Page 6 - cely_gh0123
P. 6

Kdo je kdo




                                   JAN BÁRTL                                      ROBERT GRADER
                                   V roce 2013 získal bakalářský titul na Vysoké ško-  Hotel Marriott Prague
                                   le chemicko-technologické v Praze. Od té doby   jmenoval nového gene-
                                   prošel mnoha významnými posty v různých fir-   rálního ředitele. Funkce
                                   mách či společnostech. V současné době je ře-  se na začátku měsíce
                                   ditelem společnosti Fjord Bohemia, jejíž výrobní   ujal Robert Grader. Má
                                   závod se nachází v pražských Čakovicích, kam   velmi bohaté zkušenosti
                     směřují kamiony s čerstvými rybami ze severních moří či z jihu.   z oblasti pohostinství
                     Dnes distribuce rybích produktů ve Fjord Bohemia pokrývá     a hotelnictví, které
                     čtrnáct států Evropy, přičemž osm států je konečnou destinací,   získával v tomto odvětví
                     s průměrným objemem 350 tun každý týden a realizuje zakázky   více než tři desetiletí
                     v potravinářském oboru s ročním obratem přes 100 milionů     po celé Evropě. V hote-
                     korun. Fjord Bohemia využívá při zpracovávání mořských ryb   lovém řetězci Marriott
                     nejmodernější technologie. „Hlavním byznysem společnosti je   začal pracovat v roce
                     dodávka čerstvých mořských ryb B2B obchodním partnerům       1985, kdy se stal součás-
                     z celé Evropy – obchodní řetězce, online obchody, maloobchodní   tí týmu ve Vídni. Poté
                     řetězce, případně restaurace a hotely. Aby mohli velkoobchodní   se ujal role provozního
                     dodavatelé dostat rybu k zákazníkovi co nejdříve a zároveň v co   ředitele v Hamburku.
                     nejvyšší kvalitě, využívají naše komplexní služby,“ říká Jan Bártl.  V roce 1998 nastoupil do
                                                                                  své první funkce gene-
                                                                                  rálního ředitele hotelu
                                                                                  Marriott ve Stuttgartu.
                     TOMÁŠ FRIŠTENSKÝ                                             Následně dohlížel na
                     Vystudoval Střední odborné učiliště stravování               provoz hotelů v Heidel-
                     a služeb v pražském Braníku, obor Společné                   bergu, Kodani, Varšavě,
                     stravování. Vařil v pražské restauraci La Veranda,           Budapešti a v poslední
                     poté ve stejnojmenné restauraci v ukrajinské                 době vykovával funkci
                     Oděse a Kyjevě, zde už na pozici šéfkuchaře. V le-           Multi-property General
                     tech 2020 až 2022 šéfoval kuchyni v průhonické               Manager pro hotely ve
                     Babiččině zahradě. Má za sebou celou řadu zahraničních stáží,   Frankfurtu nad Moha-
                     namátkou La Chassagnette (Provence, 1 michelinská hvězda),   nem a Heidelbergu.
                     Menulla (Londýn), L‘Autre Pied (London, 1 michelinská hvězda),   „Je mi velkou ctí, že se
                     Story (London, 1 michelinská hvězda) a mnohé další. V současné   mohu zhostit role gene-
                     době zastává pozici culinary chef v Aramarku, kde je zodpověd-  rálního ředitele praž-
                     ný za standardizaci služeb, za kvalitu a její nastavování, zaškolení   ského
                     kuchařů, vývoj nových receptur, nastavování firemních standardů,   hotelu
                     kontrolu ekonomiky projektu, vyhodnocování a dodržování všech   Marriott,
                     postupů při výrobě pokrmů, výpomoc na vybraných provozech.   který
                                                                                  patří ke
                                                                                  klíčovým
                     DENIS WÁGNER                                                 v rámci
                     Šéfkuchař Denis Wágner přichází do restaurace Talíř z pozice   evrop-
                     šéfkuchaře EuroAgentur Hotels & Travel, kde úspěšně zavedl   ského trhu,“ říká Ro-
                     několik restaurací. Předtím působil jako šéfkuchař nebo zástupce   bert Grader. „Poslední
                     šéfkuchaře například v pražském hotelu Ambassador Zlatá Husa,   roky byly pro segment
                     Clarion Congress Hotelu Praha a Aquapalace Praha nebo v re-  pohostinství plné výzev,
                     stauraci Hotelu Königshof Garmisch poblíž Mnichova v Německu.   přesto Marriott dokázal                                  KOMPLEXNÍ NABÍDKA TV KANÁLŮ V RŮZNÝCH JAZYCÍCH
                     „V restauraci Talíř chceme vařit kvalitní českou kuchyni, která se   povýšit úroveň zákaznic-
                     bude lišit v servírovaní jednotlivých pokrmů podávaných formou   ké zkušenosti nabízející                  zajištění licencí pro legální
                     tapas. Nebojíme se kombinovat současné kulinářské techniky   nyní ještě vyšší kvalitu                                                                                 spolupracujeme s více než 800 hotely
                                  s tradičním českým kuchařským uměním. Každý     a více pohodlí. Velmi                         provozování tv kanálů                                                      jsme s vámi téměř 20 let
                                  host je důležitý, tak jsme jídelní lístek sestavili   se těším na spolupráci  TEXT: STÁŇA KREJČOVÁ / FOTO: ARCHIV  bohatá nabídka více než 50 tv kanálů
                                  tak, aby si každý u nás vybral k jeho spokojenosti.   s týmem, který bude
                                  V tapas restauraci Talíř klademe důraz na vždy   i nadále pokračovat                           exibilita při výběru kanálů, nabídka šitá na míru
                                  čerstvé suroviny, v maximální míře zakoupené    v posilování pozice praž-
                                  od lokálních dodavatelů, se kterými dlouhodobě   ského hotelu Marriott,“
                                  spolupracujeme,“ říká šéfkuchař Denis Wágner.   doplňuje Grader.
                                                                                                                                                               ZÍSKEJTE NABÍDKU PRO VÁŠ HOTEL
                                                                                                                                                        222 360 054         info@mm-eu.tv         www.mm-eu.tv

                     4 www.gastroahotel.cz
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11