Page 8 - cely_gh0420_flipbook
P. 8
KDO JE KDO
Štěpán Sova Ing. L‘ubomír Martinický
Ředitel Vienna House Easy Pilsen, K týmu zaměstnanců Střediska společných
nejlepšího konferenčního hotelu v ČR činností Akademie věd ČR, respektive
pro rok 2020 (Czech Hotel Awards). Konferenčního centra Akademie věd – Zá-
Štěpán Sova je profesionální hoteliér, mek Liblice, se přidal v roce 2016 na pozici
který získal zkušenosti v oboru zejména provozního manažera. Po necelém roce
ve Spojených státech amerických, kam působení na zámku převzal pozici ředite-
se v roce 2001 rozhodl odstěhovat. Začínal le hotelu, na které setrval do konce roku
jako číšník pokojové služby v hotelu InterCon- 2019. V průběhu těchto let dosáhl Zámek
tinental v Clevelandu. S malou přestávkou na vystudování univerzity Liblice výborných hospodářských výsledků
zpět v České republice působil v USA v několika hotelech a vypraco- a stal se ekonomicky samostatným. Poda-
val se přes rezervační oddělení, recepci a manažerské funkce až do řilo se získat spoustu prestižních ocenění,
vedení sítě Starwood, kde měl jako provozní ředitel na starosti různé ať už v oblasti ubytovací či v poskytování
hotely ve skupině, mimo jiné i světoznámý St. Regis ve Washingtonu, služeb. Od roku 2018 je Zámek Liblice
který se nachází nedaleko Bílého domu. Zpět do Česka se s rodinou každoročně oceňován jako nejlepší
rozhodl vrátit v roce 2017. Nejprve dostal nabídku na pozici Resident 4* hotel ve Středočeském kraji. V roce 2020
manager Vienna House Diplomat Prague, po roce byl jmenován vyhrál hlavní cenu za absolutního vítěze
ředitelem Vienna House Easy v Plzni, kde působí dodnes. v kategorii 4* hotel v celé České republice.
Pan Martinický má na těchto úspěších vý-
znamný podíl. Od roku 2020 zastává pozici
Divizního ředitele úseku Konferenčních
a hotelových zařízení, kde má ve
KDO správě 5 ubytovacích zařízení
pro krátkodobé i dlouho-
dobé pobyty a Gastro
Národní, které zajišťuje
JE KDO využívající kongresové
cateringové služby pro
Akademií věd a klienty
prostory v budově Akade-
mie věd ČR.
Tomáš Kubíček
Barmanem celým svým tělem i duší od roku Alena Malá
1998, kdy absolvoval svůj první barmanský kurz Spolumajitelka Wellness hotelu V Nebi,
Františka Holíka a následně profesionální kurz s dlouholetou praxí, která čerpá inspi-
s barmanem Romanem Uhlířem, pod kterým raci pro svoji práci po
pak strávil pár let a učil se novým dovednostem. celém světě. Je kre-
Barmanství se ihned stalo jeho největším koníč- ativní duší hotelu
kem. Sbíral zkušenosti jako šéfbarman či manažer a motivací je
legendárních pražských podniků, jako je například Cock- spokojenost
tail Bar Rincón, Mecca či Duplex. Jako jeden z prvních v ČR založil barový hostů a jejich
catering (www.cocktailcatering.cz). Zvědavost a chuť posouvat se dále ho nevšední
zavedla i na pozici manažera restaurace Restaurant Barock a Pravda v Paříž- zážitky. Ráda
ské ulici, kde nasbíral nové zkušenosti s vedením podniku. Založil produkční se inspiruje
a cateringovou agenturu KUBICZECH production s.r.o. a začal se věnovat na cestách, kdy
především svým osobním projektům. Dalším velkým krokem bylo založení hotely a hotel-
firmy Barman s.r.o., se kterou dodnes zajišťuje prodej barmanských potřeb, nictví jsou její vášní.
poskytuje barový catering a realizuje celou řadu různých seminářů. Velké Snaží se přinést pozitivní FOTO: ARCHIV
oblibě se těší i turnaje a soutěže pro barmany, jako Barmanská koule, kterou postřehy z ostatních hotelů do domá-
má na svědomí také Tomáš. V současné době pravidelně vydává svůj vlastní cího prostředí. Není tedy překvapení,
pořad NA BARU na YouToube, díky kterému se dozvíte mnoho cenných rad že k jejím největším radostem patří ces-
o barmanství a naučíte se připravovat nejrůznější alkoholické i nealkoholické tování. „Dokonalý servis, péče o hosty
drinky. Velkou spoustu zajímavých informací, které předává svým divákům s maximální pozorností, kombinovaná TEXT: STÁŇA KREJČOVÁ
v pořadu, nasbíral při cestování po světě za svou vášní a navštívil nejednu s nejvyšším komfortem a luxusními
zemi původu různých destilátů. pozornostmi jsou základem.“
6 www.gastroahotel.cz