Page 8 - cely_gh0420_flipbook
P. 8

KDO JE KDO





            Štěpán Sova                                                    Ing. L‘ubomír Martinický
            Ředitel Vienna House Easy Pilsen,                              K týmu zaměstnanců Střediska společných
            nejlepšího konferenčního hotelu v ČR                           činností Akademie věd ČR, respektive
            pro rok 2020 (Czech Hotel Awards).                             Konferenčního centra Akademie věd – Zá-
            Štěpán Sova je profesionální hoteliér,                         mek Liblice, se přidal v roce 2016 na pozici
            který získal zkušenosti v oboru zejména                        provozního manažera. Po necelém roce
            ve Spojených státech amerických, kam                           působení na zámku převzal pozici ředite-
            se v roce 2001 rozhodl odstěhovat. Začínal                     le hotelu, na které setrval do konce roku
            jako číšník pokojové služby v hotelu InterCon-                 2019. V průběhu těchto let dosáhl Zámek
            tinental v Clevelandu. S malou přestávkou na vystudování univerzity   Liblice výborných hospodářských výsledků
            zpět v České republice působil v USA v několika hotelech a vypraco-  a stal se ekonomicky samostatným. Poda-
            val se přes rezervační oddělení, recepci a manažerské funkce až do   řilo se získat spoustu prestižních ocenění,
            vedení sítě Starwood, kde měl jako provozní ředitel na starosti různé   ať už v oblasti ubytovací či v poskytování
            hotely ve skupině, mimo jiné i světoznámý St. Regis ve Washingtonu,   služeb. Od roku 2018 je Zámek Liblice
            který se nachází nedaleko Bílého domu. Zpět do Česka se s rodinou   každoročně oceňován jako nejlepší
            rozhodl vrátit v roce 2017. Nejprve dostal nabídku na pozici Resident   4* hotel ve Středočeském kraji. V roce 2020
            manager Vienna House Diplomat Prague, po roce byl jmenován     vyhrál hlavní cenu za absolutního vítěze
            ředitelem Vienna House Easy v Plzni, kde působí dodnes.        v kategorii 4* hotel v celé České republice.
                                                                           Pan Martinický má na těchto úspěších vý-
                                                                           znamný podíl. Od roku 2020 zastává pozici
                                                                             Divizního ředitele úseku Konferenčních
                                                                                    a hotelových zařízení, kde má ve
       KDO                                                                             správě 5 ubytovacích zařízení
                                                                                        pro krátkodobé i dlouho-
                                                                                         dobé pobyty a Gastro
                                                                                          Národní, které zajišťuje
       JE KDO                                                                             využívající kongresové
                                                                                          cateringové služby pro
                                                                                          Akademií věd a klienty

                                                                                          prostory v budově Akade-
                                                                                        mie věd ČR.





                                  Tomáš Kubíček
                                  Barmanem celým svým tělem i duší od roku     Alena Malá
                                  1998, kdy absolvoval svůj první barmanský kurz   Spolumajitelka Wellness hotelu V Nebi,
                                  Františka Holíka a následně profesionální kurz   s dlouholetou praxí, která čerpá inspi-
                                  s barmanem Romanem Uhlířem, pod kterým       raci pro svoji práci po
                                  pak strávil pár let a učil se novým dovednostem.   celém světě. Je kre-
                                 Barmanství se ihned stalo jeho největším koníč-  ativní duší hotelu
                               kem. Sbíral zkušenosti jako šéfbarman či manažer   a motivací je
                            legendárních pražských podniků, jako je například Cock-   spokojenost
            tail Bar Rincón, Mecca či Duplex. Jako jeden z prvních v ČR založil barový   hostů a jejich
            catering (www.cocktailcatering.cz). Zvědavost a chuť posouvat se dále ho   nevšední
            zavedla i na pozici manažera restaurace Restaurant Barock a Pravda v Paříž-  zážitky. Ráda
            ské ulici, kde nasbíral nové zkušenosti s vedením podniku. Založil produkční   se inspiruje
            a cateringovou agenturu KUBICZECH production s.r.o. a začal se věnovat   na cestách, kdy
            především svým osobním projektům. Dalším velkým krokem bylo založení   hotely a hotel-
            firmy Barman s.r.o., se kterou dodnes zajišťuje prodej barmanských potřeb,   nictví jsou její vášní.
            poskytuje barový catering a realizuje celou řadu různých seminářů. Velké   Snaží se přinést pozitivní   FOTO: ARCHIV
            oblibě se těší i turnaje a soutěže pro barmany, jako Barmanská koule, kterou   postřehy z ostatních hotelů do domá-
            má na svědomí také Tomáš. V současné době pravidelně vydává svůj vlastní   cího prostředí. Není tedy překvapení,
            pořad NA BARU na YouToube, díky kterému se dozvíte mnoho cenných rad   že k jejím největším radostem patří ces-
            o barmanství a naučíte se připravovat nejrůznější alkoholické i nealkoholické   tování. „Dokonalý servis, péče o hosty
            drinky. Velkou spoustu zajímavých informací, které předává svým divákům   s maximální pozorností, kombinovaná   TEXT: STÁŇA KREJČOVÁ
            v pořadu, nasbíral při cestování po světě za svou vášní a navštívil nejednu   s nejvyšším komfortem a luxusními
            zemi původu různých destilátů.                                     pozornostmi jsou základem.“



       6 www.gastroahotel.cz
   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13