Page 6 - AHRzpravodaj_0222
P. 6

AKTUÁLNĚ


         VÝROČNÍ CENY AHR ČR 2020


          Předání výročních cen za rok 2020 se odkládalo celkem dvakrát, stejně
          jako konání naší konference. Proto jsme se rozhodli, že ihned po rozvolnění
          protiepidemických opatření uspořádáme poprvé v historii samostatnou
          galavečeři, kde se nejen budeme moci osobně setkat s našimi kolegy
          z řad členů, ale také předáme při této příležitosti výroční ceny.

          Jsme moc rádi, že se akce opravdu vydařila   hované vynikající výsledky v hotelnictví stal   Vlastislav Šos
          a 24. března jsme se sešli v nádherném prostře-   VLADIMÍR BUREŠ, bývalý ředitel hotelu Port
          dí Grand Hotelu Bohemia v Praze. Zážitek to   v Doksech a předseda krajské sekce Libereckého
          byl také gastronomický a tým hotelu předvedl   kraje. Svoji profesní kariéru začal v hotelu Hori-
          jak úžasné menu, tak perfektní banketový ser-   zont, přičemž po získání dalších profesních zku-
          vis. Sál byl zcela plný, vína od pana Tetura skvě-  šeností v hotelu Grandhotel Pupp se vrátil do
          -lá a atmosféra velmi přátelská. Takže co více si   Pece pod Sněžkou, aby své zkušenosti zúročil
          ještě přát. Děkujeme Petru Beránkovi a jeho   v řízení obchodního oddělení hotelu Horizont.
          týmu za úžasný večer a skvělé služby.  Poté působil do února 2021 jako ředitel hotelu
                                             Port v Doksech.
          KDO SE STAL DRŽITELEM                Ocenění v kategorii Restauratér roku 2020
          JEDNOTLIVÝCH OCENĚNÍ?              (hotelové restaurace) získal F & B manager
          Držitelem titulu Hoteliér roku 2020 za řetěz-   a šéfkuchař Maxmilian Lifestyle Resortu / Zámku   Vladimír Bureš
          cové hotely se za dlouhodobě dosahované   Loučeň pan TOMÁŠ PETRÁŇ. Profesionál,
          vynikající výsledky a rozvoj hotelnictví stal   který má bohaté zkušenosti z prestižních hotelů   prostředí uprostřed zahrady stojí prvorepublikový
          VLASTISLAV ŠOS, statutární ředitel společ-  a pod jehož vedením byl vytvořen velmi úspěšný   dům s výhledem na vranovský zámek. Vilu po-
          nosti Interhotel Olympik, a. s. Vlastislav Šos   koncept nejen zámeckých restaurací, ale také   stavil mlynář pan Jelen poté, co musel opustit
          působí čtyřicet let v hotelu Olympik v Praze,   zajímavé samoobslužné restaurace Vtipná kaše.   svůj mlýn, který stál v cestě nově budované
          kam nastoupil v roce 1979. V současné době   Oživil tradici úžasných pikniků, kterými se vel-   přehradě. Manželé Vrbovi vilu zakoupili v roce
          vykonává funkci statutárního ředitele společnosti   mi detailně zabývá. Mezi dětmi je oblíbená ori-   2004 a přebudovali ji na penzion, který se stal
          s celkovou kapacitou 645 pokojů. Vlastislav je   ginální specialita čápy s mákem, kterou můžete   vyhledávaným místem domácích i zahranič-
          také jedním ze zakládajících členů AHR ČR   ochutnat pravděpodobně jen zde. Jedná se o ne-   ních turistů, což ostatně dokazuje také jejich
          a působí zde již léta jako viceprezident pro kraj-   tradičně zpracované šišky s mákem, přelité švest-   volba v anketě penzion roku.
          ské sekce a poslední roky také jako předseda   kovou omáčkou, provoněnou badyánem. Pod-  Rada AHR ČR udělila mimořádnou cenu
          krajské sekce Praha. Kromě toho, že je srdcem   le kolegů je Tomáš Petráň právě tím pevným   za podporu podnikatelů prezidentu Hospo-
          hoteliér, pomáhá nám všem, aktivně vystupuje   bodem na zámku, okolo kterého se vše točí, a my   dářské komory České republiky VLADIMÍ-
          v médiích a obhajuje postoje asociace a hoteli-  jsme rádi, že jsme měli příležitost jeho dlouho-   RU DLOUHÉMU. Zvláště v době pandemie,
          érů ve všech oblastech, které společně řešíme.   dobé nasazení ocenit.  ale i v předchozích letech byl Vladimír Dlou-
          Toto ocenění nevnímáme jen jako ocenění   Za dlouhodobou podporu české gastronomie   hý coby prezident Hospodářské komory vždy
          hoteliéra roku, ale uznání a poděkování za vše,   se držitelem titulu Restauratér roku 2020 za   ústřední postavou podporující naše vyjednává-
          co pro naši organizaci dělá.       samostatné restaurace stal MARTIN JISKRA,   ní a velkou oporou požadavků naší organizace.
           Držitelem titulu Hoteliér roku 2020 za   majitel a manažer Zájezdního hostince U Jiskrů.   Chtěli bychom mu v této souvislosti poděko-
          hotely do 80 pokojů se za dlouhodobě dosa-  Martin Jiskra je kuchař tělem i duší. Člověk, který   vat za spolupráci na vytváření spravedlivého
                                             procestoval svět s vařečkou v ruce a vybudoval se   podnikatelského prostředí v cestovním ruchu.
                                             svou rodinou zájezdní hostinec s českou kuchyní.   Hospodářská komora se pod jeho vedením sta-
                                             Místo, kde se rád zastaví každý, kdo je na cestách,   la respektovanou organizací zastupující zájmy
                                             místo, které se stává nejen příležitostí, ale cílem   podnikatelů napříč hospodářským spektrem
                                             mnoha lidí mířících na jih Čech. Sám přitom   v naší republice. Této pomoci si velmi vážíme
                                             skromně říká, že to, co vaří, vymysleli již naši před-   a děkujeme za ni.
                                             ci. Hostinec U Jiskrů opravdu jiskří nadšením   Rada AHR ČR také zcela mimořádně oceni-
                                             a radostí z tradiční a poctivé české gastronomie.  la práci prezidenta a sekretariátu za podporu
                                               Za mimořádnou kvalitu poskytovaných služeb   podnikatelů v době pandemie a prostřednictvím
                                             se držitelem titulu Penzion roku 2020 stal   zakládajícího prezidenta Pavla Hlinky a vicepre-
                                             Penzion Jelen ve Vranově nad Dyjí, který vybu-   zidenta Vlastislava Šose předala sošku hoteliér-
           Tomáš Petráň
                                             dovali a provozují manželé VRBOVI. V úžasném   ského Oscara Václavu Stárkovi.

                                                                                                                    TEXT: VÁCLAV STÁREK / FOTO: ARCHIV











           Martin Jiskra                       Penzion Jelen                       Vladimír Dlouhý

       4
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11