Page 6 - cely_gh0123
P. 6
Kdo je kdo
JAN BÁRTL ROBERT GRADER
V roce 2013 získal bakalářský titul na Vysoké ško- Hotel Marriott Prague
le chemicko-technologické v Praze. Od té doby jmenoval nového gene-
prošel mnoha významnými posty v různých fir- rálního ředitele. Funkce
mách či společnostech. V současné době je ře- se na začátku měsíce
ditelem společnosti Fjord Bohemia, jejíž výrobní ujal Robert Grader. Má
závod se nachází v pražských Čakovicích, kam velmi bohaté zkušenosti
směřují kamiony s čerstvými rybami ze severních moří či z jihu. z oblasti pohostinství
Dnes distribuce rybích produktů ve Fjord Bohemia pokrývá a hotelnictví, které
čtrnáct států Evropy, přičemž osm států je konečnou destinací, získával v tomto odvětví
s průměrným objemem 350 tun každý týden a realizuje zakázky více než tři desetiletí
v potravinářském oboru s ročním obratem přes 100 milionů po celé Evropě. V hote-
korun. Fjord Bohemia využívá při zpracovávání mořských ryb lovém řetězci Marriott
nejmodernější technologie. „Hlavním byznysem společnosti je začal pracovat v roce
dodávka čerstvých mořských ryb B2B obchodním partnerům 1985, kdy se stal součás-
z celé Evropy – obchodní řetězce, online obchody, maloobchodní tí týmu ve Vídni. Poté
řetězce, případně restaurace a hotely. Aby mohli velkoobchodní se ujal role provozního
dodavatelé dostat rybu k zákazníkovi co nejdříve a zároveň v co ředitele v Hamburku.
nejvyšší kvalitě, využívají naše komplexní služby,“ říká Jan Bártl. V roce 1998 nastoupil do
své první funkce gene-
rálního ředitele hotelu
Marriott ve Stuttgartu.
TOMÁŠ FRIŠTENSKÝ Následně dohlížel na
Vystudoval Střední odborné učiliště stravování provoz hotelů v Heidel-
a služeb v pražském Braníku, obor Společné bergu, Kodani, Varšavě,
stravování. Vařil v pražské restauraci La Veranda, Budapešti a v poslední
poté ve stejnojmenné restauraci v ukrajinské době vykovával funkci
Oděse a Kyjevě, zde už na pozici šéfkuchaře. V le- Multi-property General
tech 2020 až 2022 šéfoval kuchyni v průhonické Manager pro hotely ve
Babiččině zahradě. Má za sebou celou řadu zahraničních stáží, Frankfurtu nad Moha-
namátkou La Chassagnette (Provence, 1 michelinská hvězda), nem a Heidelbergu.
Menulla (Londýn), L‘Autre Pied (London, 1 michelinská hvězda), „Je mi velkou ctí, že se
Story (London, 1 michelinská hvězda) a mnohé další. V současné mohu zhostit role gene-
době zastává pozici culinary chef v Aramarku, kde je zodpověd- rálního ředitele praž-
ný za standardizaci služeb, za kvalitu a její nastavování, zaškolení ského
kuchařů, vývoj nových receptur, nastavování firemních standardů, hotelu
kontrolu ekonomiky projektu, vyhodnocování a dodržování všech Marriott,
postupů při výrobě pokrmů, výpomoc na vybraných provozech. který
patří ke
klíčovým
DENIS WÁGNER v rámci
Šéfkuchař Denis Wágner přichází do restaurace Talíř z pozice evrop-
šéfkuchaře EuroAgentur Hotels & Travel, kde úspěšně zavedl ského trhu,“ říká Ro-
několik restaurací. Předtím působil jako šéfkuchař nebo zástupce bert Grader. „Poslední
šéfkuchaře například v pražském hotelu Ambassador Zlatá Husa, roky byly pro segment
Clarion Congress Hotelu Praha a Aquapalace Praha nebo v re- pohostinství plné výzev,
stauraci Hotelu Königshof Garmisch poblíž Mnichova v Německu. přesto Marriott dokázal KOMPLEXNÍ NABÍDKA TV KANÁLŮ V RŮZNÝCH JAZYCÍCH
„V restauraci Talíř chceme vařit kvalitní českou kuchyni, která se povýšit úroveň zákaznic-
bude lišit v servírovaní jednotlivých pokrmů podávaných formou ké zkušenosti nabízející zajištění licencí pro legální
tapas. Nebojíme se kombinovat současné kulinářské techniky nyní ještě vyšší kvalitu spolupracujeme s více než 800 hotely
s tradičním českým kuchařským uměním. Každý a více pohodlí. Velmi provozování tv kanálů jsme s vámi téměř 20 let
host je důležitý, tak jsme jídelní lístek sestavili se těším na spolupráci TEXT: STÁŇA KREJČOVÁ / FOTO: ARCHIV bohatá nabídka více než 50 tv kanálů
tak, aby si každý u nás vybral k jeho spokojenosti. s týmem, který bude
V tapas restauraci Talíř klademe důraz na vždy i nadále pokračovat exibilita při výběru kanálů, nabídka šitá na míru
čerstvé suroviny, v maximální míře zakoupené v posilování pozice praž-
od lokálních dodavatelů, se kterými dlouhodobě ského hotelu Marriott,“
spolupracujeme,“ říká šéfkuchař Denis Wágner. doplňuje Grader.
ZÍSKEJTE NABÍDKU PRO VÁŠ HOTEL
222 360 054 info@mm-eu.tv www.mm-eu.tv
4 www.gastroahotel.cz