Page 3 - AHR zpravodaj 02/2023
P. 3

Značka Elle & Vire má novou tvář


                                                         ÚVODNÍ SLOVO
 Stala se jí od února 2023 známá cukrářka Iveta Fabešová,
 pro kterou je to dle jejích slov velká čest, že může být tváří tak   Vážené kolegyně, vážení kolegové,
 věhlasné firmy. „Už dvanáct let pracuji se stále stejným máslem   před parlamentními volbami současná vládní koalice potvr-
 a smetanou od značky Elle & Vire, tak jako mnozí zahraniční
 šéfcukráři,“ říká. Spolupráci s Ivetou Fabešovou si také   dila písemně naší asociaci, že bude-li vládnout, nebude zvy-
 pochvaluje Aleš Malenka, generální ředitel společnosti Savencia   šovat  daně.  Zároveň  deklarovala,  že  zjednoduší  současný
 F&D pro Českou republiku a Slovensko: „Považuji za skvělé, že   daňový systém, s dostatečným předstihem, aby se podnika-
 národní ambasadorkou pro Elle & Vire je právě Iveta Fabešová.   telé stačili na změny připravit. První zmínka o zvýšení sazeb
 Její dezerty jsou uměleckým dílem. Všem doporučuji vyzkoušet   přišla v lednu tohoto roku a počátkem dubna stejnou cestou
 ikonický citron, který obsahuje také produkty od Elle & Vire.“  unikla další zpráva o úvahách přesunout ubytovací služby do

                                                         nejvyšší, tedy základní sazby. Přestože to vypadá jako špat-
 stále stejným máslem a smetanou od značky Elle & Vire.   ný aprílový žert, může k tomu dojít. Nikdo nic neví, vše se
 Zeptali jsme se Ivety Fabešové…  Nevidím důvod testovat jiná másla a smetany, když jsem
 našla tu top kvalitu.                                   teprve projednává, ale všeobecně se uvažuje o účinnosti od
 Je pro vás důležité znát původ surovin,                 příštího roku. Bohužel komunikace s podnikateli není pří-
 se kterými pracujete?  Proč Elle & Vire. V čem jsou produkty    liš silnou stránkou této vlády. Podobný scénář může nastat
 Nejdůležitější je výsledný produkt. Musí splňovat   této značky výjimečné?
 požadavky na kvalitu a další aspekty. Nedávno jsem měla   Sleduju zahraniční šéfcukráře, a tohle je značka, kterou   i  u  stravovacích  služeb.  Je  patrné,  že  11%  nárůst  nemůže
 nápad změnit dodavatele, ve smyslu pouze dovozce, ne   používají téměř všichni. V rámci cukrářské akademie   být považován za zjednodušování daňového systému, ale za
 značek produktů. Jasně jsem specifikovala, jaké věci   jsem měla možnost asistovat největším šéfcukrářům
 chci, ale stejně se mi stalo, že mi posílali jiné produkty   a z většiny byl vždy požadavek Elle & Vire smetana.  zcela jasné zvyšování daní, a to nad hranici před obdobím
 a přesvědčovali mě o tom, že ta levnější náhrada je také   pandemie.
 dobrá. Velmi rychle jsme se vrátili zase k původnímu   Které produkty z řady Elle & Vire používáte?
 dodavateli. Mě totiž vůbec nezajímá, kolik to stojí,   Máslo, smetanu a Cream Cheese. Elle & Vire najdete   Pokud by se to stalo, pak budeme jedinou zemí v EU, která
 důležitá je chuť a kvalita. Proto už dvanáct let pracuju se   snad ve všech dezertech.  má ubytovací služby v základní sazbě. Po dvouletém ome-

                                                         zení  v  době  pandemických  restrikcí  a  loňském  čtyřiceti-
                                                         procentním růstu nákladů by to byla třetí rána, vyjadřující
 BOURBON VANILLA                                         postoj politiků k cestovnímu ruchu. Připravili jsme studii
 MÁSLO GOURMET,    CRÈME BRÛLÉE                          obsahující data a porovnání s ostatními zeměmi. Jsme pře-
 NESLANÉ 82 %  •  Ideální základ pro koláče,
 •  Ideální k běžnému použití   dezerty, Verrines, atd.  svědčeni,  že  výsledek  snahy  zvýšit  příjmy  státu  bude  za-
 ve studené i teplé kuchyni.  •  Přírodní vanilková chuť
                                                         nedbatelný proti ztrátě z propadu cestovního ruchu, kte-
                                                         rý přináší 41 % obratu zpět do veřejných rozpočtů. Naše
                                                         argumenty budou slyšet, rozhodovat budou však politici.

 MINI-MÁSLO - PORCE   TIRAMISU                           Jejich rozhodnutí bude signálem, jak to s podporou cestov-
 GOURMET, NESLANÉ 82 %  • Ideální pro přípravu ovocného   ního ruchu opravdu myslí.
 tiramisu, mascarpone s pěnou,
 • Ideální do snídaní a k pokojovému   Verrines nebo jako základ
 servisu.  dezertů.                                      Držme si palce, rozhodně přišel čas se razantně ozvat.
 • Jednoduchý recept obsahující
 60 % mascarpone.


 EXCELLENCE
 SMETANA
 OCHUCENÁ    NA ŠLEHÁNÍ 35 %
 ŠLEHAČKA   •  Jedinečná Elle & Vire
 VE SPREJI 27 %
 Výjimečné výrobky    •  Obsahuje pouhých 8 %   receptura a optimální složení
 pro snadné našlehání.
 cukru, zachovává si   •  Skvěle drží tvar: nepadá,
 MÁSLO NA CROSSAINTY   přírodní, mléčnou chuť.  nerozpouští se a je odolná vůči
 do vaší profesionální kuchyně  84 % 1 kg  •  Umožní přípravu až   změnám teploty.
 50 porcí.
 •  Ideální pro nadýchaná těsta
 (zachovává excelentní plasticitu)
 a pro všechny kategorie
 Viennoiserie.
 FOOD
 www.svet-syru.cz  CZ: 800 154 725  SERVICE



 FOOD
 www.svet-syru.cz  CZ: 800 154 725  SERVICE
                                                                                                    editorial / 1

 SavenciaPR_pulka_gh0223.indd   1
 SavenciaPR_pulka_gh0223.indd   1  12.04.2023   14:00:15
 12.04.2023   14:00:15
 04.04.2023   12:51
 Vizual_GHR_Diana_E&V_210x146_2023.indd   1
 Vizual_GHR_Diana_E&V_210x146_2023.indd   1  04.04.2023   12:51
   1   2   3   4   5   6   7   8