Page 14 - AHRzpravodaj_ahr0520
P. 14

HOTEL/PENZION


          WHO IS WHO                               PETR KOTÍK
                                                   Miluje umění a úžasná místa. Pochází z umělecké rodiny, sám je
                                                   výraznou osobností v oblasti hospitality marketingu. Díky svým
                                                   dvěma hotelům v Praze (Art Hotel Praha a Hotel Casa Marcello),
          JIŘÍ KRÁL                                které vlastní a řídí společně s manželkou Kateřinou, je zkušeným
          Jeden z nejlepších                       hoteliérem. Rozhodujícím momentem v jeho profesní kariéře byl
          českých šéfkuchařů nově                  dvoutýdenní pobyt ve tmě, kde dostal nápad na projekt Amazing
          spojil své zkušenosti                    Places: platformy pro lidi, kteří milují cestování na místa s jedineč-
          s Pivovarem Cvikov.                      ným geniem loci a přátelským přístupem. Projekt slouží ale víc než jen jako mediální agen-
          Z pozice Executive Chef                  tura pro hoteliéry – nabízí i školení, prodává dárkové vouchery, inspiruje a oceňuje. Amazing
          se nyní podílí na vzniku                 places diplom či samolepka znamená dnes pro hosty známku vysoké prestiže. V době korona-
          ambiciózního projektu                    virové krize se Petr Kotík nebál sáhnout k odpuštění poplatků či rozjet nový projekt Hero
          českých restaurací „Sladovna“, který je založen   Hotel na podporu ubytování pro zdravotníky a další, kteří se potřebovali izolovat a chránit
          na maximální kvalitě obyčejných věcí –   tak své blízké. Zároveň je hlavním cílem projektu samotná podpora hotelů a penzionů.
          vlastního tankového piva, špičkové gastronomie
          a kvalitního servisu, přičemž veškeré vybavení
          restaurace a přidruženého hotelu pochází
          z místní či tuzemské produkce. Během     MAREK BOUŠKA
          následujících 5 let se chystá otevření 5 nových   V současné době působí jako ředitel Wellness & Spa Hotelu Maximus Resort u Brněnské
          restaurací. Jiří Král se v gastronomii pohybuje   přehrady, který se řadí mezi top zařízení svého druhu v České republice. Po absolvování
          30 let. V roce 1996 získal titul Kuchař roku ČR.   HŠ Bohemia v Chrudimi začal sbírat hotelové zkušenosti v Lobby Baru Hotelu Horal ve
          Je držitelem titulu Restauratér roku AHR ČR,   Špindlerově Mlýně. Odtud ho vítr zavál na první zahraniční štaci do Spojeného království.
          jež získal během působení v restauraci Aureole,   Po návratu do vlasti působil dva roky jako mistr odborného výcviku na „své domovské“
          kde rovněž pětkrát obdržel ocenění Michelin   Hotelové škole. Následovala sedmiletá kariéra pod holandskou vlajkou na hotelových
          Bib Gourmand. Jako šéfkuchař působil také                lodích po evropských řekách, kde se během krátké doby vypracoval
          v Obecním domě v Praze, a to ve Francouzské              na manažera F & B a ubytovacího sektoru. Po návratu odešel
          a Plzeňské restauraci. Byl členem a kapitánem            na Jižní Moravu, do Golfového Resortu Kaskáda, kde dva roky   TEXT: DAVID HLOCH / FOTO: ARCHIV
          národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR.                 působil na pozici F & B managera. Když přišla možnost přesunout
          V době prezidentského úřadu Václava Klause               se do prestižního hotelu Maximus Resort, neváhal a nastoupil zde
          měl na starosti gastronomii Pražského hradu.             na pozici Operation Managera. Odtud už následoval přesun do
          V rámci AHR ČR zastává funkci viceprezidenta             současné pozice. Mezi jeho priority patří projev hotelu a hledání
          gastronomické sekce.                                     rovnováhy mezi spokojeností klienta a zaměstnance hotelu.

                                                           INZERCE


















                                                                                                                                                                                                ...z lesa až na Váš stůl
























                                                                                                                                    Vybírejte z široké nabídky zvěřiny z našich lesů

                                                                                                                                    Jelen evropský, Jelen sika, Srna, Divočák, Daněk, Muflon, Bažant, Kachna divoká




                                                                                                                          Zverina  AHR Forum 8 2020 A5.indd   1                                                                       14.07.20   11:14
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19