o. jako Project Manager a má na starosti vývoj a správu rezervač-
ního systému a věrnostního programu, které jsou zaměřeny na posílení prodeje přes webové strán-
ky ubytovacích zařízení. Nedílnou součástí je i vývoj API konectivit na hotelové systémy a prodejní
portály ResMaster Systems. Poskytuje svým klientům komplexní služby v oblasti E-commerce –
od poradenství po vytváření webových stránek až po nastavení strategie online prodeje.
g
www.gastroahotel.cz 3