Page 6 - AHRzpravodaj_0222
P. 6
AKTUÁLNĚ
VÝROČNÍ CENY AHR ČR 2020
Předání výročních cen za rok 2020 se odkládalo celkem dvakrát, stejně
jako konání naší konference. Proto jsme se rozhodli, že ihned po rozvolnění
protiepidemických opatření uspořádáme poprvé v historii samostatnou
galavečeři, kde se nejen budeme moci osobně setkat s našimi kolegy
z řad členů, ale také předáme při této příležitosti výroční ceny.
Jsme moc rádi, že se akce opravdu vydařila hované vynikající výsledky v hotelnictví stal Vlastislav Šos
a 24. března jsme se sešli v nádherném prostře- VLADIMÍR BUREŠ, bývalý ředitel hotelu Port
dí Grand Hotelu Bohemia v Praze. Zážitek to v Doksech a předseda krajské sekce Libereckého
byl také gastronomický a tým hotelu předvedl kraje. Svoji profesní kariéru začal v hotelu Hori-
jak úžasné menu, tak perfektní banketový ser- zont, přičemž po získání dalších profesních zku-
vis. Sál byl zcela plný, vína od pana Tetura skvě- šeností v hotelu Grandhotel Pupp se vrátil do
-lá a atmosféra velmi přátelská. Takže co více si Pece pod Sněžkou, aby své zkušenosti zúročil
ještě přát. Děkujeme Petru Beránkovi a jeho v řízení obchodního oddělení hotelu Horizont.
týmu za úžasný večer a skvělé služby. Poté působil do února 2021 jako ředitel hotelu
Port v Doksech.
KDO SE STAL DRŽITELEM Ocenění v kategorii Restauratér roku 2020
JEDNOTLIVÝCH OCENĚNÍ? (hotelové restaurace) získal F & B manager
Držitelem titulu Hoteliér roku 2020 za řetěz- a šéfkuchař Maxmilian Lifestyle Resortu / Zámku Vladimír Bureš
cové hotely se za dlouhodobě dosahované Loučeň pan TOMÁŠ PETRÁŇ. Profesionál,
vynikající výsledky a rozvoj hotelnictví stal který má bohaté zkušenosti z prestižních hotelů prostředí uprostřed zahrady stojí prvorepublikový
VLASTISLAV ŠOS, statutární ředitel společ- a pod jehož vedením byl vytvořen velmi úspěšný dům s výhledem na vranovský zámek. Vilu po-
nosti Interhotel Olympik, a. s. Vlastislav Šos koncept nejen zámeckých restaurací, ale také stavil mlynář pan Jelen poté, co musel opustit
působí čtyřicet let v hotelu Olympik v Praze, zajímavé samoobslužné restaurace Vtipná kaše. svůj mlýn, který stál v cestě nově budované
kam nastoupil v roce 1979. V současné době Oživil tradici úžasných pikniků, kterými se vel- přehradě. Manželé Vrbovi vilu zakoupili v roce
vykonává funkci statutárního ředitele společnosti mi detailně zabývá. Mezi dětmi je oblíbená ori- 2004 a přebudovali ji na penzion, který se stal
s celkovou kapacitou 645 pokojů. Vlastislav je ginální specialita čápy s mákem, kterou můžete vyhledávaným místem domácích i zahranič-
také jedním ze zakládajících členů AHR ČR ochutnat pravděpodobně jen zde. Jedná se o ne- ních turistů, což ostatně dokazuje také jejich
a působí zde již léta jako viceprezident pro kraj- tradičně zpracované šišky s mákem, přelité švest- volba v anketě penzion roku.
ské sekce a poslední roky také jako předseda kovou omáčkou, provoněnou badyánem. Pod- Rada AHR ČR udělila mimořádnou cenu
krajské sekce Praha. Kromě toho, že je srdcem le kolegů je Tomáš Petráň právě tím pevným za podporu podnikatelů prezidentu Hospo-
hoteliér, pomáhá nám všem, aktivně vystupuje bodem na zámku, okolo kterého se vše točí, a my dářské komory České republiky VLADIMÍ-
v médiích a obhajuje postoje asociace a hoteli- jsme rádi, že jsme měli příležitost jeho dlouho- RU DLOUHÉMU. Zvláště v době pandemie,
érů ve všech oblastech, které společně řešíme. dobé nasazení ocenit. ale i v předchozích letech byl Vladimír Dlou-
Toto ocenění nevnímáme jen jako ocenění Za dlouhodobou podporu české gastronomie hý coby prezident Hospodářské komory vždy
hoteliéra roku, ale uznání a poděkování za vše, se držitelem titulu Restauratér roku 2020 za ústřední postavou podporující naše vyjednává-
co pro naši organizaci dělá. samostatné restaurace stal MARTIN JISKRA, ní a velkou oporou požadavků naší organizace.
Držitelem titulu Hoteliér roku 2020 za majitel a manažer Zájezdního hostince U Jiskrů. Chtěli bychom mu v této souvislosti poděko-
hotely do 80 pokojů se za dlouhodobě dosa- Martin Jiskra je kuchař tělem i duší. Člověk, který vat za spolupráci na vytváření spravedlivého
procestoval svět s vařečkou v ruce a vybudoval se podnikatelského prostředí v cestovním ruchu.
svou rodinou zájezdní hostinec s českou kuchyní. Hospodářská komora se pod jeho vedením sta-
Místo, kde se rád zastaví každý, kdo je na cestách, la respektovanou organizací zastupující zájmy
místo, které se stává nejen příležitostí, ale cílem podnikatelů napříč hospodářským spektrem
mnoha lidí mířících na jih Čech. Sám přitom v naší republice. Této pomoci si velmi vážíme
skromně říká, že to, co vaří, vymysleli již naši před- a děkujeme za ni.
ci. Hostinec U Jiskrů opravdu jiskří nadšením Rada AHR ČR také zcela mimořádně oceni-
a radostí z tradiční a poctivé české gastronomie. la práci prezidenta a sekretariátu za podporu
Za mimořádnou kvalitu poskytovaných služeb podnikatelů v době pandemie a prostřednictvím
se držitelem titulu Penzion roku 2020 stal zakládajícího prezidenta Pavla Hlinky a vicepre-
Penzion Jelen ve Vranově nad Dyjí, který vybu- zidenta Vlastislava Šose předala sošku hoteliér-
Tomáš Petráň
dovali a provozují manželé VRBOVI. V úžasném ského Oscara Václavu Stárkovi.
TEXT: VÁCLAV STÁREK / FOTO: ARCHIV
Martin Jiskra Penzion Jelen Vladimír Dlouhý
4