Page 10 - cely_gh0521
P. 10
anketa Zlatý kuchař
Co jste kuchaři,
CO JSTE DĚLALI…
GASTRONOMIE SE POMALU NADECHUJE, SNAD I KUCHAŘI
SE ČASEM VRÁTÍ DO SVÝCH ČI JINÝCH RESTAURACÍ, ABY
POROTCI ZAČALI HODNOTIT JEJICH VÝTVORY A 7. ROČNÍK
ANKETY ZLATÝ KUCHAŘ 2022 MOHL ODSTARTOVAT.
blíbená anketa Zlatý kuchař, kte- To se nemělo stát bezpečné a příjemné formě pro všechny
rou tradičně pořádá naše redak- V rámci vládních restrikcí došlo k 250den- účastníky.
Oce, se vloni kvůli pandemii neko- nímu uzavření gastro podniků, což vzalo
nala. Nebude se konat ani letos. Není to porotcům ankety šanci cokoliv hodnotit. Páni kuchaři, kdepak jste?
pro nás snadné rozhodnutí, za dobu své Dokonce ani v této chvíli stále ještě Pozitivní je, že většina podniků, které mo-
existence nám hodně přirostla k srdci. Do- nedokážeme odhadnout, jak se bude hly, za dodržování určitých pravidel, už
kázala objevit nová jména talentovaných situace vyvíjet a zdali to konečně v příš- otevřela. Je tu ale jiný problém a dost pod-
šéfkuchařů a předložit je veřejnosti s ta- tím roce s anketou a jejím sedmým statný. Kritický nedostatek personálu. „Po-
kovým důrazem, že jim zajistila respekt. (sedmička je šťastné číslo!) ročníkem dle odhadů se nevrátila zhruba třetina
Anketa Zlatý kuchař už není žádná novin- klapne. Doufáme ale, že se v průběhu zaměstnanců, kteří během covidu přišli
ka, není tudíž ani rarita. Všichni lidé, pracují- následujících měsíců situace kolem v gastru o práci a uchytili se jinde,“ říká
cí v oboru gastronomie o ní vědí a ti, kteří pandemie zvládne natolik, aby bylo prezident Svazu obchodu a cestovního
náhodou ne, jsou jen ignorující menšinou. možné anketu uspořádat v maximálně ruchu Tomáš Prouza. Po šikovných ku-
8 www.gastroahotel.cz