Page 14 - AHRzpravodaj_ahr0520
P. 14
HOTEL/PENZION
WHO IS WHO PETR KOTÍK
Miluje umění a úžasná místa. Pochází z umělecké rodiny, sám je
výraznou osobností v oblasti hospitality marketingu. Díky svým
dvěma hotelům v Praze (Art Hotel Praha a Hotel Casa Marcello),
JIŘÍ KRÁL které vlastní a řídí společně s manželkou Kateřinou, je zkušeným
Jeden z nejlepších hoteliérem. Rozhodujícím momentem v jeho profesní kariéře byl
českých šéfkuchařů nově dvoutýdenní pobyt ve tmě, kde dostal nápad na projekt Amazing
spojil své zkušenosti Places: platformy pro lidi, kteří milují cestování na místa s jedineč-
s Pivovarem Cvikov. ným geniem loci a přátelským přístupem. Projekt slouží ale víc než jen jako mediální agen-
Z pozice Executive Chef tura pro hoteliéry – nabízí i školení, prodává dárkové vouchery, inspiruje a oceňuje. Amazing
se nyní podílí na vzniku places diplom či samolepka znamená dnes pro hosty známku vysoké prestiže. V době korona-
ambiciózního projektu virové krize se Petr Kotík nebál sáhnout k odpuštění poplatků či rozjet nový projekt Hero
českých restaurací „Sladovna“, který je založen Hotel na podporu ubytování pro zdravotníky a další, kteří se potřebovali izolovat a chránit
na maximální kvalitě obyčejných věcí – tak své blízké. Zároveň je hlavním cílem projektu samotná podpora hotelů a penzionů.
vlastního tankového piva, špičkové gastronomie
a kvalitního servisu, přičemž veškeré vybavení
restaurace a přidruženého hotelu pochází
z místní či tuzemské produkce. Během MAREK BOUŠKA
následujících 5 let se chystá otevření 5 nových V současné době působí jako ředitel Wellness & Spa Hotelu Maximus Resort u Brněnské
restaurací. Jiří Král se v gastronomii pohybuje přehrady, který se řadí mezi top zařízení svého druhu v České republice. Po absolvování
30 let. V roce 1996 získal titul Kuchař roku ČR. HŠ Bohemia v Chrudimi začal sbírat hotelové zkušenosti v Lobby Baru Hotelu Horal ve
Je držitelem titulu Restauratér roku AHR ČR, Špindlerově Mlýně. Odtud ho vítr zavál na první zahraniční štaci do Spojeného království.
jež získal během působení v restauraci Aureole, Po návratu do vlasti působil dva roky jako mistr odborného výcviku na „své domovské“
kde rovněž pětkrát obdržel ocenění Michelin Hotelové škole. Následovala sedmiletá kariéra pod holandskou vlajkou na hotelových
Bib Gourmand. Jako šéfkuchař působil také lodích po evropských řekách, kde se během krátké doby vypracoval
v Obecním domě v Praze, a to ve Francouzské na manažera F & B a ubytovacího sektoru. Po návratu odešel
a Plzeňské restauraci. Byl členem a kapitánem na Jižní Moravu, do Golfového Resortu Kaskáda, kde dva roky TEXT: DAVID HLOCH / FOTO: ARCHIV
národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR. působil na pozici F & B managera. Když přišla možnost přesunout
V době prezidentského úřadu Václava Klause se do prestižního hotelu Maximus Resort, neváhal a nastoupil zde
měl na starosti gastronomii Pražského hradu. na pozici Operation Managera. Odtud už následoval přesun do
V rámci AHR ČR zastává funkci viceprezidenta současné pozice. Mezi jeho priority patří projev hotelu a hledání
gastronomické sekce. rovnováhy mezi spokojeností klienta a zaměstnance hotelu.
INZERCE
...z lesa až na Váš stůl
Vybírejte z široké nabídky zvěřiny z našich lesů
Jelen evropský, Jelen sika, Srna, Divočák, Daněk, Muflon, Bažant, Kachna divoká
Zverina AHR Forum 8 2020 A5.indd 1 14.07.20 11:14